söndag 18 juni 2017

Välkommen till apornas planet.

Först och främst vill jag bara klargöra att jag tycker inte vi skall ha några frigående terrorister här oavsett vilken organisation de lutar sin terrorgärning på! Det är lite spännande att se hur en hel del framför allt vita män reagerar i sociala medier när det står någonstans att ett flyg blivit inställt som skulle till Afghanistan med ungdomar som inte skulle få stanna här hos oss. Det skrivs nu, det har skrivits innan och tyvärr kommer det antagligen skrivas sen med om hur dessa IS terrorister kommer parasitera på vårt samhälle.Tydligen finns det människor som tror att alla som flyr till Sverige är terrorister som kommer hit för att bryta ner vårat land. Förbjud Islam ropar folk i kör. Lite mer nyanserade röster vill att vi förbjuder religion överhuvudtaget för att vi ska slippa krig och terror.

Men Johan varför orka bry dig om vad folk skriver? Om någon sprider dynga så gödslar de områden där det inte är något speciellt planterat och då kommer ogräset att växa och frodas. Om någon ändå gödslar för ingen nytta så kan jag väl så lite blommor där så vi får lite nytta av dyngan.

Det är spännande hur de så kallade Sverigevännerna sparkar och slår mot det de kallar PK samhället. Det är intressant hur människor i det sk PK samhället byter sida just när det gäller religionsfrågan. Förbjud religioner kommer från alla möjliga håll. Ska vi i demokratiska länder verkligen förbjuda religioner undrar jag då? Ja säger en del då, religioner är grogrund för motsättningar och krig. Vänta lite nu! Absolut finns det saker med religioner som är långt ifrån bra. Jag skulle däremot vilja lyfta fram allt bra de flesta religioner gör. Det handlar om att stötta när det behövs, det handlar om att ta hand om varandra, allt ni vill att människor skall göra för dig skall du göra för dem finns i nästan alla religioner och är stöttepelare i de stora religionerna. Ja det finns as som utnyttjar religioner för att kunna med krig och terror ta områden som betyder något för dem själva, för makten och någon konstig ära. Hade krig startats på grund av ett äkta religiöst syfte så hade makthavarna själva stridit längst fram på slagfälten.

Jag tycker givetvis att man ska få existera helt utan religion om man vill det, vill du sätta din tröst och framtidstro på en eller flera gudar så gör det.Jag vill inte hindra folk från att hitta sitt sammanhang i grupp så länge man inte skadar någon. Vill vi stoppa krig ska vi förbjuda politik som t.ex nationalism, marxism, kommunism eller förbjud ekonomi,

Om man tittar på krig/inbördeskrig de senaste hundra åren då har det dött ca 110 miljoner människor i bl.a.. två stycken världskrig och i Kina. Mao är orsak till nästan 70 miljoner människors död. De sk religiösa krigsyttringarna kommer inte upp i närheten av det. Därmed inte sagt att det är bättre att kriga p.g.a religiösa uppfattningar. Krig är krig oavsett anledning. Krig är om ni frågar mig det mest förkastliga sätt att lösa en konflikt på. Det är väldigt lätt för sekulariserade att lämpa över ideologier på religioner och förklara krigen med att det är religionens fel. Funktionalismen hävdar ju att allt som beter sig som en religion är en religion och det blir ju helt galet för då skulle t.ex fotbollshulliganism kunna vara en religion då ett av sakramenten skulle kunna vara en variant av nattvarden. Sitter du och tittar på fotboll på tv, dricker öl och äter chips så skulle du tillskrivas religionen fotbollshulliganism. Det t blir ju bara löjligt antar jag att de flesta tycker. Men visst finns det likheter mellan hur man förespråkar religioner och propaganda i krig. Jag ska ge er några exempel.









Vi kan använda gränser, flaggor, språk, valutor, symboler och vad vi vill oavsett vad vi lutar vårt liv på. I de tre stora religionerna, kristendomen, islam och judendomen så finns det en himmel. Jorden skall förgås vilket även ateister tror då planeter bara har en viss livslängd, för oss lång men ändå begränsad. Att  då föra krig på denna jord som för dessa tre religioners gudar betyder nästan noll känns ju jätte konstigt. Ingenting av värde förutom våra jag kommer lämna denna planet för att lyftas upp i himmelen för de som tror på himmelen så vad ska du med mark och guld till i din guds namn? Det verkar ju mer rimligt att det faktiskt handlar om makt och rikedom för att få det lättare på jorden är det som utlöser att det blir krig. Att starka ledare kan använda sig av religionen som täckmantel och för att få en del människor att slåss för något som de är tillsagda att tro på är ju bara skicklig politik. Som sagt det verkar som idioti att skaffa krigsbyten i mark och rikedom om ändå allt blir kvar.

Jag vet inte hur man skulle kunna arbeta för en demokratisk värld utan politik, utan krig. Demokratin kräver ju att alla ska få tycka olika så länge man tar sitt medmänskliga ansvar. Tar man inte ansvaret eller hotar en demokrati blir det ju krig. 

Jag vet däremot att det är helt idiotiskt att visa ut människor som flytt Isis, Al Quida, Boko Haram och andra organisationer för att man tror att de är här för att förstöra vårt samhälle i dessa organisationernas namn. De som kommer hit kommer ju hit för att få vara den de är. Det är ju det som är problemen i bl.a. Syrien och Afghanistan just nu, folket där blir ju slaktade för att de vill vara sig själva, få vara fria i tanken, få vara fria i sina samhällen men det finns tyranner som inte går med på det, tyranner med folk i ryggen och vapenkraft som räcker och blir över. 

Det är också intressant att se hur många som vill ha religionsförbud som faktiskt bär symboler och lyssnar på musik om våra gamla asagudar. Som hänvisar till mjöddrickandet och festerna i Valhall. Jag tror inte religion kan förbjudas föratt få slut på krig. Jag tror vi måste förbjuda krig.

Så kan vi börja diskutera hur vi får fred på det politiska och ekonomiska planet i stället för det religiösa för som sagt kan vi stävja idiotin i politiken så lär det gå att stävja idiotin som finns i religioner med. Det är ju trots allt politik och ekonomi som dödar mest i krig och har gjort det de senaste hundra åren. Låt trygghetssökande människor stanna här och sluta sparka på dem. Att vilja utvisa flyktingar samtidigt som man hävdar att det är klart att nazister ska få demonstrera på våra gator och torg är för mig ett tankefel så stort att jag är beredd att hävda att de som tycker det ska vara så är mer än lovligt tröga i huvudet. Ställ nazister inför krigsrätt och ge våra flyktingar kost, logi och utbildning. Det är min åsikt. 

Vi kallar oss människor. Vi kallar oss humana. Vi kallar oss överlägsna djuren men tyvärr, välkommen till apornas planet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar