måndag 29 april 2013

Lite funderingar om sport.

 Funderat lite på sport. Inte så konstigt eftersom det är Söndag och då är det sport i alla medier från klockan 10:00-00:00. Vilket jag inte har något emot då jag gillar sport. Det står ju ofta i tidningar och pratas om i radio att ibland annat Italien och Spanien är fotboll religion och politik. Det verkar det vara i Sverige och England med.
 
Mycket skriverier om Van Persie. Om Judas sveket att lämna Arsenal för Manchester United. Kom igen lite va? Ville klubben ha kvar honom så hade de väl vägrat sälja. Ja han hade bara ett år kvar och han hade gått gratis nästa säsong i stället för att inbringa 24 mille. Han har chans att vinna titlar och få löneförhöjning i Man U. Och serien har de ju redan vunnit så han har nått ett mål. Man gör inte så ändå säger en del Arsenal fans. Han har inget hjärta för den klubb han spelar i! Arsenal ägs av ett tiotal aktie ägare och en post på ca 14% som diverse styrelsemedlemmar äger. Om de tre största ägarna går ihop kan de göra vad de vill med klubben. Hoppas de personerna har hjärta för klubben och inte bara vill tjäna pengar. Men att kalla Van Persie för Judas. Det betyder att det Van Persie har gjort är att likställa med när Judas efter förutbestämmelse förrådde Jesus. Hade Judas inte gjort det han gjorde så hade inte Kristendommen sett ut som den gör idag. Så kallar man Van Persie för Judas så är det väl så att man anser att Arsenal inte kommer prestera något på ett tag för att sedan komma tillbaka och vinna allt. Hoppas kan ju the Gunners fansen för det var väl åtta år sedan sist. Om en kassörska på Mc Donalds blir erbjuden personalchefs tjänst på Burger King tackar kassörskan nej då ? Nä jag tror att det inte skulle hända i 8 fall av 10. Kallas Mc Donalds kassörskan för Judas då? Nä, skulle inte tro det. Hur kan jag jämföra så här? Van Persie var anställd av Arsenal. En ny arbetsgivare var intresserad av hans tjänster och var beredda att betala för den tjänsten. De erbjöd honom en anställning och han tog chansen att få det bättre. Sluta prata om hjärta för klubben. Om man ska se det så, så är de flesta elitidrottare helt hjärtlösa. Hjärta för klubben kan man prata om på lägre nivåer där folk spelar utan ersättning och där styrelser och ledarstaberna är fulla av ideelt arbetande personer.
 
Till Sverige och politik & fotboll. Djurgårdens IF har ju haft det lite turbulent och "Fans" har varit och hälsat på tränaren som då kände sig hotad och avgick. Även ordföranden avgick. När en spelare håller ett tal till fansen innan match där han framför att hela laget tar avstånd från sådana fans och han talar om att älska sitt lag utan att hata motståndarna blir han utbuad av en klick som kallar sig fans. Det har hänt att domare blivit hotade efter allsvenska matcher, tränare, styrelseledamöter, spelare m.fl har fått hot av diverse klubbars fans. Hur kul skulle det vara om ABC IF var den enda klubben i allsvenskan. Hur kul skulöle det vara att gå på fotboll då? Ett lag på plan. Hur kul skulle det vara att spela då? Men vissa fans uttrycker sitt hat och sin önskan att radera ut motståndarna. Det verkar som det finns personer som tycker man skulle göra som i Tyskland på 30 talet. Vi ska bara ha ett lag att heja på. De som inte håller med ska bort.
 
Idrott på elitnivå i de stora sporterna är affärer idag. Man säljer sig till investerare för att ha råd att ligga i toppen. Än så länge heter klubbarna IFK Göteborg, Elfsborgs IF, Halmstad BK osv, hur länge till är min fråga. Jag tror vi kommer att få se lag som Volvo BK, IFK Ica, Systembolaget FF osv. Pratet om hjärta i föreningar får nog stanna vid supportrarna. De som betalar för att se sina lag. De som får betalt i klubbarna, tränare, spelare, styrelsemedlemmar osv kommer i de flesta fall byta klubb om de får ett bättre erbjudande än det de har. Så gör de flesta arbetare även utanför idrotten. Ja det finns undantag.
 
Detta var bara lite korta funderingar kring sport. Kul att i allafall ett av mina lag i Hjärtat går bra. IFK Göteborg heter dom. Det har varit lite tungt för mina andra lag som IF Boltic i bandyn och IF Björklöven i hockeyn även om det går åt rätt håll där. God natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar