onsdag 30 oktober 2013

Himmelsk TV shop

 Såg att KG-Hammar reagerat på Kanal 10 (Kristen TV kanal) och deras vilja att bli någon kristen TV shop. Det finns tydligen människor som kallar sig kristna som tror att man kan köpa Guds kärlek. Du kan inte ens köpa äkta vänskap av en annan människa så varför skulle Gud vilja sälja sin kärlek? Precis som med vänskap så får man nog ta och offra lite av sig själv för att förtjäna Guds kärlek om man nu vill ha den. Vad skulle Gud med kronor, euro, pund, dollar, yen osv. Han har ju skapat allt om man tror på Gud. (Jag skriver han eftersom det är mycket lättare att få er att läsa vad jag skriver i stället för att hänga upp er på ett Hen eller Hon.) Skulle han sakna något? Tror dessa TV pastorer som säljer in platser i himmelen på detta så antar dom samtidigt att Gud själv inte har tid för alla människor. Spännande med människor som tror att de är utvalda att göra ett jobb för Gud som innebär att man ska betala för det. Inget vi äger i jordelivet följer ju med till himmelen om det är dit man kommer så varför köpa massa grejer på jorden för att blidka Gud? Nu får jag väl massa hot om helvetet igen så jag ska nog satsa på att investera i brandsläckare, många många brandsläckare.
 
Varför går inte andra kristna ut och talar om för folk att man inte alls behöver köpa en cd skiva, en bok, en morgonrock osv för att komma till himmelen. Om man måste betala så ligger ganska många människor illa till på domedagen. Kanske passar dessa TV pastorer med fina villor och fina bilar. Ska de behöva träffa uteliggarna i himlen också? Bättre de får det lite varmt när de legat ute och frusit i jordelivet. Jag har ju läst Bibeln en del. Jag rekomenderar den för det finns många spännande livsskildringar där. Bättre än vilken actionrulle som helst. Och vad jag har sett så är enda vägen till himmelriket genom Jesus (Guds son). Den som tror på honom kommer att komma in. Utan att ha med sig en släpkärra med pryar sålda på TV 10. Trodde det bara var katolikerna som kunde betala för sig för att lindra sina synder. Kanske är så att vissa protestanter är lite avundsjuka. Det är ju ganska enkelt att bli rik om folk betalar för sina synder i pengar. Alla syndar ju enligt alla präster, pastorer, predikanter osv.
 
Hörde en SD politiker uttrycka sin rädsla över det muslimska hotet. Men inte ett ljud om att det finns kristna som vill göra kristendomen till ett Disneyland. Det som jag inte gillar är att väldigt många människor i svåra situationer vänder sig till religionen. Ska då en välmående pastor då försöka skinna dessa människor då för att hjälpa. En av de finare berättelserna i Bibeln är den om den barmhärtiga sammariten. Den har antingen de eller jag missuppfattat duktigt.
 
Som sagt jag är emot alla religiösa yttringar där någon skall bestämma vad du skall tänka, där någon tar på sig ansvaret att veta vad Gud vill att du ska köpa. Religiösa personer som berättar för mig att jag kommer hamna i helvetet. Om Den Gud som diskuteras oavsett religion inte skickar mig dit just nu så tror jag inte han behöver hjälp med att skicka mig dit, han kanske bara vill se om jag kan lära mig något och göra rätt. Tror inte att han som skapat allt behöver hjälp av förvirrade människor att missbruka religionen. Utsatta människor behöver definitivt inte hjälp att bli utnyttjade. Så sluta använda religionen för att sälja skräp. Sluta använda religion för att trycka ner människor och sluta utnyttja religionen för att skaffa bättre position. Har vi religioner med goda Gudar med Gudar som vill att det ska gå väl för sina skapelser oavsett vad gudarna heter så låt folk hitta sin religion själva, sin religion där de får chansen att må bra. Behandla folk med kärlek och respekt så kanske de lyssnar på dig även om du inte har en CD skiva att sälja.
 
Ty så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son står det ungefär någonstans i Bibeln. Han gav sin son så jag tror inte han bryr sig så mycket hur mycket pengar TV10 får in. Ha en god natt och ge bort ett leende i morgon till någon som kan behöva, det är värt mycket men ändå gratis. Ge kärlek till de du tycker är värda det, är du stark så ge kärlek till de du inte tycker är värd det. Det är ju gratis i allafall om det är till någon man tycker är värd det, annars kan det kosta på lite energi men det finns de som har råd med det och kommer betala det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar