onsdag 1 februari 2012

Sport & "Krig"

Vill börja med att skriva. Vila i frid ni över 70 människor i Port said i Egypten som gick på fotboll ikväll för att ha trevligt men som aldrig mer kommer hem till familjen. .http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/ovrigaligor/article14303461.ab.
Inte klokt att fotbolls fans om de nu är det ska få förstöra för en hel nation som har haft nog med onödiga dödsfall. Helt sinnessjukt när man på en annan aréna bränner ner den för att man avbröt alla matcher i Egypten för att hedra de döda. Bra tänkt hjälper säkert.

Vad är det som får folk att ha ihjäl varandra när man går och kollar på sport. Det var dessutom laget som vann, deras suportrar som startade det hela om man får tro nyhetsbevakningen i världen. Har stått lite olika men jag går efter de artiklar som skriver mest lika.

Hoppas ledningen i AIK hockey funderar lite på detta så kanske man inte gnäller sedan när det måste vara poliser på läktaren.

Sport är inte bara ett nöje, det är visst på blodigt allvar för många. Kolla bara hur firmorna runt om i världen bygger upp sina organisationer. Jag undrar, var gick det snett? Kan vi spola tillbaka och se det och kanske göra något åt det? Varför blir det så här i framför allt fotboll. Kom inte med att det är världens största sport för då kan man ju tycka att det borde åtgärdats för länge sedan.

Läste också i J-Nytt att en korpspelare i innebandy blivit avstängd på livstid efter en skallning. VA???? I korpen. Hur jäkla dum får man bli egentligen.

Vart är idrotten på väg. Hur långt ner i serierna kan det handla om så mycket att man utan tvekan ger någon en skallfraktur? Hur långt får det gå i våra stora lagidrotter. Fotbollen kommer att få lida igen för att det finns för många idioter på vår planet. Det värst är tycker jag när man på pojlagsnivå måste avbryta matcher för att det är bråk vid sidan av. Och ja det har hänt ett flertalgånger bara i Jönköpingstrakten, säkert i resten av Sverige med. Det värsta skrev jag, klart man inte kan jämföra det med folk som blir mördade på elitfotboll nivå men att det finns folk som beter sig så illa när det är barn & ungdomar som idrottar då är det fruktansvärt illa.

Jag har tre barn i åldrarna 6-13 år men inte att jag skulle gå på idrott med dom när det är högrisk matcher och det tycker jag är förjä--igt. Inte att jag inte tar med dom utan att man inte känner sig säker på att de kommer hela hem igen.

Nä vi måste lära oss skillnaden på krig och sport om det ska gå att lösa detta. Annars riskerar idrotten att dö för att det tillslut kommer att vara publikförbud på alla matcher. Så är det säger jag och så vill vi inte ha det säger jag också. Nä värna om underhållningen i idrott så kanske någon gång vi kan få det bättre på den fronten. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar