onsdag 12 september 2012

Rättssäkerhet

 
 Åter igen hade en SD politiker problem med att hålla sin tanke instängd i sitt huvud. Ronny Karlsson ordförande i SD Härjedalen/Jämtland har gjort ett uttalande som kan orsaka problem för partiet. En 14 årig flicka har anmält ett sexövergrepp där tre pojkar av somaliskt ursprung är misstänkta. Alla tre är under femton år. Detta är fakta, inte mina värderingar. Nu till mina värderingar. En flicka har blivit sexuellt ofredad på något sätt. Lyssna på flickan och lita på att något hänt. Få tag i de skyldiga och straffa dem för de brott de begått. Hoppas flickan får ett rejält skadestånd och att förövarna får det straff de nu kan få. Ronny tycker att man ska kastrera och utvisa de tre mistänkta killarna. Vet inte hur mycket samhällskunskap han skolkat ifrån men man straffar inte misstänkta i Sverige. Skulle dessa pojkar bevisas vara skyldiga till övergreppet finns det ändå ett problem. Ingen av dem har fyllt femton och är således inte straffmyndiga. Att det kommer att bli konsekvenstagning för dessa i fall de anses skyldiga är ju ganska säkert.
 
Tillbaka till Ronnys uttalande. Kastrera dem och visa ut dem. Kastrering slutade vi med i detta land 1974 så det straffet finns inte längre, kan man tycka vad man vill om men ska vi hitta på straff som inte finns bara för att vi vill ha någon form av sharialagar här? Intressant att en SD politiker vill ha det som strider mot allt vad den sortens kultur heter. Vart ska vi utvisa dem? Sverige har skrivit på en rad FN konventioner och var det sista land de var i på listan dit man inte utvisar så är det kört. Och som jag skrev nyss så är de bara misstänkta ännu. Visst skall vi göra vad vi kan för att förhindra brott men vi måste ha någon form av rättssäkerhet  i vårt samhälle. Jag är för att jurister sköter detta ärende och att inte vem som helst kan komma och kräva vissa straff som inte längre finns. Vill inte att en sådan människa som Ronny Karlsson ska ha  någonting att säga till om när det gäller rättens sätt att se till att Svensk rättssäkerhet fungerar.
 
Intressant också att Björn Söder har gått ut och sagt att vissa uttalanden inte hör hemma i SD och att om man inte är beredd att följa partiets linje så ska man nog gå ur. Samma Björn Söder som för ett tag sedan blev uppmärksammad p.g.a ett blogginlägg där han mycket väl beskriver sin syn på invandrare i Sverige. Han har antagligen som en vän till mig så fint beskrev ett fall av selektiv demens.
 
SD vill ha respekt för att de är ett riksdagsparti. Trodde man förtjänade respekt inte att det kom som en bonus bara för att folk röstade på dom. Vill man ha respekt av Svenska folket så kanske man inte ska göra uttalanden som i fallet ovan eller stå i Forserum och säga att det inte fanns något främlingsfientligt uppsåt med trakaserierna av Somalierna där. Man vill ha fler poliser men de ska tydligen bara vara till för att skydda etniskt svenska och inte för att skydda medborgarna i samhället.
 
SD har ju ganska många röstberättigade i sitt kölvatten så de lär väl bli mer än bara ett gruskorn i skon för regeringen oavsett sammansättningen på den i nästa val. Om Sd nu inte har fler personer som tänker göra korkade uttalanden i media för då kanske vi blir av med dom i beslutande sammanhang fortare än Jimmy Åkesson hinner fråga sina mediatränare.
 
Som sagt länge lever rättssäkerheten och förhoppningsvis så kommer de utsatta att få mer hjälp i framtiden jämfört med vad de har idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar