torsdag 9 januari 2014

Kristna Värdepartiet = medmänsklighet??

 Läste om ett nytt parti. Kristna Värdepartiet. Läste deras principprogram, blev lite fundersam. Låter ju bra att mäniskovärdet är det viktigaste som finns. Bara det att när det bara finns svart och vitt och man glömmer bort gråskalan och färgskalan då blir jag skeptisk.
 
Man är helt emot abort, det kan göras undantag om moderns liv står på spel. Jag tycker inte heller abort är en idealisk lösning men det kan finas många anledningar till att det kan vara bästa lösningen. För mig är det självklart att kvinnan som blivit gravid oavsett hur ska få avgöra om hon ska behålla fostret. Givetvis är det bra med samtal runt aborten men kvinnans ord borde vara det tyngsta så ser det ut i min värld.
 
Samkönade och ensamstående skall inte få adoptera. Varför inte? För att de kristna värderingarna enligt Kristet Värdeparti kräver att familjen börjar med man och kvinna. Jag kan inte hålla med där heller. Det måste väl vara upp till var och en hur man vill starta familjen, är det med en av samma kön så vart är problemet.
 
IVF Behandlingar för barnlösa var visst inte heller något man ville ha kvar. Tekniken och kunnandet finns, varför skulle ett barn som befruktats utanför kroppen inte få finnas?
 
Insemination är tydligen också en styggelse. Varför ska man hindra människor som vill ha barn att få det?
 
Man hindrar människor som vill ha barn att få barn och man vill hindra människor som av någon anledning inte vill ha barn från att slippa få barn. Är inte det att sätta sig lite över alla andra? För mig känns det lite som de politiska vindarna på 30 talet i Tyskland. Menar jag att de skulle vara Nazister? Nej absolut inte men jag tycker man försöker få in ett styre där man ska lyda ledarenblint för att den vet mest. Nazisterna experimenterade ju med barn, det skulle Kristna Värdepartiet aldrig göra om man får tro deras principprogram så glöm det.
 
Kristna Värdepartiet "För en medmänskligare värld" står det på deras hemsida. Medmänsklighet ja. Är det medmänskligt att säga till en gayperson att  Nej du får inte skaffa barn men du har samma värde som alla oss andra, vi har överseende med din läggning och du får acceptera att du valt bort vissa grejer genom ditt val att vara homosexuell. Har man inte då sagt att du är inte normal men jag är så storsint att jag tänker låta dig leva som du vill?
 
Vill vi ha ett välfungerande samhälle så tror jag det måste in mer acceptans mot folk som inte tycker likadant som de som bestämt sig för att det är en religion som skall styra samhället. Det blir ett jäkla liv när muslimska sammanslutningar vill ha något att säga till om, inte lika mycket när kristna sammanslutningar vill det. Men Johan, Sverige är ett kristet land. Sedan 1 Januari 2000 har Sverige ingen statsreligion. Jag tycker det finns mycket inom Kristendomen som är bra, det finns väldigt många kristna människor som är underbara och medmänskliga på riktigt. Men jag tycker ändå att FNs deklaration för mänskliga rättigheter är ett bättre rättesnöre för hur det ska fungera. Men som sagt mina åsikter.
 
Man säger också absolut nej till dödshjälp, jag säger också nej till det men jag tror inte heller där att allt är svar eller vitt. Jag tycker man skall utreda i varje sådant fall.
 
Och jag anser att efter att ha läst Kristna Värdepartiets principprogram så har Sverige fått ett extremistparti till!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar