söndag 6 januari 2013

Nationalitet ?

 Oj idag fick jag reklam från Svenskarnas parti (SvP). Alla som äter ris är inte kineser  -att vara svensk handlar inte heller enbart om kultur
står det som rubrik. Man skriver om att det pågår befolkningsutbyte och etnisk rensning av svenskar. framför allt i förorterna.Det står lite om att man är svensk, det är inget man blir. Att även om vi bosatte oss i Kina skulle vi inte bli kineser. Intressant!
 
Jag tror nog att om jag bodde i Kina ett tag och hade för avsikt att stanna där så skulle jag nog bli kines. Ulf Samuelsson (den legendariske hockeyspelaren) hade inga problem med att vara amerikan under os i Nagano 1998, problemet var att han inte hade förnyat sitt dubbla medborgarskap och var altså bara amerikan inte svensk som han trodde. Om USA skulle ha sådana tankar om medborgarskap som SvP så skulle inte många vara amerikaner idag. Jag kommer in då och då på idrott vilket egentligen är helt ovesäntligt i frågan men kul för att idrotten betyder så mycket för så många i Sverige.
 
För att hålla kvar vid idrotten så hade Svenska landslag och klubblag varit väldigt fattiga utan svenskar med annat medborgarskap från födseln. Vad har inte Zlatan, Martin Dahlin, Stefan Schwarts, Robert Prytz, Daniel Majstrovich, Behraim Safari m.fl betytt för svensk fotboll? Vad har inte Stefan Liv, Mika Hannula, Luie Ericsson m.fl betytt för svensk hockey, Vad har Tommy Suraniemi, Ljubomir Vranjes, m.fl betytt för svensk handboll. Det var lite lagsporter. Vad hade Svensk boxning varit utan personer som George Scott och Paolo Roberto? Antagligen en förhistorisk sport med stjärnor som Ingemar Johansson och Anders Lillen Eklund. Inget ont om dessa boxare som faktiskt har ett par titlar men de var inte bäst speciellt länge. Ja jag har bara tagit upp manliga idrottare. För det känns som att det är mest män som har svårt för att en svensk kan heta Ahmed. Eller är det den gamla fina svenska kulturen som härskar i dessa led. den där kvinnor ska föda barn, stå vid spisen, vara sin man tillags och resten av tiden hålla käft?
 
SvP skriver att till och med små barn ser skillnad mellan folkslag. Ja och ? Skulle barn vara dumma? Min uppfattning är att barn ser skillnad på mycket men inte bildar sina uppfattningar på det de ser utan på hur människor är. Jag anser att barn i många fall är bra mycket smartare än trångsynta "vuxna"! Barn suger i sig kunskap säger väldigt många forskare. Synd att vi drar den emotionella kunskapen ur dom när de är tillräckligt stora för att tro att det vuxna säger alltid är rätt och sanning. Synd att vi förstör deras vidsynthet. Synd att vi inte lyssnar mer på dessa kloka varelser.
 
Men Johan, barn mobbas ju och är elaka. Ja det gör dom, de testar alla möjliga gränser. Små barn bråkar sällan för att ett annat barn har annan kulturell bakrund, de bråkar och slåss för att de tycker ett annat barn är dumt. Äldre barn kan däremot mobbas och bråkas på grund av hudfärg. De vet ofta inte ett skit om den andres kultur eller land där deras rötter finns. Undrar vart orsaken till att mobbas kommer ifrån då? Knappast från andra barn, mer troligt från någon korkad vuxen.
 
SvP är ju lite intressanta med. De hade ett midvinterblot strax innan jul som var så fint. De skriver att det inte har med religion att göra, man framkallade bara andar, själar och gudar vid dessa midvinterblot står det. Gudar men inte religiöst? Vad jag vet så är midvinterblotet samma som julblotet där man offrar till Jul/Ull/Oden eller vad han nu kallades på den platsen. Man offrade för att ljuset skulle återvända och att värmen skulle komma tillbaka för att man skulle kunna så, skörda och äta ännu ett år.
 
Någon som kommer ihåg Nationalsocialistisk Front (NSF) som bytte namn till Folkfronten den 22 November 2008? De bytte sedan namn igen eftersom Folkfronten redan var ett upptaget namn, de fick heta Svenskarnas Parti istället. Altså SvP och NSF är samma sak. NSF som klassas som ett nazistiskt parti av SÄPO. Ett parti som inte det minsta är för demokrati. Bara så ni vet när de lämnar sina sagor i era brevlådor.
 
Varför har vissa så in i he---te svårt att se människan bakom nationalliteten. Hoppas inte några i SvP tänker semestra på Mallis. Där borde svenskar vara bannlysta och skjutlovliga efter allt som fulla svenskar ställt till med där. De borde inte semestra i Thailand heller för då borde de få livstids fängelse när så många svenska pedofiler åker dit så borde pedofili vara typiskt svenskt. Finlandsbåtarna borde mineras redan i Stockholms skärgård så de kanonfulla svenskarna aldrig lämnar svenskt teritorialvatten.  Alla svenskar beter sig ju inte så! Fattar du inte det Johan? Jo det fattar jag men alla som har annat pass än svenskt beter sig inte heller homeogent fattar ni det? Ja det vet jag att de flesta fattar. Men säg ifrån när ni hör era vänner, barn, föräldrar, kollegor osv raljera över invandrare.
 
Vill jag ha en kram av någon så klär jag mig inte i taggtråd. Vill jag bli respekterad så spottar jag inte på dom jag möter. Vill jag bli älskad så hotar och slår jag inte de jag vill bli älskad av. Vill jag ha kärlek så försöker jag inte nå den med hat. Hur enkelt som helst men samtidigt så jäkla svårt ibland.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar