tisdag 1 maj 2012

Mitt Sverige / Ditt Sverige

Nu kommer jag att ifrågasätta och gnälla lite igen. Svenskarnas parti har varit i farten och delat ut flygblad i Småland igen. Kände att jag var tvungen att titta på vad de ville denna gången. Svenskarnas parti hette förut Folkfronten vilket var namnet de tog när deras gamla namn Nationalsocialistisk front blev lite för nersvärtat. Altså samma gamla främlingsfientliga parti som förut men i ny kostym. (Min anmärkning, vilket allt är som jag skriver här)

Kollade lite i partiprogrammet och kommer dela med mig av några av punkterna. Inte alla för då blir mitt inlägg alldeles för långt men det betyder inte att jag håller med dom i de punkter jag inte tar upp här.

Idag är det 1:a Maj och många kommer demonstrera, så även Svenskarnas parti. Deras paroll i dag är Svenska jobb till svenska arbetare. Fint värre. Eller?
Punkt 1 i Partiprogrammet.
Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.    
Som förklaring skriver dom på sin hemsida om Svenskarna som byggt landet med blod och svett.
Då kommer mina tankar in på frågan, vad är etniskt svenskt? Kollade lite på hur Sverige sett ut. Svear är ett nordgermanskt folk från början troligtvis Sveber. Sen har vi Götar, en folkgrupp som har ett ännu inte fastställt ursprung. Vi har även Guterna. Detta som blev de svenskafolken i ett Sverige som sträckte sig ungefär från Umeå till Kalmar. Så norra delarna, Blekinge, Halland, Skåne och Dalsland ingick ej det gjorde däremot Åland som är befolkat av Svear. Kollar vi på dagens Sverige så har vi även Samerna här som antagligen fanns här långt innan de nordgermanska folkgrupperna hittade hit. Ja Svenskarnas parti tillåter ju lite fler att få vara svenskar då man räknar med de västerländska genetiska och kulturella arven. Då räknar man knappast med samerna va? Men de kanske ingår i de etniska svenskarna.

Hur gör vi med Finnländarna och Jugoslaverna som vi tog hit på 60 och 70 talet? Det var inte bara svenskars blod och svett som bygde detta landet då. Finnländarna, västerländska gener och kultur, nja kommer en hel del från öst där med samma sak med Jugoslaverna. Kanske dags att sparka ut dom som bygde det fina Sverige som vi har idag. Många av dessa arbetskraftsinvandrare har fått barn med etniska svenskar, hur gör vi med dom. De barnen har ingen annan tillhörighet än den svenska i många fall och hur gör vi när dom får barn?

Punkt 2
Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.
Jag tror inte på ett sådant samhälle, många företsg skulle försvinna från Sverige, Vi skulle vad jag tror återgå till bondesamhället och många av våra skarpa företagare skulle flytta utomlands då köpkraften skulle minska oerhört mycket och då skulle vi få ännu färre jobb. Till följd av detta en stor arbetslöshet som skulle leda till en stor utvandring alá 1800 tal.

Punkt 3
Sverige skall styras för svenskarna: Alla politiska beslut skall utgå från vad som är bäst för de etniska svenskarnas intressen
Enligt vad jag tror i punkt 2 så ser jag inte någon möjlighet till en sådan utveckling om vi inte vill skruva klockorna tillbaks en ca 200 år

Punkt 9
Folkgemenskap och social rättvisa skall genomsyra samhället: Klassplittring skall ersättas med klassgemenskap där hela folkets kreativa och produktiva insatser värderas högt och ingen samhällsgrupp tillåts avancera på bekostnad av någon annan.
Låter ju jättefint, men även detta gäller ju bara etniska svenskar. Jag har inte hittat någonstans hur många % av oss som är svenskar idag som är etniska svenskar. Jag vet att jag skulle klara av de kriterierna men jag vet också att jag skulle lämna detta land om Svenskarnas parti skulle få makten.

Har lite andra funderingar kring SP s tankar.
1. Skall man återkalla medborgarskap som är utgivna? Och i så fall vilken generation invandrare kan räkna med att få behålla sitt medborgarskap i Sverige? 1:a, 5:e, 12:e........ Var går gränsen?
2. Människor som är födda i Sverige med en etnisk svensk eller västerländsk förälder vad har dom för möjligheter att vara svensk och få leva kvar i vårt land?
3. Som jag skrev innan, arbetskraftsinvandrare skall man ta ifrån dem deras medborgarskap i Sverige? De som varit med och hjälpt Sverige att utvecklas i uppåtgående riktning?
4. Det etniska Sverige hade inte ens kompetens att ha en egen monark utan man fick importera en militär från franska armén för att få en duglig kung i Sverige.

Nä jag tror på ett mångkulturellt samhälle där saker och ting utvecklas till fördel för alla invånare, medborgare eller ej. Där vi inte delar in människor i olika fack oavsett etnisitet, religion eller what ever. Vi har fått en jord av en slump eller gud eller naturvetenskapliga händelser och den jorden hade inga gränser från början. Människor vandrade över hela jorden och bosatte sig där de kunde överleva.
Människor har alltid bråkat om de bästa platserna att leva på men att dra landgränser har ju knappast minskat de bråken.

Att människor kan fortplanta sig med varandra även om man inte har samma etniska eller religiösa bakrund känns om ni frågar mig som en mening. Knappast en slump. Att människor kan lära sig varandras språk och förstå varandra känns inte heller som en slump. Att människor kan känna kärlek till varandra känns inte heller det som en ödets nyck. Skulle dessa grejer vara en slump så är ju våran mening på denna jord en slump och då spelar det väll för f-n ingen roll var vi bor eller vem vi vill leva med.

Nä jag känner mig som en dålig människa idag för jag har inte varit med och demonstrerat idag, jag borde gått med i tåget med parollen allas lika värde. Men jag skriver det här i stället för jag vet att jag når ut till några i allafall. ALLAS LIKA VÄRDE.

1 kommentar:

  1. Blir lite bedrövad när "vanliga" Eskilstunabor använder våld för att försöka stoppa Svenskarnas partis demonstration. De använder altså våld mot Sveriges mötes och yttrandefrihet. Motdemonstrera gärna men gör inte som de högerextrema gör, visa istället vad demokrati är. Jag håller verkligen inte med SP men jag håller inte med andra idioter heller. Jag kommer aldrig använda fysisktvåld ändå om det inte är för att jag blir attackerad med fysiskt våld.

    SvaraRadera