fredag 21 september 2012

Lite tankar om Islam.

 Lite spännande i Världen nu. Varför låter vi folk som Kent Ekeroth uttala sig ganska oemotsagd. Eller varför låter vi oss luras av hatare som Pamela Geller. Lars Vilks har ju fått hela Sverige att tycka synd om honom och sen talar han i NY inbjuden av den extremt höger extrema Pamela Geller. Sådana personer har ju julafton just nu, läste att den franska tidningen som publicerade Muhammed bilder nu står under bevakning dygnet runt. Islam är jätte farligt och sinnessjukt hör/ser man lite överallt. Som jag skrivit i inlägg förut så tror jag inte muslimer är speciellt farliga. Däremot är jag ganska säker på att fundamentalister och extrimister kan vara ganska farliga oavsett religion eller politisk uppfattning.
 
Jag tror inte det är vanliga muslimer som bränner, spränger och vill döda. Jag tror inte heller det är vanliga kristna pastorer som har ihjäl sina fruar. Det är människor som av någon anledning sätter sig högre än andra och tror de kan bestämma över liv och död. Människor som pratar om empati, förlåtelse, förståelse, kärlek osv men inte verkar vara mottagliga själva för det de lär ut.
 
Men så länge man kan få folk att tro att muslimer är farliga, att araber är onda att nordafrikaner är lata och bara vill våldta så är det riktigt illa. Personer som t.ex Kent Ekeroth (Följ honom på twitter så förstår ni nog ännu bättre vad jag menar) skulle inte höras så mycket om vi var lite mer källkritiska och om vi lyssnade noga på vad de säger.
 
Jag försvarar inte att folk försöker mörda människor för att de har ansetts skända och häda en gudomlighet, eller liknande. Tycker det är sjukt att inte kunna avfärda en skymf mot någon som levde för flera hundratals år sedan utan att agera våldsamt. I Matteus 7:12 i Bibel 2000(Kristendom) står det "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger" I Haditherna(Islam) står det "Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv" Ja om man skymfar andra kanske man ska bli utsatt själv, men vem ska göra det? Måste ju vara någon som är beredd att bli behandlad likadant på direkten. Altså om folk som tror på sina skrifter också följde dem så skulle problemet här ovan inte behöva betyda en massa blodspillan.
 
Jag är lite nyfiken varför man som Jyllandsposten, USA, Lars Vilks mfl mfl sätter sig i sådana situationer som de hamnat i. Någon som kommer ihåg Salman Rushdi ? Han skrev Satansverserna och fick en fattva på sig. Visst kan man utsätta sig för saker för att visa på att våran frihet att säga och tycka saker är oinskränkbar. Och självklart ska ingen ha rätt att döda någon för deras inställning till ditt & datt. Men det är ett arbete som pågår och kommer att ta tid, väldigt lång tid om jag får gissa. Och som sagt vet man att folk vill ha ihjäl en när man gör vissa saker och man gör dom ändå så kan det bli jobbigt även om det är helt fel att det ska vara  så.
 
Nä vi måste börja sprida ett humanistiskt sätt och det kan man vara med och göra oavsett vilken religion man tillhör eller inte tillhör. Det måste vara våldet vi vill bli av med och inte Islam. Vi har inte haft muslimska grupper i Sverige så speciellt länge om man ser på Sveriges historia ändå har det slagits och mördats så långt tillbaks man kan tiita i backspegeln. Nä leve det mångkulturella samhället och utväcklingen så lämnar vi invecklingen och det monokulturella samhället bakom oss och jobbar framåt för en kärleksfull och lättlevd framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar