onsdag 9 maj 2012

Sagan om Svitjod rullar på del III

Som jag skrev i Sagan om Svitjod del II så efterlyste jag en superhjälte till Svitjod som kan rädda upp situationen. Jag tror att det kommer bli två händelser detta nådens år 2012 i Svitjod. Det finns inget på hela planeten berättaföross som tinar upp människor som något som kallas sport. Alla människor i ländernas gemnskap ser fram emot de stora mästerskapen i sparkboll. Och efter det följer de otympliga spelen där människor från hela planeten tävlar i de mest bizarra grenarna som går att utöva.

För att återgå till sparkboll så ska jag ge en liten förklaring. Sparkboll går ut på att ta alla sparkbolls utövare som flyttat till andra länder och tvångsförena dom under samma flagga sen ska det sparkas boll. Svitodarna kommer att berusa sig och fira i två veckor så då kommer all produktion i landet att stå still. Detta är iochförsig inget problem då alla företag som producerar något är sålda till andra länder så Svitjodarnas ekonomi kommer knappt påverkas.

Sen hade vi ju dom otympliga spelen. Samma sak där man tar en massa utvandrare lockar in dommed massa stålar under samma fana och låter dom tävla för landet som dom lämnade. Och här finns det många märkliga grenar. Otympliga spelen ska värna om fredan och inga krigförande länder får vara med om man inte är så stora och starka att man kan skita i dessa regler för att ingen vågar ge en spö. Det är också märkligt att dessa fredsspel innehåller åtminstonde 7 olika grenar som är substitut för att med vapen döda. Det sägs också att det är de duktiga sportarna som vinner, hälsosamma och friska fina människor. Enda haken är väll att dessa starka, friska, sunda människor gärna proppar i sig otillåtna medel så de inte kan tänka klart längre.Men detta struntar Svitjodarna i bara det är med en utövare med rätt tröjfärg så kan de få göra som de vill. Dessa sportare ser ju till att det blir en tre veckor lång fest.

Jaja glada Svitjodare är ju det vi vill ha så det är inget större problem. vad som är ett större problem är att Dan Säljdunge som ansvarar för utbildningen i Sviotjod har tänkt. Som jag skrivit innan så ska han inte syssla med svåra saker som att tänka. Blir sällan bra när han försöker sig på det. Han har kommit på att har man gått i skolan i mindre än fyra år så kan man inte jämföras med dom som gått nio år. En människa som behöver sju år på sig att komma på detta som lärare för 70 årsedan påpekat kan inte vara kompetent nog att vara med och driva landet framåt. Nu har Dan tur. Han tillhör inte Fredde Regnåkers parti så han klarar sig nog.. Men men bättre sent än aldrig säger någon. Hellre aldrig ibland säger jag men som sagt jag är ju bara berättare för denna märkliga saga.

Men men, snart är den varma årstiden på allvar i Svitjod och den är efterlängtad. När man har frusit inne i sina varma boningar hela vintern så börjar man nu gå ut i värmen och tända eldar för att kunna laga till lite kött och för att få dricka sig lite småkul. Låter kanske tokigt men det är bra terapi för de frusna hjältarna i landet som börjar bli köldskadat.

Det finns ändå superhjältar här och var i Svitjod och på hela planeten Berättaföross. Det finns människor som har förmågan att ta fram det goda och empatiska i andra människor, det finns människor som kan få andra människor att spänna av och le lite,  det finns till och med människor som säger trevliga saker till andra människor och faktiskt menar det så det finns hopp. Och som sagt så fortsätter denna saga antagligen, gör den inte det så beror det på att lånetiden på boken gått ut. Ha en bra natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar