lördag 5 januari 2013

Några nyanser av ifrågasättande.

 
  Manidja var en kvinna som blev bortgift under en resa till Afghanistan. Hennes man är fälld för våldtäkt och mord på Manidja. Hon mördades för hon ska ha bringat skam över familjen genom att hon inte skulle varit oskuld när de gifte sig. Många s.k. nationalistiska bloggare som tagit upp detta. Hedersrelaterat våld är en av de saker de gärna skriver om. Jag ser inget som ens liknar heder i denna typ av kvinnokränkande beteende. I dag var det en stor artikel om att pappor som mördat sina barns mammor och frågan om de verkligen ska kunna ha vårdnaden om sina barn. Det verkar som att vi tror att det s.k. hedersrelaterade våldet bara är accepterat i mellanöstern. Jag har hört så många svenska tjejer berätta att de inte vågar berätta hemma att de är tillsammans med killar från t.ex. mellanöstern. De har hört hemma vid matbordet hur deras fäder sagt att de kommer skjuta både Ahmed och dottern om det kommer hem en sådan. Svensk kultur? Ja jag vill påstå det. Men alla köper inte det jag skulle aldrig säga så till mina barn! Nähä, inte alla från mellanöstern som köper det som kallas heders våld heller.
 En sak är jag väldigt säker på och det är att vi inte äger våra barn, de äger sig själva. Visst de är inte myndiga förens de är 18 men det ger oss inte rätt att hota dom med att ta livet av dom. En annan sak jag också är helt säker på är att en man inte äger sin fru. Det kan inte vara normalt att tycka att ens fru ska underkasta sig en annan vilja. I ett äktenskap kompromissar man väl ändå. Säger jag som är skild! Jag skulle aldrig ge mig på mitt ex och misshandla eller mörda oavsett vad hon gör för fel enligt mig. Oavsett vad jag tycker om de hon dejtar eller har förhållande med så gör hon det hon tycker känns rätt. Hon kan aldrig bli en skam för ”familjen” så länge hon tar ansvar för det hon gör.
Och jag har hört så många säga till sina flickvänner att vara tysta eller sluta skratta eller lägga av med ditt eller datt. Med vilken jävla rätt kan man ha sådana krav? Om min fru pratade för mycket eller skrattade på ett irriterande sätt när vi var gifta så skulle jag väl aldrig be henne skärpa sig. Hon får väl tycka och känna precis som hon vill. Jag har väl aldrig haft någon överförmyndar roll åt henne. Hon har dessutom tre år på högskola och jag två år på folkhögskola så det kanske skulle varit jag som skulle hålla käften eller sluta skratta om man ska se det så. Hur kan man oavsett vart man kommer ifrån tycka att det är en skam för familjen om en kvinna har en egen åsikt? Ett eget ansvar för det som görs. Jag tycker det är en större skam med tvånggifte eller att hota sin dotter för man är rädd att hon ska hitta en kille från ”fel” kultur. Kan man säga ett tvångsogifte.
Som jag skrivit ganska många gånger så måste vi tycka att vi har samma rättigheter om vi ska kunna få ett jämställt samhälle. Det ska inte spela någon roll om det är en Svensk VD eller en kastlös kvinna från Indien.
Jag fattar inte varför kvinnor i världen inte gör mer väsen än de gör. Om vi män fattade att vi är beroende av att ha kvinnor på denna planet så borde vi också göra mer väsen för kvinnornas skull. Bara för att de som inte vill ha ett jämlikt samhälle skulle bli minoritet och till slut skulle få det omöjligt att fortsätta i denna form av patriarkat. Jag för mitt krig mot dumhet här på min blogg och i mitt sätt att diskutera med folk. Jag kan säkert göra mer och tipsa mig gärna.
 
När jag ändå är inne på likabehandling så blev jag lite orolig när jag läste nyheterna på nätet igår
Som sagt, läste igår om en SD kvinna som vill förbjuda muslimer i Sverige att föda barn. Anledningen var att muslimerna vill ta över världen. Fantastiskt hur Sverige Demokraterna verkar vara de ända som vet vad bara 1,5 miljarder människor håller hemligt, vad 21 % av världens befolkning håller hemligt. Och då är det skarphjärnorna som vet hur planen fungerar och då vill man stoppa muslimer i Sverige från att föröka sig. Jag skulle också kunna få den idéen om det fåtal muslimer vi har i Sverige skaffade sig 100 000 barn var men det borde till och med dessa människor kunna begripa är omöjligt. Jag vet inte vad barna födsel rekordet för en kvinna är men knappast i närheten av 100 000, eller 100 eller 50. En kvinna klarar ungefär 15 födslar under en livstid. Åttlingar är det mesta som någon fött. En kvinna skulle teoretiskt klara runt 120 barn. Enligt Guinness rekordbok fanns det en kvinna i Ryssland på 1700 talet som födde 27 barn. Jag tror det är lättare att få folk att konventera till Islam än att försöka egenproducera så många barn att jorden till slut är Muslimsk.
Snälla människor runt om i världen stå upp för det som känns rätt, tänk på vem du vill står upp för dig. Ha en god natt.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar