söndag 13 januari 2013

Krig och homofobi

 Blir lite fundersam igen hur man tänker i Frankrike. Eller så är det hur jag tänker jag ska vara orolig för. Men jag utgår från att vara orolig hur Fransmännen tänker.

Jag börjar med flygbombningarna. Att bekämpa terrorism är viktigt. Men att vara nöjda med att ha dödat ett par hundra rebeller verkar lite smaklöst. Varför? Jo för att man behöver döda människor. Tydligen är Franska bomber så jäkla effektiva så civila förluster är lika med noll och det är ju bra om det är sant. Jag är inte dummare än att jag förstår att det är smidigaste vägen att utplåna fiender. Men dessa människor kanske inte har något egentligt val om de vill leva eller så drivs de av en stor övertygelse. Hade de på något sätt stått för att de har den sanna läran och att Islam är det ända som gäller och att alla andra ska dö så kan jag ha viss förståelse för att det inte går att komma överens. Eftersom media hela tiden skriver om bombningar mot islamister så måste det väl vara så då. Varför använder inte NATO dessa smarta Franska bomber i sitt krig mot terrorn? Vet dom om att Frankrike har bomber som bara dödar skyldiga? Hur tänker Carl Bildt om det är sant att han sagt att det var nödvändigt och bra att man bombade. Måste finnas andra sätt att få världen lite trevligare än att bomba bort det som inte passar. Klart jag förstår att man inte kan ha vissa element som inte vill att folk ska få tänka och tycka som dom vill, men jag tycker ändå att döda är ett misslyckande. Jaja Johan vad säger du om någon riktar ett vapen mot dina barn och du har ett vapen tillhands? Jag skulle antagligen använda vapnet, men jag är ganska säker på att jag inte skulle känna något lyckorus efter. Det kanske är så att död är det ända alternativet i vissa situationer men det kan jag bara se som tragiskt även om syftet med det är gott.

Nästa grej kommer säkert inte som någon överraskning att jag lyfter. Har ju skrivit om liknande saker ett antal gånger innan. Det  protesteras över hela Franrike mot President Hollandes förslag till att det ska vara okej med samkönade äktenskap och homoadoptioner. Vad är problemen? Vi börjar med äktenskapen. Varför är det en sådan infekterad fråga? Vad är det som gör fransoserna så upprörda över att två män eller två kvinnor ska kunna få lov att ingå äktenskap. Nej glöm det religösa för en stund är ni snälla . Nu handlar det inte om att gifta sig i kyrkan, moskén eller synagogan. Det handlar om juridiska rättigheter. Varför skulle inte t.ex två kvinnor som älskar varandra ha samma rättigheter och trygghet som en kvinna och en man som älskar varandra? Vad är argumenten emot förutom de religiösa? Varför är det inte självklart att vuxna människor som av kärlek vill dela sina liv på ett juridiskt trygt sätt får göra det? Det är ju inte så att President Hollande vill tvinga hetrosexuella att ingå samkönade äktenskap. För mig är detta en märklig fråga att ställa sig mot. Jag är för frihet att välja vem man vill leva med så länge båda är vuxna, psykiskt friska och att båda vill ha det så. Alla Fransoser är inte emot, enligt Aftonbladet så av de 340 000 demostranter i Paris och restan av demostranterna i resten av Frankrike så är det många med religiös övertygelse och många med höger politiska tendenser.

Jag går vidare till homoadoptioner, vilket känns som ett märkligt ord. Vad är problemet här. Ja nästan bara religiöst skulle jag vilja säga. Gud skapade man och kvinna på ett sätt att det krävs man och kvinna för att skaffa barn! Okej. Men om dessa personer inte tror på någon Gud då? Är lagstiftarna styrda av sin Gudstro? Är det rimligt att skriva lagar efter hur en Gud vill ha det? I så fall borde vi ha samma lagar över hela världen. Och tror man på Gud så vet man också att han gav människan den fria viljan i gåva! Ja du kanske inte kommer till himmelen om du missbrukar dina Gudsgåvor eller?  Har hört om en man som hette Jesus och som var son till Gud som Gud offrade för att människorna skulle bli förlåtna och kunna komma till himmelen. Kan man som Gud förlåta massmord, förföljelse, övergrepp och ännu värre saker så kan han nog förlåta valet av livspartner och önskan att få barn. Ni som av religiös tro anser att samkönade äktenskap och önskan om barn är så vidrigt ni tycker altså att Kärlek är vidrigt, ja jag skriver kärlek för dra inte upp barnporr och sådant annat som jag brukar få som motargument för det är inte kärlek det är fruktansvärda övergrepp som till och med dom kan bli förlåtna av Gud om man tänker kristet. Nä jag påstår att ni tycker kärlek är synd. Det största av allt. Ingen säger väl emot att en pedofil som mördar sina offer inte kan bli förlåten av Gud om han ångrar sig och ber Jesus bli hans frälsare? Men homosexuella ska brinna i helvetet, speciellt om de skaffar barn, även om de tagit Jesus till sig som sin frälsare.

Tillbaka till det fysiologiska kontra religion. Man och kvinna behövs för att få barn. Oavsett om det är genom samlag eller provrör. Vi kan ännu inte tillverka spermier eller ägg på konstgjord väg. Stoppa all adoption då. Man och man kan inte få barn. Kvinna och kvinna kan inte få barn. Infertil man och fertil kvinna kan inte få barn. Fertil man och infertil kvinna kan inte få barn. Dessa kombo skall altså inte få adoptera. Finns ett ltet hopp för all världens barn som behöver föräldrar i såfall och det är om fertil man och fertil kvinna väljer att adoptera i allafall. Det borde vara okej. Men infertilitet är ju en sak som inte är menat att vara. Nä det tror inte jag heller men om allt annat är Guds verk så kanske man inte bara kan ta bort en sak för att det inte passar in i att vara elak mot de som borde kunna få barn men inte kan. Som vanligt är problemet att det inte finns något enat sätt att tolka alla heliga skrifter så vi kanske skall strunta i dom just vid lagstiftning. Jag tycker det är fantastiskt att det finns människor som vill uppfostra poch få någon annans barn att växa. Jag tycker det är fantastiskt att man vill adoptera för att ge juridisk trygghet till dessa barn. Om jag och mina barns mor skulle dö så hoppas jag någon vill adoptera mina barn och uppfostra dom som sina egna. Ge dem kärlek och trygghet oavsett om det är mamma & pappa, eller pappa & pappa eller mamma & mamma.

En annan grej som slog mig när jag lyssnade på Kaelavagnen häromdan var att många verkar tycka att. Skit i om det inte går att få barn lagligt som homo. Kolla med någon trevlig granne om inte de kan ställa upp och göra ett. Skulle homosexuella vara mindre nogaräknade när det gäller trohet? Skulle homosexuella vara mindre nogaräknade när det gäller sina känslor? Jag får för mig att det inte är så men jag kan ha fel, vilket jag inte tror jag har. Nä den enda lösning jag har är att få in ett okej för homoadoptioner i lagboken så skulle många fler barn komma ifrån missären och få riktiga föräldrar.

2 kommentarer: