söndag 29 januari 2012

Tro & politik

Tänker börja med vad KD Krist demokraterna altså har för idéer när det gäller familj. (http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/Familj) För att ingen ska tro att jag hittar på. Varför man nu skulle tro det. Däremot mina funderingar kan vara svårare att hitta källorna till min jag ska försöka lägga in dom också. Annars gör ni som ni brukar tro mig eller skit i mig.

(KD)Kristdemokraternas familjepolitik bygger på övertygelsen att familjen är en naturlig gemenskap som finns – och kommer att finnas – oavsett vad vissa politiker anser om saken. Familjen som institution har överlevt historiens olika skiftningar, varken krig eller totalitära diktaturer har kunnat utplåna den. Familjen finns därför att vi som människor behöver den.

(Johan (J)) Det skrivs inte att det är mamma pappa barn som gäller här, inte vad jag kan se i allafall. Ändå så är det det KD strävar efter ganska hårt. Mamma, mamma, barn eller pappa,pappa, barn verkar ju vara uteslutet. Till och med värre än mamma, barn/pappa,barn. Jag är ju av den åsikten att det inte spelar någon större roll vilken typ av förälder/rar man har om man känner sig önskad och älskad. Vet att barn kan ha det lika bra oavsett familjesammansättningen. Vad är det onaturliga i pappa,pappa/mamma,mamma om jag får fråga. Tror att homosexualitet har funnits sedan det var mer än två personer av samma kön på denna jord. I Dagen var det för ett tag sedan en artikel som hette Fags hate God om jag minns rätt. Tror inte det är så men blir man förklarad av vissa vridna kristna kretsar som något som bara Hin Håle kunnat skapa så är man kanske inte helt nöjd. Sluta förfölja och sprid kärleksbudskapet så kommer inte fags hata Gud.

(KD)Kristdemokraterna är fullt medvetna om att familjer ser olika ut, att familjer förändras och att vissa familjer fungerar bra och andra mindre bra. Det finns inga perfekta familjer eftersom vi människor har våra fel och brister. Men dessa förhållanden förändrar inte de grundläggande fakta som ligger till grund för familjen – barnets behov av och rätt till sina föräldrar och människans behov av gemenskap. Det måste finnas goda förutsättningar för att bilda familj, att ta hand om barnen och att få familjelivet att fungera.

(J) Kolla mina kommentarer ovan. Och här erkänner de att det måste finnas goda förutsättningar för att bilda familj. Vad jag vet så är KD det enda parti som inte tycker om att man slutade att tvångssterilisera människor. Är det KD som ska bestämma vad som är goda förutsättningar? Eller vem ska göra det? Rena Nazistfasonerna om ni frågar mig. Jag blir förbannad.

 
(KD)Alla familjer bygger på en värdegemenskap, vilket innebär att dess medlemmar måste dela vissa grundläggande normer och värderingar för att den ska hålla samman. Lojalitet, osjälviskhet, ansvar, kärlek, ödmjukhet, plikt, respekt, uthållighet, jämställdhet och trohet är några viktiga komponenter. Ju svagare värdegemenskapen är desto mer komplicerad och bräcklig blir familjesammanhållningen. Vår utgångspunkt är att familjepolitiken ska stödja de normer och värderingar som stärker familjelivet och den ska ge verktyg till familjer att ordna sina liv på ett för dem väl fungerande sätt. Stabila och trygga familjer ger trygga barn som växer upp till trygga vuxna. Därför är det en god investering att satsa på en bra familjepolitik.

(J) Fortsätter att fylla på mina komentarer här på sidan. Förutom det jag tagit upp så kommer jag givetvis in på abort också. Om man välsignats med ett barn som man inte vill ha eller känner att man kan ge denna uppväxt så varför inte låta människan som bär barnet få bestämma hur det ska bli. Ska KD bestämma detta? Tror att det är skitsnack att man använder abort som preventivmedel. Nä det handlar om andra saker som gör att man inte vill behålla ett barn som växer i ens mage. Sluta kränka de kvinnor som känner att de inte vill/kan föda detta barn av någon anledning. Det är människor i stort behov av stöd som tar sådana svåra beslut. Om man tittar på hur många aborter det görs i Sverige så är det väl något som är samhälleligt fel inte fel på individen som känner sig tvingad att ta detta svåra beslut.

 
Nä jag är lite orolig för hur en organisation som kallar sig kristen vill ha det som när Jesus gick på jorden och blev utsatt av de som då var rättroende män(niskor). Varför kallar sig organisationer för kristna när Jesus sade: ”Mitt rike är inte av denna världen. – Ni lever i världen, men ni är ingen del av den.”  Jag bara undrar och förundras. Har ju varit livat om partiledarfrågan ett tag och Göran Hägglund fick ju nytt förtroende. Nu Göran har jag bara en önskan till dig. Sluta föra den på 30 talet så framgångsrika tyska politiken. Kom in i 2000 talet snälla. Synd att Marcus Birro inte fick vara med och fajtas om posten som partiledare för KD för jag tror att han hade kunnat förnya vissa delar där det är otäckt i KDs partiidé.

Två citat av Marcus Birro hämtade från Världen idag. Höjda han sig lite i mina ögon.
”– Den här homoskräcken de har. De borde återgå till den kristna kärleksbudskapet och att kärleken går först, oavsett om det är män som gillar män.”
”… Jag har svårt att se argumenten mot att homosexuella skaffar barn.”

Nä nu blev jag trött. Kämpa för jämlikhet mellan alla oavsett vad, så kommer det gå bra för Sverige i framtiden med oavsett om vi har partier som heter KD eller ej. Ha en bra natt ALLA människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar