onsdag 26 september 2012

Hata !?

 Blir så trött. Varför Halsingborgs IF s supportrar har ni en banderoll med texten Simon Thern ska dö tillsammans med en docka i en snara. Vad kan Simon gjort som gör att ni tycker att han ska dö? Måste vara fruktansvärt allvarligt när man vill införa dödsstraff i FOTBOLL. Han kan ju inte sårat er stolthet för den begick nyss självmord. Har han varit egoistisk på ett sätt som missgynnar er. Då ligger många elitidrottare illa till. Kan bli ett fotbollens/idrottens blodbad inom närmsta framtiden med tanke på alla elitidrottare som sätter sitt ego och pengar i främsta rummet. Ja jag vet att idrott/sport inte bara är lek, det är affärsverksamhet. Men man kanske ska göra som andra företag, se till att man producerar en bättre produkt än konkorenterna. Samma sak med det enligt mig löjliga bråket mellan Färjestad och Modo. Okej Modo har kanske betett sig moraliskt tveksamt när man trots överenskommelser tagit in NHL spelare. Färjestad har samma möjlighet och Modo har inte brutit mot någon lag. Klubbar kallar sig Ishockeyföretagen. Ni är inga klubbar längre för ni valde en gång att ta alla fördelar med att bli företag. Ni kan inte både äta kakan och ha den kvar. Är man företag är det andra regler som gäller och då är kartellbildning en av de saker det finns lagar om. Sluta lipa och förtala konkurenterna. Ge köparna en bättre produkt än konkurenterna så löser sig allt.
 
Nog om sport. Det händer ju andra saker i världen med. Jag följer ju @sverigevakna och @kentekeroth på twitter. Vad gör att dessa twittrare "hatar" alla människor som inte är etniskt svenska? Vilka grejer de skriver. Allt är invandrarnas fel. Hade vi inte lagt 10 mdr på invandringen kunde ju vården få de pengarna. Hur tänkte man där. Jag har träffat på många städare, en del sjuksköterskor och ett antal läkare på vårdcentraler och sjukhus som inte ser ut att ha sina rötter i Örebro precis. Visst skulle man kunna lägga pengarna på vården i stället men vilka vårdköer det hade blivit. Ont om personal och små möjligheter att rekrytera för utan invandring skulle vi säkert ha ont om folk på en massa arbetsplatser. Vad dessa inte verkat tänkt på heller är att väldigt många så kallade invandrare bidrar med en hel del pengar i skatt. Inte som sverigevaknar antyder att alla i Södertälje och Malmö jobbar svart och undanhåller pengar för staten. Hade nog inte blivit så mycket över av de 10 mdr som de pratar om ifall vi inte haft invandrare i Sverige.
 
Ibland undrar jag om det är hat eller rädsla som driver regeringsstyrkorna i Syrien att begå det våldet på sina landsmän som man gör. Är det hat eller något annat som driver diverse gäng att försöka utrota varandra. Är det hat eller vad som gör att diverse högerextrema grupper växer. Det verkar som iallafall som jag ser det att det finns förlite kärlek mellan människor. Ibland tycker jag att Herr Ranelid har någon form av sanning i sin låt. Jag hoppas det i allafall. Jag hoppas kärleken är starkare än atombomber. Men vi kan inte lägga kärleksbomberna på lager vi måste aptera dom, förinta hatet med dom. Vi måste bomba på många ställen. Inte den absoluta sanningen. Människor måste må bra oavsett om det blir med kärlek eller kostsamma samhällsinsatser som förvisso också kan vara kärleksfulla. Världen måste nå upp till någon form av välfärd för då är det lättare att bry sig om andra. Lättare att vara empatisk om livet ler lite mot en. Jag har inte forskat i detta så detta är bara lite tankar från en hjärna som kokar över lite ibland. Håller med Schan Atci. Kärlek & respekt. Ha en fin dag i morgon medmänniskor och sprid gärna lite kärlek. det brukar inte skada.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar