söndag 21 oktober 2012

Lite tankar i sena kvällen.

 
 Hör ganska ofta Alliansens förespråkare tala om hur bra det blivit sen man sänkte A-kassan, införde hårdare regler för långtidssjukskrivna och försvårade det för folk att bli sjukpensionärer. En av tio av alla som utförsäkrats från sjukförsäkringen, är i arbete ett halvår senare, men bara två procent har lämnat Arbetsförmedlingen för en anställning utan stöd. För att räknas som att ha fått jobb så räcker en timanställning med 8 timmars jobb per vecka. Är väl i och för sig bra om man kunnat gå från 0 til 8 timmar. Men 1350 av 55000 personer är det som lämnat AF efter ett halvår. Vet inte om jag tycker det känns som ett stort lyckande. Lyckande för de som lyckats återgå till jobb, absolut. Inte lika lyckande för de som blir utskrivna från sjukförsäkringen och inte kan jobba på grund av skada eller sjukdom.
 
Jag skulle bli fruktansvärt ledsen om någon sa till mig en dag att nä du är för sjuk för att vara sjukskriven längre. Nä du får inget stöd från staten längre. Vi skiter i att det är ditt jobb som gjort dig sjukskriven, du är inte lönsam längre. Tack föresten för att du var lönsam i 30 år. Men gå iväg nu är du snäll för du har fallit ur systemet och hur du tänker klara dig nu skiter vi fullständigt i. Nu överdriver jag väl. Nej jag tolkar det jag läser och hör och även om Försäkringskassans personal tycker att reglerna är skit så måste de ju följa dom. Det är Staten som skickar detta meddelande om än förklätt. Moderaterna det nya arbetarpartiet måste ju syfta på bara dom som har förmågan att arbeta och inte på dom som arbetat sönder sig i hela sitt liv men misst arbetsförmågan. Jag betalar gärna högre skatt om de som jobbat upp vårat samhälle får den hjälp de behöver för att inte bli fattiga. Det pratas om välfärd och nedrustning av välfärd och ny upprustning av välfärd och vems fel det är att välfärden inte är så välfärdig som vi vill.
 
Sverige Demokraterna verkar ju ha en lösning på det problemet. Ut med alla invandrare. Nu leker jag med tanken att de skulle få som de ville. Vem tar hand om åldringsvården då om  en 10-20 år. Kommer vara så mycket gamla att vi måste ta hit arbetskraftsinvandrare eller införa ättestupan igen. Ingen tvekan om vad vissa politiker tycker men ni är inte så unga själva då så hur vill ni ha er ålderdom? Fundera på det. Okej vissa vill ha ett privat alternativ för att man har råd att slippa tillbringa slutet tillsammans med de som sett till att man hamnat där man har. Förstår dom, för att tillbringa slutet på jordelivet med att förklara varför man ljög och bedrog de som trodde på en måste vara skitjobbigt och nedbrytande. Kanske dags att sluta lova och försköna allt med siffror som bara är halvsanna. Människor är tillräckligt starka för att höra sanningar och har kanske tips på hur saker kan lösas. Det finns massor av inovationsrika ungdomar som skulle kunna lösa många problem om de får tid på sig. Lita på de som röstar på er. Varje person som röstar oavsett på vad har ju en tanke med det. Man har altså tagit sig tid att fundera på hur man vill ha det. Varför skulle inte då de människorna kunna ha väldigt många bra idéer. Ska bli spännande att se hur många som röstar i nästa val och hur fördelningen av röster kommer att se ut. Lycka till alla som arbetar politiskt för de som har de bästa idéerna kommer det att gå bäst för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar