söndag 2 september 2012

Sverige, vart är vi på väg.

Blir lite nervös när Jan Björklund tänker! Nu vill han ha en kontroll över de som kontrollerar nationella proven. Han tycker det är konstigt att lärare eleverna känner ger högre betyg. Inte ett endaste dugg konstigt om han frågar mig. Säger väl sig själv att lärare som känner elever kan förstå hur elever tänker när de skriver och kan bedömma om de tänkt rätt när de löst uppgifterna. Att kontrollanterna inte vet något om eleverna gör det ju omöjligt för dom att veta om eleven kan eller ej, det ända de kan göra är att följa facit slaviskt. Detta betyder att det är väldigt svårt för en elev som har svårt att uttrycka sig i skrift att nå högsta betyg i matte fastän eleven kanske har väldigt lätt för det ämnet och kan räkna saker utan att kunna förklara med skrift hur han/hon gjorde. Tycker att Herr Björklund skulle börja fundera på varför saker är som dom är och inte försöka rätta till saker som kanske inte är fel med ytterligare kontrollinstanser. Undrar om Beatrice Ask skulle sätta en vakt vid en dörr där fångar flytt från Hall eller om hon skulle ta reda på varför de kommer ut och åtgärda felet?
Härligt att vi i Sverige har en Etikprövningsnämnd som bakåtdaterar dokument när media vill se dem. Trodde inte det var nämnden som skulle öva på etik utan att de skulle hjälpa till att höja etiken och moralen.

Skönt att ha en Arbetsmarknadsminister som säger (kopierat från regeringens hemsida)"Arbetsmarknadspolitiken har ett tydligt fokus på jobb och effektiva insatser för dem som står allra längst från arbetsmarknaden. Allas vilja till arbete måste tas till vara och utanförskapet brytas. Regeringens ambition är att människor ska ha möjlighet till ett arbete och vara
arbetslösa så kort tid som möjligt." Jag vet flera som skulle vilja ha en chans till arbete men de står så långt ifrån arbetsmarknaden att det verkar som de får skylla sig själva trots att de skulle kunna ge sin ena arm för ett jobb. Nä då tycker Socialminister Hägglund att det är bättre att utförsäkra människor så de inte har någonting. Har man inte ens råd med busskort så kan det vara svårt att komma till en arbetsförmedling. Ja men det kan man ju få bistånd till från socialtjänsten. Ja just det om amn minskar människor som lever på försäkringskassan eller A-kassan eller kas så ser ju inte jobbstatistiken så dålig ut. Skitsamma om amn måste betala ut de pengarna i bistånd från socialtjänstens konto, bara det ser ut som att färre har åtgärder för at de inte kan försörja sig genom arbete.

Skönt med att se att myndigheter har festat ordentligt så att de orkar jobba för de skattebetalare som bjöd på festen. Vet inte om jag skulle vara så lycklig över att betala SÄPOs fest om jag talade arabiska och dessutom var troende muslim. Betala för en fest där det bara är folk som ser vissa folkgrupper som potentionella terrorister.Det pratas fortfarande om Sahlins toblerone kvitto på 39 spänn men att få folk att stå för att de festat för några milioner verkar svårt.

Hörde ett tal av Herr statsminister där han skojade till saker och ting. Skönt att han inte flörtade med sverigedemokraterna igen som han gjorde när han pratade om att etniska svenska män i medelåldern inte alls hade det svårt att få jobb. Hade han inte sagt etniska så skulle hela ideologin för SD rämna då de påstår att invandrarna kommer och tar svenskarnas jobb. Det är ju omöjligt rent statistiskt eftersom medelålders svenskar får jobb i stället för att förlora dom. Kanske något för Erik Ullenhag att titta på. Erik är ju faktiskt integrationsminister.

Undrar hur länge Karin Enström orkar med sitt jobb? När försvaret vill köpa JAS för pengar som inte finns hur skall man då ha råd att betala piloter som borde vara det självklara valet av chaufförer på dessa fordon? Intressant med att man ska försöka se till att Sverige inte säljer vapen till länder i krig. Tycker det är bra. Borde inte få sälja vapen alls! Tycker Herr Hägglund har lite att lära där. Man borde sätta upp nya regler för hantering av diverse droger som staten säljer. Man borde inte få sälja tobak till rökare och snusare. Man borde bara få sälja alkohol till folk som är medlemmar i IOGT-NTO. Man skulle bara tillåta elit idrottsklubbarna få släppa in dementa på ståplats, ja just det det är ju det som görs. Förlåt tänkte inte på det. Ja dementa, de glömmer ju ganska fort bort vad deras föräldrar försökte lära dom från födseln tills de flyttade hemifrån. Pinsamt att det är 99% män som håller på med dumheter på läktarna. Något för Nyamko Sabuni och Lena Adelsohn Liljeroth att fundera över. Man kanske skulle prata med Herr Björklund och försöka få honom att lägga in läktarvåld för tjejer på elevensval tid.

Gillar Ulf Brunnbergs syn på kvinnor också (Obs IRONI). Om det någon gång börjar brinna där Ulf befinner sig så hoppas jag att han tackar nej till räddning om det är en kvinlig brandman som kommer till undsättning. Skulle vara intressant att höra honom be henne hämta en man i stället. Ulf som inte bara är skådespelare utan också politiker (våran egna lilla Arnold Schwartzenegger) gillar ju inte heller att man ska vara nykter när man kör båt. Intressant, varför ska bilister och piloter vara nyktra när de framför sina fordon men inte kapten Brunnberg. Låter lite som att det är ett uttalande av någon som har svårt att hantera sponken.

Tycker inte heller om att Löfven och Sjöstedt verkar ha fastnat för det gamla ordspråket från 40 talet att en Svensk tiger. Dags för de herrarna att börja påminna folk om vad arbetarpartierna står för. De har bara två år på sig.

Märkligt också att det är USA som bestämt sig för att hylla Raul Wallenberg med en guldmedalj. Kul att det i allafall uppmärksammas i Sveriges Riksdag.
jag tycker ändå lite synd om Ulf Kristersson. Han skulle nog ha ett lättare jobb som glassförsäljare på sydpolen än det han har nu som Socialförsäkringsminister i en borglig regering. Spelar ju ingen roll hur mycket ansvar han skulle vilja ta när det sitter ministrar som har något att säga till om och kör över honom gång på gång, på gång, på gång. Nästan lika jobbigt måste väl Infrastrukturminister Chatarina Elmsäter Svärd ha det med sitt eget Titanic som kallas SJ och med busslinje entrapenader som är skrattretande.

Finns mycket bra i Sverige men det är tackvare varma kärleksfulla människor som tänker själva. Så länge dessa finns så finns det hopp. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar