fredag 30 juni 2017

Allas olika värde!

 Jag blir lite fundersam igen. Det finns en massa åsikter runt om att alla människor inte är lika mycket värda och att det skulle skilja sig i någon form av både känslomässig och intellektuell intelligens beroende på vart man har sina rötter. Många som tycker det delar från div sidor t.ex Jimmie Åkessons. SD har ju påstått att det finns nedärvda essenser, vilket de numera är ensamma om att tro i politiken. Rasbiologiska institutet i Sverige bytte namn och inriktning 1958. Men det bryr sig inte SD om.

Olika värda?  Ja precis och det är bara att kolla på Sverige demokraternas sätt att arbeta. Om du är invandrare/flykting/svensk men med rötter från annat land så ska du utvisas från Sverige om du begår brott även om det är brott som t.ex rattfylla. När deras egna partikamrater och numera riksdagsledamter är ute och hotar folk med aluminiumrör så blir de genast uppbackade av sina partikamrater och man gör allt för att det inte ska bli rättegång. Man har div partikamrater ute i landet som fått lämna partiet för att de uttryckt sig så jäkla dumt att partiet fått problem. Helt förståeligt. Man har en partikamrat som fått lämna sin post som justitieansvarig efter bl.a "järnrörsskandalen" men som varit kvar i partiets topp på grund av att han jobbat så hårt för partiet. Han är nu dömd för ringa misshandel och det ska bli intressant att se hur partitoppen agerar. Jimmie verkar ju aldrig ta tag i något alls när det skaver i partiet spå det får nog Mattias Karlsson sköta som vanligt. SD politikern Jeff Ahl tänker strida för Kent Ekeroth har han sagt. Jeff Ahl säger att Sveriges juristkår är folkföraktande globalister. Han påstår att det är alla andras fel utom Kents själv att han blev fälld i tingsrätten. SD har politiker som tycker att en moderat politiker som bott i Sverige i 26 år ska åka hem för att han inte tycker Jimmie Åkesson ska vara med och tala i förorten. Två av de som tyckte det var Richard jamshof och Kent Ekeroth. Dom hymlar inte med att det enligt deras världsbild finns sk nedärvda essenser och att de inte vill ha annat än folk med svenska rötter här. Vill du att dessa människor ska företräda dig i politiken?

SD har även en idé om att man ska tvångssterilisera transpersoner. Varför har jag inte helt exakt riktigt för mig men något om att deras gener skulle vara skadade. Vilket allas gener tycks vara enligt dom om man inte håller med dem förstods: Personer som inte vill hålla tvåkönsnormen helig är folkföraktande tydligen. Ju öppnare ju mer folkföraktande verkar det som. 

Det är inte bara SD politiker som säger enligt mig märkliga saker i offentligheten. Frilansjournalisten Joakim Lamotte har gjort en hel del enligt mig märkliga uttalanden när det gäller feminism och även om människor från Somalien. Han ger sig på alla som ifrågasätter honom och har ett otal gånger hävdat att han ska lära kvinnor vad äkta feminism är. Han hävdar att han kan få slut på sexuella trakasserier på festivaler om han bara får en halvtimme på scenen. Han hävdar att han kan avgöra vad en kvinna har rätt att känna, tycka vad det gäller mansplaing, patriarkatets påverkan på kvinnor, hur kränkta kvinnor får känna sig.

Ann Heberlein Dr i etik bl.a har gått ganska hårt åt organisationer som hävdar att de jobbar för flyktingar. Organisationen Vi står inte ut men slutar aldrig att kämpa har fått en hel del skit av Ann p.g.a att ett fåtal personer som är mycket omskrivna har betett sig so svin mot ensamkommande pojkar och utnyttjat dem sexuellt. Hon drar ner hela organisationen p.g.a ett tjugotal artiklar som verkar handla om två personer. Det de gjort sig skyldiga till finns ingen som försvarar. Det är ganska många som gjort ganska mycket i organisationen och det blir konstigt att dra alla dem i skiten för vad två personer gjort. Jag har bara kollat de fall hon tar upp. Vet inte om det finns fler. Jo jag kan tycka att SD är ett skitparti trots att det bara är några här och där som åker fast för diverse brott. Det finns en idé i partprogrammet som går ut på att alla människor inte är lika mycket värda och att vissa grupper av människor inte ska få vara här. Det är antaget i partiets stadgar. i organisationen Vi står inte ut... finns det inga program/stadgar som förespråkar sexuella övergrepp på ensamkommande flyktingar. Det är en stor skillnad. Hon tycker också att det är ett problem att det kommer människor hit och bara ska ha och får allt de vill. 

Marcus Birro är ytterligare en som tycker att det är skillnad på folk och folk. Marcus vill att vi ska stänga gränserna för muslimer. Han tycker inte att hbtq frågan ska ge någon ytterligare skyddsaspekt. Han har mer än en gång talat om hur lågt hbtq förespråkare står i kurs. Marcus har vid något tillfälle(Jag blev blockad och kunde inte följa twitterkonversationen till slutet, jag ifrågasatte varför han skulle vara mer värd eän en homosexuell man och då åkte jag ur den diskussionen) hävdat att homosexualitet är en sjukdom smittad p.g.a synd. Där har vi det igen. Om man nu tror på det som står i Bibeln så kan man bara inte försöka komma i håg varför Jesus blev korsfäst och dog då? Varför måste man sprida hatiska inlägg om homosexuella och muslimer om man nu påstår sig företräda det goda? 

Katerina Janouch sprider alternativa fakta i Europa. Nej det finns inga No go zoner i Sverige! Ja det finns problemområden men inga zoner dit blåljuspersonal vägrar att åka.

Ja det finns människor som gör bort sig i olika skala från lite till oerhört mycket och som har rötter i andra länder. Varför skulle utomsvenskar inte vara representerade i brottsstatistiken? Problemet är att många tycks tro att det räcker med att vara från en annan kultur för att vara mer kriminell än en svenskfödd person. Man är inte intresserade av forskning och när man använder sig av forskning för någon enstaka gångs skull så gör man det som när de forskar i årskurs 4 om Dalälven. För att få ut stor sannolikhet av forskning så kan det vara bra att titta på flera olika forskningar om just det man vill ha svar på, sen tar man de olika forskningarna och tittar på vad som är gemensamt mellan dem och vad som är skillnader i de olika forskningarna. Då först kan man använda forskningsresultat och få fram mer sannolika slutsatser. Som jag skrev en annan gång så verkar det som om det varit val idag så hade 1 av 5 röstat på SD 1 av 3 män skulle gjort det. 

Ett är säkert SD kommer aldrig få min röst i allafall! Inte ens om det blir lag att rösta på dem! Jag tror på människors lika värde, jag tror att kärlek är vapnet mot hat, jag tror att kunskap också är ett vapen mot hat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar