onsdag 24 oktober 2012

Rätten om att bestämma över sin egna kropp.

 
 Har nyligen varit inne på ämnet men tänker ta det en liten bit till. Det handlar altså om aborter. Vad jag tycker om aborter vet jag egentligen inte till 100% hör/läser en massa bra argument både för och emot. Läser/hör också en hel del korkade enligt mina öron och ögon argument. Har varit lite mycket enligt mig korkade argument i olika media.
 
I tisdags debatterade Mourdock och Donelly som "slåss" om att bli senator i Indiana om jag fattat det hela rätt. Donelly kunde tänka sig abort om kvinnan blivit gravid genom våld/tvång, incest eller fara för moderns liv. Mourdock hävdar att  livet är en gåva från Gud. Så långt är det ganska många som håller med. Fortsättningen löd. -Även om ett liv börjar i en så fruktansvärd händelse som våldtäkt så tror jag att det ändå är något som Gud avsett, säger han. (Vill bara vara tydlig så att ingen tror det är mina ord).
 
Jag känner många människor som tror på olika sätt men jag har aldrig förut hört om att den Goda Guden skulle se till att en kvinna blev våldtagen. Däremot Incest förekommer ju en del i Gamla testamentet men nämns inte som okej i nya testamentet vad jag vet, men de bokstavstrogna måste ju ändå tycka att incest är okej eftersom man måste följa GT ordagrant och måste anse t.ex homosexualitet som något farligt och förbjudet. Och jag vet i allafall varför jag inte är bokstavstrogen för jag TROR att det är helt friskt att älska någon även om det är en person av samma kön. Jag TROR också att det är fruktansvärt sjukt att ha en sexuell relation med sitt barn.
 
Jag skulle vilja höra Mourdock säga till en våldtagen kvinna att -Sluta vara ledsen detta är Guds vilja. Så kanske man kan se det, men tänk om kvinnan inte har samma syn på tro som Mourdock och hans religiösa likar. Hon kanske inte tror på en Gud. Lika korkat att säga att det är Guds vilja att sådana saker händer för icke högerextrema kristna som om en cykelhandlare säger till en benlös att han får skylla sig själv för han inte köpt en Cresent.
 
Missouri kandidaten Todd Akins sa i somras att kvinnokroppen skyddar sig naturligt mot graviditet efter våldtäkt. Så sorry kvinnor blev ni gravida när ni våldtogs så ville ni antagligen våldtas. Och ville ni det kan det knappast handla om våldtäkt. Bra preventivmedel med för de som är med i organisationer som inte vill tillåta preventilmedel. Övertyga hjärnan om att du blir våldtagen så blir du inte gravid och då kan inte ens Påven komma med några synpunkter. Om han inte är tankeläsare förståss.
 
Gunilla Gomér, Ja till livet och KD har gjort en del märkliga uttalanden enligt mig i allafall. -Det vore bättre om svenska kvinnor som gör det svåra valet att genomgå en abort, tänker om och istället adopterar bort sina barn. Det vore ju bättre än internationella adoptioner sa hon i SVT en gång. Det känns som att hon skiter fullständigt i kvinnan som bär fostret/barnet. Det känns som hon inte vill ha barn med annan etnisk bakgrund till Sverige. Jaja din pappa kommer att bli både pappa och morfar till ert barn men se det positivt, någon etnisk Svensk får ett svenskt barn som de kan älska om du nu ändå inte vill ha det. Så tolkar jag det uttalandet. Och det gör mig jäv..t upprörd. En liknelsen Gunilla gör är mellan änglamakerskor och aborter. Änglamakerskor som svältfödde, misskötte, eller enligt folktraditionen satte ut ett nyfött barn i skogen för att det skulle dö. Detta agerande jämförs nu med aborter. Altså tycker Gunilla att de som väljer abort är barnamördare. Frågar ni mig är det en sjukt grov anklagelse. Vem tror hon att hon är?
 
Jag tycker att det är upp till kvinnan att bestämma helt själv!  Jag är inte för dropp in aborter utan tanke, så länge man inte anser att dagen efter piller är just en drop in abort station. Jag är en inte helt konsekvent människa. Jag vet att det låter som att jag talar emot mig själv när jag inte tycker att människor ska få knarka. När jag tycker att det inte är okej med ungdomar som skär sig. Jag tycker att det ska vara olagligt att begå självmord. Jag sa inte att jag talar emot mig själv men jag sa att det kan låta så. Hur tänkte jag nu? Det är ju ett uppenbartfall av att tala emot sig själv! Nej för jag tror inte att det finns bara två sidor av dessa frågor. Inte bara svart och vitt. Ska man ha liknelse med färger så tror jag vi kan ha in hela regnbågens spectra i dessa frågor och då kan en sak gälla i en situation och en annan i en annan situation.
 
Jag tänker avsluta med ett i mitt tycke mycket klokt citat av Anna Starbrink.
"Ingen önskar en abort. Men för att minska aborter och oönskade graviditeter behövs kunskap om sexualitet och preventivmedel. Inte skuldbeläggande och misstänkliggörande av de kvinnor och par som kommit fram till detta svåra beslut, eller de professionella läkare och sjuksköterskor som hjälper dem."
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar