måndag 19 juni 2017

Erövringen av apornas planet.

Idag är första vardagen på mångas sommarlov. De som kan och har lust åker på diverse semester resor, landets kommuner har fått pengar av staten för att ordna gratisaktiviteter för barn och ungdomar. Det är helt fantastiskt. Många barn och ungdomar kommer få göra saker de kanske inte haft råd med annars. Det ordnas resor till diverse badanläggningar, äventyrsaktiviteter, fiskeresor, dagläger, kollon, dags aktiviteter i närområdena, pröva på aktiviteter och mycket annat. Som sagt helt fantastiskt. Vi bor i ett fantastiskt land när det gäller sådana här saker.

Jag har en helt otrolig tur att få leva här och få se mina barn växa upp här. Tänk om vi varit från Syrien som Noas kompis Rand och hennes familj. Tänk om vi varit tvungna att fly för att komma undan IS. Tänk om vi inte hade kunnat fly och fått stanna i Aleppo, hade vi levt idag då? Tänk om vi hade levt i torkans och hungersnödens östra Afrika. Tänk om mina barn hade varit så undernärda att livet hängde på en skör tråd och att jag inte skulle kunna skaffa mat till dem utan jag hade fått titta på medans de tynade bort och dog. Tänk om vi varit från Afghanistan och varit Hazarer men bosatta i t.ex Iran för att  talibanerna hotade och torterade min familj. Tänk om jag skickade ut mina barn till ett land långt bort som jag inte visste så mycket om för att de skulle få chansen och leva utan hotet hängande över sig. Hade de klarat flykten? Hade folk trott dem, hade de fått stanna i det nya landet som det pratas så mycket gott om i världen? Tänk om vi levt i Dehli i Indien. Tänk om min dotter blivit kidnappad och fängslad på bordell där människor från hela världen även svenska män betalar en skitsumma för att få våldta sönder barn. Tänk om hon blivit kidnappad när hon var nio år för att tillfredsställa män som rent ut sagt våldtar ihjäl dessa barn. De betalar en slant till en hallick, barnen får knappt mat och vatten. Har en flicka en gång blivit inlåst på bordell kommer hon aldrig ut som man säger (ett fåtal gör det). tänk om min dotter blivit utsatt för det. Tänk om mina barn bott i ett land där det är dödsstraff för att vara pro HBTQ och de hade varit just det. Hade mina barn blivit avrättade än?

En miljon syriska barn är på flykt. På flykt för att vuxna människor värderar ett liv lägre än hönsskit om man inte håller med dem som svingar yxan hårdast och oftast. På flykt för att när hjälpen kommer från Ryssland eller USA så stryker det med ett antal oskyldiga civila varje gång, ibland ett sjukhus, ibland en skola, i bland ett bostadshus. För att vuxna människor sätter makt och rikedom före allt annat.

28 miljoner barn är på flykt i hela världen. 28 miljoner barn är alltså på flykt i världen! 28 miljoner barn! 53% av alla flyktingar (65 miljoner) beräknas ha sina rötter i Afghanistan. Alltså kan vi ju lätt gissa att det är en hel del barn på flykt som är från Afghanistan.  En jäkla massa barn är på flykt för att bl.a slippa bli barnsoldater, för att undkomma tortyr och död, för att det är fruktansvärt osäkert där de flydde ifrån. För att vuxna människor inte tycker ett barns liv är värt något alls om man kan få makt och rikedom.

Människor bor i läger i områden med torka och svält. De bor i läger för de var tvungna att överge sina hem för att de eventuellt skulle ha en liten chans att överleva i allafall. Barn drabbas oftast hårdast av svält då de inte är färdig utvecklade och behöver div mineraler och ämnen för att kunna växa och bli vuxna. Barn svälter för att ett barns liv inte är värt ett sandkorn i Sahara när det ställs mot världens ekonomi. Barn svälter för att vuxna rivit ner skogar, förgiftat vatten allt för att stjäla någons naturtillgångar. Barn svälter för att vuxna är hagalna.

2 miljoner barn antas sitta fast i sexhandeln i världen. Många finns i Delhi, Madagaskar och Thailand är två länder som också antas ha en stor del barnprostitution. Även Sverige talas det om men i en helt annan och betydligt mindre skala men det finns här också. Om vi går tillbaks till Delhi så finns det ett stort problem med korruption. Flickorna som sitter inlåsta i små burar när de inte våldtas i någon skitig vrå av bordellen är glada när polisen inte dyker upp, när polisen dyker upp brukar de nämligen vilja ha pengar och sex. Bara i Delhi tros finnas ett par tusen flickor under 13 år som våldtas ca 10 timmar om dagen 7 dagar i veckan 365 dagar om året om de lever så länge. Betalar du bra och till rätt person så får du gärna våldta ihjäl flickan du köpt, hallicken ser till att få bort kroppen sedan. Barn våldtas mot betalning för att vuxna män från världens alla hörn, även Sverige inte tycker att andras barn har något människovärde alls. Barn våldtas ihjäl för att män tycker de har rätt till det bara för att de har betalt en tredje part, en hallick. Barn våldtas sönder för priset av en Snickers. Barn våldtas sönder för priset av en sketen chokladbit. Vuxna män tycker uppenbarligen inte att små flickor, inte ens tonåringar har något existensberättigande.

28 miljoner barn i världen är på flykt, ca 2 miljoner barn kan inte fly för de är fångade i världens smutsiga sexhandel. Ytterligare barn är fast på platser av div orsaker. Giftermål kan vara en orsak. Barnäktenskap är inte helt ovanligt.  Vi pratar om en bra bit över 30 miljoner barn som far illa på grund av vuxna människors ignorans!

Varje vuxen människa har en gång varit ett barn. När går vuxna människor över spärren för all vett och sans?

Vi kommer inte att behöva ta emot 30 miljoner barn här. Det kan till och med en arg Sverige demokrat räkna ut. Det finns så mycket som jag vill kalla ondska i den vuxna världen. Denna ondska smittar barn och de kan bevisligen bli fyllda av ondska som vuxna. Jag ser ingen annan utväg än att vi måste ge de barn och ungdomar som kommer hit amnesti, vare sig de är nyfödda eller fyllda 21. Är jag mer värd än ett flyktingbarn från Syrien? Är jag mer värd än en hazar pojke från Kabul? Är jag mer värd en ett svältande barn på Afrikas horn? Är jag mer värd än en 7 årig tvångsprostituerad flicka från Delhi? Är jag mer värd än en transsexuell pojke i Sudan? Är jag mer värd än något annat barn i världen? Jag vill inte tro det men vi vuxna har fuckat upp allt så att jag uppenbarligen är det. Se bara på min frihet. Se bara på mina barn som inte kommer bli barnsoldater, som inte kommer svälta ihjäl, som inte kommer att behöva vara rädda för att regeringen torterar och dödar dem för att de inte håller med. Vi är så mycket mer värda än alla barn som far illa i världen. Vi kommer bli erbjudna mycket bättre utbildningar, finare jobb, bättre förutsättningar för att kunna leva vad som skulle vara ett lyxliv i så många andra länder. Allt för att jag fick Alexander Lucas all samlade tur den dagen jag simmade ur pappas pung och simmade rätt in i ett väntande ägg uppe på Ekhagen i Jönköping i trygga fina Sverige.

Inget barn har bett om att få födas. Inget barn har fått välja sina föräldrar. Inget barn har fått välja plats där de ska födas.Inget barn har valt tidsepok eller tidpunkt för sin födsel. Ändå hävdar vi att vi har rätt att kasta ut barn och ungdomar från Sverige, det Sverige som är så tryggt att de offrade allt för att komma hit. Jag älskar mitt Sverige, älskar det förutom när man helt ondskefullt skickar barn och ungdomar härifrån rätt in i otryggheten. Jag tycker vi ska leta upp barn och ungdomar som far illa i världen och vi länder som har trygghet borde fördela dem mellan oss och ta ansvar för deras trygghet. Vad har mina barn gjort för att få världens bästa sommarlov. Vad har andra barn gjort för att inte få ta del av världens bästa sommarlov. Jag säger att en bra början för att göra världen till en bättre plats är att ge barn och ungdomar ovillkorad amnesti nu! Jag må vara naiv men min övertygelse om vilket vapen som skall få världen lite bättre heter kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar