söndag 1 januari 2012

Nytt år, dags att se framåt och göra upp med det som finns bakåt.

Nytt år igen, hoppas det blir ett bra år för mig, dig, släkt, vänner och alla andra. Nytt år brukar innebära att man ger en massa löften och ser fram emot allt bra som ska hända. Jag bryter mitt 12 år gamla löfte och tänker ge nyårslöfte i år. Jag ska bli en bättre människa, snällare, mer tollerant, mer lyssnande, mer "upplyst", mer hjälpsam men absolut inte mesigare.
 2012 kan det vara året då vi gör upp med det förflutna så vi kan börja titta framåt emot en bättre värld, till och med Einstein har ju fått på taffsen för han hade fel så gamla läror borde ju kunna bli bättre och mer nyanserade om dom nu innehåller fakta annars skrotar vi dom.
Vi och resten av världen har stora krav på att Tyskarna ska göra upp med sin historia från andra världskriget så då borde vi också göra upp med vårt förflutna.
Vadå vi var ju neutrala ! Jasså ! Jo det var vi ! En tolkningsfråga säger jag med tanke på företag som hjälpte nazisterna, transporter genom Sverige och en kung som tyckte om Hitler. Men vi lämnar det och backar längre bak i tiden.
1707 föddes en man som kan anses vara urfadern till rasism. 1707? Det var ju samma år som den fina Carl von Linné föddes. Japp, precis, exakt. Han jag menar ! Carl von Linné var den som delade in människan i raser med vita europeér högst upp och homo monstreus (Indianer och kineser) längst ner. Att vita europeér hamnade högst upp är ju ingen märklig händelse, det var inte slumpen eller turen. Carl von Linné var ju vit europè, inte konstigt att dom hamnade högst det var ju han som bestämde det.
1796 föddes en arvtagare till Linné ! Japp, Anders Retzius hette han. Ni känner igen namnet men har svårt att plasera det? Skallindex uppfinnare står det i diverse svenska "fakta" böcker. Precis, han som kom på att man med skjutmått kan mäta skallar för att ta reda på om det är bra eller dåliga människor. han var rektor vid Karolinska institutet så hans forskning borde ju varit en sanning på denna tiden.
Men va fan Johan kom igen, det var ju länge sedan, skärp dig!
Ok hoppar fram en bra bit i historian. 1922. Säger det er något ? Det år då Världens första rasbiologiska institut öppnade. I uppsala. I fina gamla Sverige. Med utgång av Linnés och Retzius läror. På 30-talet hade Sverige världens hårdaste steriliserings lag, vi var bäst i världen på att sterilisera människor i för hållande till invånar antal i landet. Ca 40000 människor har Sverige steriliserat på grund av Linnés och Retzius läror. 40000! Och nästan alla var kvinnor. För att det var män som bestämde antagligen. Mycket lättare att sterilisera en man rent medicinskt men nä kvinnorna tar vi. Denna jä--a skit lag togs bort 1974!!!!!! Japp 1974. Så visst har vi skelett i garderoben i fina gamla Sverige. NEJ jag hatar inte Sverige. Jag är Svensk och älskar mitt land, men jag kan ju ändå tycka att vår historia i ganska många fall är ganska morbid och hjärnlös. Men utan historian finns vi inte. Nu åker vi några mil söderut och hamnar i Tyskland i mellankrigstiden.
Rasbiologiska institutet i Upsala är det institut Nazisterna hade som förebild för sina rasbiologiska institut, det står det inget om i svenska historieböcker. Hela idén med Arier som den rena fina människan hämtade Nazisterna direkt från Linné och Retzius, det står det heller inget om i svenska historie böcker. Nazisterna utvecklade med andra ord ett par hundra år gamla men fortfarande till viss del gällande Svenska idéer, står det inget om i svenska historieböcker. Ska vi lära våra barn i skolan varför nazisterna hade fel måste vi kanske berätta för dom var nazisterna hämtade sina idéer, vi kanske ska ta och be världen om ursäkt för att Sverige är orsaken till rasism på grund av att vi hade en man som delade in människor i raser. Men när vi inte ens vill skriva om det i läroböcker så kanske vi kan ha viss förståelse för att dagens tyskar inte vill prata om sin historia från 1930 och 40 talet.
På tal om intelligenta och ointelligenta raser så måste Arierna vara dom dummaste mest ointelligenta människor som finns. Va? Vi som är Arier om det nu finns raser härstammar från Indusdalen, norra Indien. Man levde där det var varmt och skönt, behövde inte klä sig så varmt, bra växtlighet med mycket frukt och grödor. Där vill man vara. Nej det ville man inte, man vandrade norrut till kylan med dålig växtlighet och svåra levnadsvillkor och vackra människor som klär sig i päls, kanske bara jag som tycker kvinnor är vackra utan päls, kvinnor ja, antagligen för att jag är en man..
Tillbaka till nutid, Sverige, Europa och Världen.
Nynazister, vad är en nynazist? Varför heter det nynazist när det är nazister dom är, inget nytt med det. Samma idéer, samma hat, samma rädslor, inget nytt alls. Kalla dom för vad dom är och då räcker det med Nazister. Här räknar jag inte med dom som inte har ideologin utan bara är allmänt främlingsfientliga. Dom är inte alltid så trevliga heller men dom har ingen ideologisk bakgrund till sitt tyckande bara ovilja att inta kunskap. Men det är ju inte bara Ideologiska Nazister som tycker att rasindelningen är bra och att vi ska värna om den för att vi är mycket bättre än andra. "Kristna" extrem högern i Usa tillexempel, vi har dom i Sverige med. Stanly Sjöberg, Ulf Ekman, Runar Sörgard, Åke Gren, Siewert Öholm m.fl men inte så många här. Antroposoferna, Walldorf pedagogiken. Rudolf Steiner var också inne på Linné och Retzius finns säkert många fler om jag får fundera en stund till men det räcker här, ni förstår vad jag menar. Jag har säkert fördommar men upptäcker ni det så slå hål på dom. Nä vi måste städa upp i vår historia och se till att misstagen inte upprepas, be om ursäkt till världen och fortsätta med det vi är bra på idag. Bota sjukdomar, hjälpa människor i katastrofområden, ta hand om våra vänner(är vi bra på det?) stå upp för de som känner sig svagare(är vi bra på det?) osv, ni kan nog komma på ganska många saker. Så jag ser fram emot ett gott 2012 där världen blir lite bättre, människor lite mindre vilsna, människor mår lite bättre och där vi älskar vår nästa som oss själva och vi ska göra det så att det märks. Ett gott nytt 2012 önskar jag er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar