måndag 18 december 2017

Trygghet och tillit del 2

Andra delen av mina funderingar kring Trygghet och tillit.

I går avslutades Musikhjälpens insamling 2017. Insamling som ska gå för att motarbeta barnsexhandel. 74 400 000 kronor har människor, föreningar och företag samlat in i Sverige. Helt fantastiskt om ni frågar mig.

Barnsexhandeln är fruktansvärt stor i världen. I Syd Sudan belönas soldater med kvinnor och flickor, i Burma våldtas Rohyngiabarn systematiskt. I Indien och Pakistan finns det stora bordellområden där du kan beställa barn för att förgripa dig på med väldigt liten risk för att åtalas. I Thailand, Filippinerna och Kambodja finns också en stor barnprostitution som nästan varit fri då de allra flesta sexköpare kommer undan med det. Badifolket i Nepal är kastlösa och inga myndigheter reagerar när barn från Badifolket våldtas. Många små flickor på bordellerna i Indien och Pakistan är Badiflickor. I Afghanistan händer det inte sällan att Hazarpojkar får dansa för männen utklädda till kvinnor ibland för att sedan tvingas med och ha sex med männen de dansat för. Med andra ord våldtas. Efter att läst intervjuer med både Hazarpojkar och Afghanska män har jag förstått att männen som utsätter pojken inte ses som homosexuell vilket kan leda till både fängelse och stening. Däremot pojkarna som blir våldtagna av männen ses som homosexuella och vågar därför inte väsnas, Hazaras är inget värda i Afghanistan så de har ingen att väsnas för. I Gambia har barnprostitution på stränderna eskalerat och blivit ett stort problem för resten av världen. Det finns många många mer exempel att ta upp tyvärr.

Att våldtäkter på framför allt kvinnor och barn är strategi i krig för att knäcka motståndet är inget nytt. Ge männen vad de vill ha så strider de bättre och kan fienden inte ens skydda sina familjer hur ska de då kunna skydda sitt land? Ge männen vad de vill ha är en vanlig fras just i det strategiska psykkriget i det pågående militära kriget. Ge männen vad de vill ha? Va fan! Vadå vad de vill ha? Vill de ha barn som de kan våldta för nöjes skull? För mig låter detta så jävla ondsint och sjukt som det bara kan göra. Vad får en soldat att bara för att ingen kommer ställa honom inför rätta vilja våldta ett barn? Hur är man skapad om man när möjligheten dyker upp vill våldta ett barn. I t.ex Syd Sudan där detta skett systematiskt har många av de våldtagna barnen våldtagits ihjäl om man får tro div FN rapporter och rapporter från Amnesty, mfl organisationer. Det är okejat från befälhavare att våldta sönder barn så de dör. Det borde göra till och med Djävulen lite avundsjuk över att det finns människor som hotar han som den ondaste.

Om man tittar på bordellområden i världen där du kan köpa ett barn från vilken ålder som helst. Vilka är det som köper sex (våldtar om ni frågar mig) med barn där. Köper sex med och inte av barnen, barnen får aldrig se pengarna. Många barn mördas när de är så nedbrutna att ingen vill våldta dem mer. Som frågan var, vilka är det som köper sig "rätten" till att våldta ett barn? Det är tydligen Ryska, Europeiska och Amerikanska män nästan uteslutande. I Europeiska män gruppen ingår såklart även svenska män. Vad är det hos i huvudsak män från den rika delen av världen som gör att man vill våldta ett barn? Att det är från den rika delen av världen kan nog förklaras med att man har råd. Men sen då. De allra flesta som betalar för att våldta barn är män. Vi pratar om att det säljs minst fyra barn i minuten i världens sexhandel. Fyra barn i minuten, dygnet runt året om. Det är 5760 tillfällen barn säljs för sex/dygn. Det är 2 100 000 tillfällen barn säljs för sex/år. På bordellerna i Indien är det inte ovanligt att ett litet barn säljs trettio gånger om dygnet, sju dagar i veckan året om. 210 ggr i veckan om barnet överlever ett år skulle det kunna bli upp emot nästan 11 000 ggr/år. Det kan vara en sjuårig flicka som säljs till Ryssar, Européer och Amerikaner 11 000 ggr/år. Jag blir förvånad om ett barn som säljs så överlever en vecka. Bordellägarna betalar barnkidnappare stora pengar så de måste få in det på något vis och barn fungerar tydligen bra att sälja, väldigt efterfrågat om man ser på att det säljs fyra barn /minut i världen i bara sexhandeln! När jag tänker på det jag skriver så rinner tårarna. Vad är vi för en helt jävla rubbad art som behandlar våra avkommor på det viset. Jag är inte för dödsstraff men jag kan i mina dåliga stunder önska att självmordsstatistiken ökade i vissa grupper av män som inte har några problem med att betala för att våldta barn. Jag är bara en människa med känslor. Det är inte alltid mitt förnuft och mina känslor talar samma språk hela tiden. Min övertygelse är dock att det är fel att ta en människas liv.

Här i Sverige har det diskuterats om man ska kunna lagföras för brott mot svensk sexlagstiftning även om brottet begås utomlands. Det har varit stort motstånd till det, framför allt av män med pengar och makt. Varför? Vad skickar det för signaler. Är det en tillfällighet att många svenska män åker till Estland då och då, där är man sexuellt myndig när man är 14 och inte 15 som i Sverige? Hade den sexuella myndighetsåldern i Norge varit 12 år hade då svenska män åkt på fler weekend reser dit? Jag bara undrar. Varför ska det vara "okej" att åka och köpa barnvåldtäkt utomlands när det inte är okej överhuvud taget här?

Hur ska några barn alls i världen kunna känna trygghet i närheten av män? Hur ska några barn alls i världen våga lita på en man? Mina barn litar fullt ut på mig. Varför? För att jag inte åker och våldtar barn utomlands? Kanske det men antagligen för att jag hela tiden jobbar på att mina barn ska vara trygga och säkra när de är hos mig. Så funkar de flesta män. Tillit är något man måste förtjäna och när ett barn litar på en så kommer antagligen tryggheten med. Jag är lite blåögd men jag tror ju att 99,99% av männen jag känner skulle förtjäna mina barns tillit och barnen skulle känna sig trygga bland dessa män. En flicka som våldtas 30 gånger om dagen, hur ska hon någonsin kunna känna sig trygg någonstans? Det märkliga är att många av de som räddats ur bordeller utvecklar tillit och blir till slut trygga. Så de 74 400 000 kronor som Musikhjälpen drog in är otroligt värdefulla i kampen mot barnsexhandel.

Var barnens hjälte och världen blir så mycket finare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar