fredag 17 februari 2012

Bli Svensk?

Satt och kollade på ett klipp från Svt forum och en utfrågning där. En Sverige Demokrat tyckte till och tycker att när invandrarna kommer hit så ska dom ta och försöka bli som vi Svenskar.

Vad är problemet?  Okej en pappa bestämmer om vem hans dotter skall gifta sig med eller i allafall vara med och godkänna. Han har altså familjens veto. Ska vi ha det så i Sverige??? Det är ju tradition! Men va f-n skärpning bara för att familjen Bernadotte är från Frankrike skall dom få göra som dom vill då? Konstigt att hedersvåldet fortsätter när vissa personer kommer till Sverige, dom har hört. -Bli som oss svenskar och vad är svenskare än kungen? Tur att de inte tror att de har samma rättigheter som Kungen. Inför lagen är vi alla lika! Jasså, okej men inte om man är kung va? Han kan ju skjuta en friare till sin dotter bara för att friaren är arbetslös svetsare som lever på socialbidrag. Kungen kan inte ställas inför domstol, han har imunitet. Han kan göra precis vad han vill utan att ställas till svars för det. Skulle han göra det skulle nog kungahuset avskaffas men något straff enligt Sveriges rikes lag kan han inte få.

Vem ska den stackars invandraren annars försöka vara som?? Som Sven Erik som är otrogen mot sin fru varje torsdag efter kvällssammanträdet. Som Conny som är aktiv medlem i Svensk motståndsrörelse. Som Pelle som slår sin flickvän varje gång hon pratar med en annan kille. Som Fredrik som säljer hasch för att få ihop till sitt eget missbruk.... Nej det är inte lätt att välja, lättare att va som kungen då för han är ju bra. Och hoppas den stackars invandraren inte tar och blir mixen av de ovannämnda personerna. Då blir han ju det som SD politikern vill bli av med från Sverige fastän han bara gjorde som SD politikern sa att han skulle göra för att få stanna. Inte lätt att komma ny till vårat land.

Det finns ju andra spännande saker med att bo i Sverige. Har ni hört folk skryta/berätta om deras nya arkitektritade villa? Skulle vilja höra om deras nya pizzabagarritade villa, det skulle vara spännande. Vem skulle ritat villan om inte en arkitekt det är ju det som är arkitektens jobb. Han bygger inte semlor hos glade bagarn.

Våran eviga strävan efter att ha saker som andra inte har är också spännande. Sett någon med en klocka som är vattentät till hundra meters djup? Varför vill man ha det, ofta men är där nere och simmar. Tappar man i klockan från Finlandsbåten så dyker man ju så klart ner och hämtar den, ingen konst att dyka ner hundra meter eller? Och klockor som visar tiden i andra tidszoner, wow. Ofta någon kommer fram på gatan och frågar vad klockan är i Tokyo.

Vi älskar ju teknik med och jag håller med, används den rätt så är det skitbra. Men att köpa/ladda ner filmer som är directors cut vad ska det va bra för? Köpa lite dyrare film med bortklippta scener. tänk den på returangen. Efter en oxfiléplanka med flickvännen så kommer kyparn in med en påse innehållande "oxens" öron, horn, genitalier, svans, klövar osv. Allt som tagits bort för att man ska få njuta fullt ut. Ingen säker succe om ni frågar mig.

Det är så kul med reklam också. Undrar om det är samma typ av reklam i hela världen för då är ju människan dum i huvudet på riktigt. Inte all reklam men mycket är fördummande.  Reklam för munsårs virus salva. Munsåret dyker upp när man behöver det minst. Va tusan, jag behöver inte munsår över huvud taget, känner ingen som behöver det. Eller försäkringar när du behöver det som mest. Har man inte tecknat försäkringar innan så är det lite försent att göra det när det behövs som bäst. Det är därför man tecknar sådana innan dom behövs. Ibland känns det som att vi i detta vackra, härliga, hyfsat demokratiska land är lite slöa och låter andra tänka åt oss.

Jag älskar Sverige och här vill jag bo, leva och till slut dö. Inget snack om den saken. Jag tycker ändå att saker krånglas till i onödan i bland och att t.e.x reklam och viss samhällsinformation behandlar oss alla som mentalt funktionsnedsatta. Kan man göra samhällsinformation på olika språk kunde man kanske göra den i olika svårighetsgrad. så att en normal begåvad hjärna inte behöver känna det som att det är en sagobok för ettåringar vi får till oss. Det är svårt att ta till sig saker som skickas från en sändare om mottagaren inte är på hyfsat samma våglängd. lätt att missa då.

Sen tycker jag att man inte ska klaga på folk som inte vet varför vi firar nationaldagen den 6:e Juni. 1800 sent nånting blev regeringsformen stadgad den 6:e Juni. Undrar varför vi inte firar som i Norge som har 17:e Maj som nationaldag för att dom blev fria från Nazisterna då? Vi kan inte jämföra oss med andra länder i vissa saker p.g.a att vi varit mer skonade än dessa. Och vi ska vara tacksamma för att t.ex världskrigen påverkade oss så lite som dom gjorde.

Nä det finns saker jag inte är helt nöjd med men våran demokrati, våra lagar och regler när det gäller hur vi får röra oss i skog och mark. Våran yttrandefrihet. Och mycket annat är ju helt fantastiskt. som sagt jag älskar Sverige och svenskarna oavsett om dom heter Ellen eller Achmed. Oavsett om man går fram eller tar sig fram med rullstol, jag är stolt över att vara svensk men jag köper inte allt det svenska hur som helst.  Nä kräver vi att invandrarna ska bli som vi får vi inte gnälla om det kommer hit 40000 brats wannabe. Vi måste köpa det för vi är så olika alla och det är där styrkan hos folket finns. Och ska man tvinga/hota med att bli som vi ska man nog tänka efter och tydliggöra vad man menar. Risken då är att vi nog är många svenskar som inte är som vi. Det skulle kunna bli jobbigt.

Tack för denna gång, på återseende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar