onsdag 10 oktober 2012

Sagt är sagt och gjort är gjort eller?

 
 Intressant dag i mediaflödena. Några av Bo Hanssons (han som pratade om "svartingar" i radion när han trodde micken var avstängd) gamla vänner och kollegor har försökt att få Bo att verka vara en helylle kille utan några främlingsfientliga drag. Thommy Engstrand gjorde ett patetiskt försök att rädda sin vän. Intressant att se att Göran Zachrisson ställer upp för Bo. Golfspeakern som själv använt sådana här uttryck och gjort en hel del invandrar och kvinnoförnedrande uttalanden. Arne Hegerfors var också en av dom som ville försvara Bo. Ja som ni ser är det gamla gubbar som tycker att det här är väl inte så farligt.
 
Vad hade hänt om Jimmy Åkesson sagt svartingar i Agendas partiledardebatt. Han hade knappast haft politikereliten i ryggen som försökt försvara honom. Tro mig Radiosporten hade fler lyssnare än Agenda hade tittare så jag tycker det är intressant att dra jämförelsen. Jo men politik är ju på riktigt och sport på kul. Säg det till alla spelmissbrukare, klubbägare, tvbolag, och andra mediaföretag. Agenda hade färre tittare än Solsidan som gick samtidigt så det skvallrar väl lite om var intresset för politik ligger.
 
Tillbaka till Gubbarna. Intressant att det finns så många som tycker det inte var så farligt uttalande från Bo. Han är ju så gammal att han är uppväxt med sådana ord och uttryck som var okej då men inte nu. Härligt försvar. Kan vi inte införa aga i skolan igen då, de gamla lärarna har ju vuxit upp med det sen de var små. Det värsta är inte vad Bo sa om ni frågar mig, det värsta tycker jag är att han ursäktar sig med att han inte visste mikrofonen var på. Han vet altså vad som är okej, så senil är han altså inte än. Han visar om ni frågar mig just det hans polare påstår att han inte är. Främlingsfientlig. Han tror altså micken är av och säger precis vad han tycker. Hur tänker han? Vem tror han att han ska lura? Bos uttalande i pressen efter detta (se föregående inlägg) är ju hårresande när han tycker det är okej att säga gulingar om Asiater osv. Bo är en gammal journalist, han har varit med i många år. Mer mediatränad än han kan man knappast bli så jag är ganska säker på att han tycker det han säger. Journalister kan locka folk i fällor men  Bo har ju varit med och uppfunnit fällorna så antagligen är han rak och delar bara sina åsikter.
 
Nä det går inte att förklara dumhet med ålder. Bo får tycka vad han vill om icke etniska svenskar om det finns något sådant. Hans kompisar får också tycka vad de vill. det får man i en demokrati. Man får däremot inte sprida vad som helst eller säga vad man vill när man gör det offentligt. Men han visste ju inte att han kom ut i sändning. Nä men han visste att han var i Sveriges radios bås och då är man fan inte privat. Hur ska vi kunna ta diskussionen med ungdomar om vi bara sopar gamla gubbars åsikter under mattan. Nä skärpning nu, skulle vara intressant om PRO ville lägga sig i debatten. Eller håller dom med om att gamla gubbar är puckade?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar