tisdag 22 november 2011

En nattlig betraktelse över mina egna funderingar.

 
Läste Arne Anka och fastnade för ett av hans mer berömda citat. "Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter"  jag gillar den och jag tänker skriva en del saker som kanske inte är så genom tänkta.
1. Tio Guds bud innehåller 114 ord. Usas oavhängighetsförklaring innehåller 310 ord men EUs regler för export av ankägg består av 11335 ord. Underbart.

2. Hamnar som vanligt i religionen. Gud skapade Adam och Eva enligt Bibeln. Eva "lurade" Adam att äta den förbjudna frukten. De fick barn, varav den ene hade ihjäl den andre. Om du har egna barn, varför tror du att du skulle ha det lättare än Gud med dina? Klart att föräldrar blir knäppa och flippar ut ibland.

3. Ett visst mått av galenskap är nödvändigt för att klara oss välbehållna ur somliga av livets turer.

4. Funderade också lite på hur män och kvinnor definierar samma ord. Grej (subst.) Kvinnligt (K) Vad som helst under motorhuven på en bil. Manligt (M) Spännet på en kvinnas behå. Sårbar (adj) K Att kännslomässigt öppna sig för någon annan. M Att utöva kampsport utan suspensoar. Kommunikation (subst.). K Att öppet dela med sig av känslor och tankar med ens partner. M En snabbt skriven lapp på köksbordet innan han drar till Köpenhamn med grabbarna.

5. Ett annat intressant ämne är ju lärarlösa lektioner p.g.a brist på vikarier. Hur skulle det se ut om man överför det här på någon annan verksamhet. Skulle vara intressanmt att se hur en busslinje skulle klara sig om det inte fanns någon uttalad chaufför. Eller hur en njurtransplantation skulle lyckas utan läkare med rätt kompetens. Eller hur en drogberoende skulle klara av att lägga av utan kompetent behandlingspersonal. En del grejer skulle kanske lyckas men bara på ren tur. Nä se till att vi har personal i klassrummen och se till att de är kompetenta.

6. En grej till bara, nu när jag sitter här och är smålycklig vill jag bara se hur många språk jag kan hitta jag älskar dig på. (Eng) I love you, (Esp) Te amo, (Fra) Je táime, (Ger) Ich liebe dich, (Jap) Ai shite imasu, (Ita) Li amo, (Chin) Wo ai ni, (Gre) Ságapo (Hawaiianska) Aloha wau la oe, (Hebr) Ani Ohev otakh, (Rys) Ya lyublyu tyebya, (Fin) Minä rakastan sinua.

Det var allt för denna gången, ha det underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar