onsdag 1 februari 2012

Oh varför hårda,grymma värld.

 
Det har varit en spännande och något omtumlande dag. förmiddagen gick åt till att lyssna på Mats Andersson från Netscan. Netscan är ett företag som letar upp "vuxna" som förför och försöker ha sex med minderåriga på nätet. Mats letar upp dem åt polisen bl.a och är med diverse nätverk över hela världen. Han är aktiv när det gäller att förbättra lagstiftningen när det gäller sex med minderåriga. Jag är glad att det finns människor som Mats för det är inte många som vet hur dålig lagstiftningen är och hur många det är som kontaktar barn.

Jag blir tokarg när jag hör vissa av hans berättelser. Jag vill bara skaffa mig ett vapen och gå ut och rensa lite. Givetvis kommer jag inte att göra detta. Det funkar inte. Jag skulle inte vara bättre en dom. Jag kan aldrig ta ett liv eftersom jag inte kan ge någon livet tillbaka. Så enkelt är det för mig. Skulle vara rent korkat av mig att ens försöka då jag har ett jobb som går ut på att jag ska vara en vettig vuxen och gärna en bra förebild.

Jag säger inte att jag aldrig kommer att försöka. Om det händer mina eller min systers barn något otrevligt kan jag inte garantera att jag agerar förnuftigt. Hoppas jag aldrig får veta. Jag är ganska övertygad att det finns människor och jag skulle kunna vara en av dom som inte bryr sig om långa fängelsestraff om det händer något med barnen. Jag hoppas bara att polisen får tag i gärningsmannen/kvinnan inna jag gör det i så fall. För i affekt kan man inte veta säkert hur man reagerar.

Jag tycker det är otäckt med våldet som händer dagligen runt om i Sverige. Senast i dag blev ju en man skjuten till döds i Malmö. Han kanske var ett riktigt svin som fick vad han förtjänade, har jag ingen aning om. Men jag tycker ändå det är hemskt. Oavsett vad denna människa har gjort så är det för mig ofattbart att någon tycker att han/hon kan bestämma att denna människa förbrukat sin rätt till sitt liv. Kan du inte ge liv så ta inget. Kanhända att man efter en stunds tänkande kommer på att det fanns bättre lösningar, lite sent att göra om då.

Tycker det är jobbigt när människor blir avtrubbade så att man inte förfaras över sådana här övergrepp lika mycket som innan bara för det händer ofta. Hörde på radion om en person som sa att man går runt varje vecka och väntar på nästa dödsskjutning i Malmö. Fruktansvärt tycker jag. Vill man ha det så? Nej det tror jag inte men vad ska hända för att vända detta?

Jag tror att en människa som planerat att ta ett annat liv och gör det, måste bedöva sig med diverse preparat för jag tror att alla har spärrar som man måste bryta upp på något sätt för att kunna genomföra en sådan grej. Jag tror det är skillnad om man har ihjäl någon på grund av t.ex ett bråk och det bara händer. Det är skillnad på mord och dråp anser jag.

Varför har världen blivit så hård, grym och kall så att sådana här saker kan hända. Jag är övertygad om att världen är full av varma kärleksfulla människor. Jag hoppas att man kan börja fokusera mera på dessa varma godhjärtade människor. Bara för att få människor att komma ihåg allt bra man kan göra. Detv finns förhoppningsvis fler som räddar liv än sådana som tar liv och då tänker jag in pågående krig runt om i världen. Finns förhoppningsvis fler som delar ut kramar än de som delar ut slag och sparkar. Finns förhoppningsvis fler som hjälper barn i sin utveckling än de som utnyttjar barn. Finns förhoppningsvis fler som talar om bra saker som vänner har gjort än som sprider falska rykten. Finns förhoppningsvis fler som bryr sig än de som är likgiltiga.

Det är ta mig tusan våran uppgift att se till att det är en trygg planet vi sätter våra barn på. Hur ska dom annars kunna lära sina barn vad trygghet är. Jag tror mycket om människor och inte alltid snälla saker men det här tror jag inte är omöjligt. Vi måste bara se till att den empatiska vågskålen alltid tynger ner den likgiltiga/oempatiska vågskålen. Jag vet bara hur det är med mina vänner,kollegor,släkt. Men när jag tänker på vad de gör så har jag gott hopp om en bättre värld. Det kan inte vara så att jag har lyckats få alla intelligenta, storhjärtade människor runt mig. Trodde säkert det när jag var ett år gammal men det är ett tag sedan och jag har förstått för länge sedan att många har det så och det är ju underbart. Vi måste bara börja fokusera mer på det goda som händer så att vi kan öka hoppet och viljan att förändra det dåliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar