måndag 8 januari 2018

Rasist. Varför?

Det är intressant att rasister tycks vara den enda gruppering som på riktigt kan rikta sitt hat mot barn och då menar jag även mot spädbarn. I Wien la man ut en bild på Asel Tamga i tidningarna och på sociala medier. Man gjorde det för att hon var årets första barn som föddes nu 2018 i den regionen. Helt plötsligt svämmade sociala medier över med kommentarer som att man hoppades den nyfödda flickan skulle dö  i plötslig spädbarnsdöd. Var det för att hon var väldigt svårt sjuk och led något fruktansvärt? Näpp det var för att hennes mamma har på sig sin hijab på bilden. Det lite läskiga är att detta spridits och kommenterats likadant av svenska personer på sociala medier. Flickan är född i Wien, hur kan det bli ditt problem överhuvudtaget när du sitter och ojjar dig i Sverige? Man önskar detta barn som man aldrig träffat att hon ska dö för att hennes föräldrar är muslimer. Flickan har inte sagt ett endaste ord än, hon har inte gjort några uttalanden som kan störa dig rasist över huvud taget. Hon har ev när bilden togs hunnit få i sig lite modersmjölk eller modersmjölksersättning, hon har hunnit skrika lite, rapat, gjort i blöjan vilket inget av dessa saker kan vara något man skulle behöva dö för. Då skulle ju alla spädbarn avlivas.

Vad är det egentligen med rasister? Jag skulle vilja veta vad svenska rasister har för kriterier för att man ska få kalla sig etnisk svensk. Vad är svenskt? Man har ju pratat en del om att vissa sociala färdigheter brukar antas som svenskt. En svensk står i kö om det krävs. En svensk skriker aldrig när hen står i kö. I alla sociala situationer utanför hemmet accepteras inte att man för sig verbalt eller fysiskt aggressivt. Med undantag av vissa situationer tillsammans med t.ex idrott. t. ex på herrfotboll kan det vara lite okej men aldrig på damfotboll. På herr hockey kan det vara lite okej men aldrig på damhockey. Det kan tydligen finnas en viss acceptans av den stora tysta massan vad det gäller verbalt och fysiskt våld om det är riktat mot hbtq personligheter och/eller invandrare. Hur långt tillbaka ska man ha sina rötter för att få kalla sig Svensk. Jag har mina rötter i svensk mylla tillbaks till åtminstone 1680 talet. Det är uppenbarligen tillräckligt långt tillbaks för att ingen ska ifrågasätta mina svenska rötter. Vad är svenska rötter? Med tanke på att Sverige har sina första lagar och sin första konung över Svear, Götar och Vender på 1200 talet så hade Sverige sin gräns strax norr om Dalarna. Skåne har varit svenskt i drygt 400 år så på min morfars sida så har jag i allafall 400 år av svenskhet i de rötterna med. Kartan har ändrats sedan de första människorna gick in i Sverige fram till unionsupplösningen accepterades av Sverige 26 oktober 1905. Så våra nuvarande gränser är alltså bara 113 år gamla.

På 1500 talet var, var åttonde Stockholmare invandrare av första generationen. 1610 var 100% av Göteborgs invånare invandrare. På 1800 talet hade vi stor finsk invandring samt så kom det  flyktingar från Baltikum, Polen och judiska flyktingar från Ryssland. Samtidigt så utvandrade många svenskar till USA. I början av 1900 talet hade vi en hel delarbetskraftsinvandring och det kom flyktingar från de Europeiska länderna. 1911 lagstiftade Sverige mot judisk invandring. Runt 2:a världskriget kom det mycket flyktingar till Sverige. Efter kriget -1975 var det mycket organiserad arbetskraftsinvandring igen. Det kom en del flyktinginvandring med. Bl.a krigsvägrare från USA. Krig, svält, förföljelse, terror, hot och andra otrevligheter leder till att människor flyr. Så är det bara. Ska vi hata dem för att de söker trygghet här? Eller är det bara vissa grupper rasisterna tycker ska hatas?

Tänk om vi bara en enda dag skulle få höra och läsa bara goda nyheter. Tänk att slå på Nyhetsmorgon och det sitter en människa och ser avslappnad ut och läser från promptern. Planeten fortsatte att vrida sig runt sin axel som vanligt med resultat att solen gick upp överallt på jorden. Miljarder fåglar sjöng och ett oändligt antal blommor blommade. Jorden välsignades med 350 000 nya människobarn. Intelligenta, kärleksfulla och mycket modiga handlingar utfördes varje sekund någonstans på planeten. Miljoner människor avstod från att säga eller göra något elakt. Hundratusentals nya verkligt bra idéer kläcktes. Miljarder människor skrattade, lärde sig något nytt, rörde med ömhet vid varandra, älskade livet och vägrade ge upp. Tänk att få starta en enda dag med bara dom rubrikerna, hur underbart skulle inte det vara?

Men hur många muslimer klarar vi i Sverige är en inte ovanlig fråga. Jag undrar hur många rasister Sverige klarar. Hur många hedersmördare vill du ta hit Johan? En fråga som kommer då och då. Jag vill inte ha några mördare alls lösa på gatorna. Oavsett varför en mördare mördar ska hen lagföras. Jag är för människor men jag är inte för saker som skadar människor och nej, jag tror inte invandring skadar människor. Jag älskar absolut inte alla människor som finns runt mig nära eller på nätet eller i världen. Långt ifrån alla kan jag säga. En del människor tycker jag genuint illa om men jag önskar inte att någon ska dö. Jag tycker alla människor ska ha rätt till trygghet. Oavsett hur illa jag tycker om dem. Tillbaka till hur många...(välj själv) klarar Sverige. Vi är inte vår etnicitet, vår kultur, vår religion, vår läggning eller vårt kön. Vi är så mycket mer. Bara du har rätt att definiera dig själv. Jag skiter i hur många... (välj själv)du anser Sverige kan ta emot. Vi som bor i Sverige gör åt mer än fyra gånger så mycket av världens resurser än vad världen tål. Det är ett problem på riktigt.

Om Kina hade varit Sverige hade vi haft problem på riktigt. Tur vi är ett litet land här uppe i norr. Om Kina var Sverige skulle vi ha 120 000 000 skåningar. Det är många som tycker vi ska ge tillbaks Skåne till Danmark. Hade vi tålt så många skåningar här? Det skulle finnas 46 000 kommunalt anställda kultursekreterare. Rena drömmen för skattebetalarna att se till att de får sin lön. Det skulle förbrukas 125 000 000 000 kilo kaffe, 17 000 000 ton falukorv (motsvarar en boskapshjord stor som Nordnorge) per år. Om varje svensk skulle ta en extra rostad macka till frukost skulle vi behöva bygga ut 6 älvar och bygga ett nytt kärnkraftverk för att fixa det. Skulle jorden palla med över 1000 000 000 svenskar?

Även om en del tycker att muslimer är just muslimer och inte fattat att en människa är så mycket mer än sin religion. Om vi tittar på vad Koranen säger och vad andra heliga skrifter säger i samma sak.
Vi börjar med den gyllene regeln från kristendomen och kollar på Islam och massa andra religioner om cad de säger om det finns något liknande.

Kristendomen
"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger." (Matt. 7:12, Bibel 2000)

Islam
Ingen av er är i sanning en troende förrän han önskar detsamma för sin broder som han önskar för sig själv. (Hadith 13[1])

Bahá'í-tron
Var alltid vänlig mot dina medmänniskor, var deras tjänare och älska dem med ren ande även om de är din fiende. ('Abdu'l-Bahá).

Buddhismen
Plåga inte andra med det som pinar dig själv. (Udanavarga 5:18)
Om man vill bli lycklig, måste man också hjälpa andra, eftersom ens egen lycka är beroende av andra. Det är inte konstigare än så. (Tenzin Gyatso, den 14:e Dalai Lama)

Jainismen
I lycka och lidande, i glädje och sorg bör vi se på alla varelser som vi ser på oss själva och bör därför avstå från att tillfoga andra sådana skador som vi inte önskar tillfoga oss själva. (Cogashastra 2:20)

Judendomen
"Det som är dig själv förhatligt, skall du inte göra mot din nästa. Detta är hela Torahn. Det övriga är förklaringar. Gå och läs!" (Hillel)

Konfucianismen
Finns det någon grundsats som bör tillämpas under hela livet? Säkert är regeln om kärleksfull godhet en sådan. Gör intet mot andra vad du inte vill att de skall göra mot dig. (Analekterna 15:23)

Sikhismen
Döm andra så som du dömer dig själv.

Hinduismen
Detta är summan av plikterna: Gör inte mot andra något som skulle vålla dig smärta, om det gjordes mot dig. (Mahabharata 5:17)

Taoismen
Anse din grannes vinst som din egen vinst, och anse din grannes förlust som din egen förlust. (Tai Shang Kan Ying P'ien)

Zoroastrianismen

Endast den karaktär är god som inte mot andra gör något som inte är bra för honom själv. (Dadistanidinik 94:5)

Det är människor som använder religionen för att styra ett folk för att få egen vinning vad gäller makt, resurser och rikedomar. IS är ingen representativ organisation för världens muslimer. Al Quida är inte en organisation som verkar för att alla muslimer ska få leva gott. Boko Haram är inte heller någon representativ organisation. Människor som flytt hit och är muslimer har ju flytt för att de inte ställer upp på terrorn bl.a dessa organisationer representerar. De har inte flytt terrorn för att starta egna terrorceller. Ja det finns människor här som vill starta terrorceller men de är en väldigt liten del. Farlig del men långt långt ifrån någon stor del. De allra flesta har flytt för att få leva i trygghet och för att få fortsätta vara sig själva.

Man kan ju välja om man vill vara en motmänniska eller en medmänniska. Vad hade du velat möta om du var tvungen att fly?

Tydligen är de landsförrädare i vissas ögon som inte tycker som rasisterna och nazisterna. För att de som har sina rötter i Sverige mer än 400 år tillbaka tycker vissa saker så räknas man inte längre som svensk i de kretsarna i allafall. För att folk använder sig av yttrandefriheten med dess skyldigheter. För att folk tar sig rätten att försöka påverka människor i riktningen att FN:s deklaration för Mänskliga Rättigheter och Barnkonventionen är något vi ska fortsätta att kämpa för. För att folk är för religionsfrihet med dess skyldigheter. För att folk värnar om våra grundlagar som är demokratiskt framtagna genom att folkvalda människor har satt sig och bestämt hur det ska vara för folkets bästa. Du som vill rasera våra demokratiska förmåner och som vill katalogisera folk från oss och till de andra som är dåliga och som vi inte vill ha här. Hur tänker du? Jag tror inte jag förstår hur det blir bättre med din logik.

Jag förstår inte varför vi ska hata människor som kommer hit för att de älskar freden. Vill inte vi ha fred? Jag förstår inte hur man kan hata människor som bara vill fortsätta vara sig själva. Vill inte vi kunna vara oss själva? De tar ju våra jobb hörs det. De flesta vill jobba för att försörja sig precis som vi. Inte många som vill leva på bidrag, precis som vi. En del människor tvingas leva på bidrag kortare eller längre tid och det är ju tur att ingen ska behöva gå under totalt här, precis som vi. Därmed kan vi kanske lägga ner vi och dom när det gäller människor på grund av etnicitet som är en faktor vi inte kan rå för som människor. Vi och dom funkar kanske i andra sammanhang där man valt en sida. Vi Löven fans och dom där SAIK fansen.

Och för att besvara frågan som är ett påstående bland vissa kändisar som Katerina Janouch, Ann Heberlein och Joakim Lamotte och som en hel del människor ställer sig bakom.. Alla dessa våldtäkter då? Hur många våldtäktsmän ska vi importera? Ja vi har världens högsta andel våldtäkter enligt statistiken. Men om man lyssnar på diverse forskare runt om i världen så har det en rad förklaringar. Vi har en helt annan syn på vad våldtäkt är här i Sverige jämfört med andra länder. Vi har ett mycket bredare spektrum för vad våldtäkt är. Länder som är i krig, mot andra länder eller inbördes för under krigstiden sällan samma statistik om vad olika brott kategoriseras som. Våldtäkt är ju ett inte helt ovanlig taktik för att bryta ner andra sidan psykologiskt just under krig. Ska vi importera våldtäktsmän är ju frågan. Såklart finns det inga människor här vid sunda vätskor som vill att vi ska ha våldtäktsmän här oavsett etnicitet, kultur eller religion. Om du tycker att våldtäktsmän är okej så länge de inte är muslimer så tycker jag att du känns som en idiot. Finns det verkligen våldtäkter som är okej. Är det så att du tror att bara muslimer våldtar så tycker jag också att du verkar vara en idiot. Kolla bara Brottsförebyggande rådets statistik på anmälda våldtäkter. Eftersom jag anser att alla människor har samma rättigheter och skyldigheter så anser jag att ett mord är ett mord, en våldtäkt är en våldtäkt oavsett vem som är gärningsman. Är det konstigt? Det jag tycker är konstigt är att det finns en ganska stor klick som inte tvekar på att tala om för t.ex de som de kallar Batikhäxor att de ska gängknullas ihjäl eller i allafall våldtas så pass att deras underliv totalförstörs. Samma människor som är rädda för att våldtäkter ska ökas. Människor som är så rädda för det som inte är som det var när de var små att de till och med hoppas att nyfödda flickan Asel Tamga ska dö i plötslig spädbarns död bara för att hennes föräldrar är muslimer på ett ställe som domineras av kristna. Och jag vill tala om för de som var tryggare när de var små när solen alltid sken och glassbilen skänkte bort glassen. Jag vill tala om för dem att Sverige har alltid! alltid! haft invandring av olika slag. Att man inte reflekterar över vissa grejer när man är liten är för att man har en helt annan världsbild. När du föds kretsar universum runt dig. När du blir lite äldre så är sandlådan världens medelpunkt. Mamma och pappa vet och kan allt. Ju äldre man blir desto mer flyttas världens centrum tills man vet att man är en del av universum som de flesta av lilla Jordens befolkning aldrig hört talas om. Men man kan vara en betydelsefull del av andras liv ändå. Det var inte bättre förr bara det att vi inte hade hela bilden förr. Jag förstår fortfarande inte hur människor kan vilja att 8 dagar gamla Asel Tamga ska dö i plötslig spädbarnsdöd. Vad har hon gjort för ont egentligen?

Nä jag kan inte se en enda positiv grej med rasism.

Jag vill att samhällen byggs på Tro, Hopp och Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar