måndag 4 mars 2019

Vart är vi på väg 8 poäng eller bara del 2

Jag har skrivit om det förut och det finns anledning att ta upp det igen. Siffrorna jag tar upp i detta inlägg är ca ett år gamla men är de färskaste som är pålitliga.

ca 2 000 000 barn i världen utnyttjas som sexslavar, ca hälften av dem finns i Indien. De är ofta mellan 9 och 12 år och våldtas 10 gånger om dagen eller mer. Många av de indiska barn som utnyttjas i sexhandeln finns i Delhis bordellkvarter, många är födda och uppväxta där och kommer aldrig komma därifrån. Barn som köps in till bordellerna förvaras i burar och får arbeta som sagt minst tio gånger om dagen och alla pengar som kommer in går till bordellägaren. Man anser att bordellägaren ska ha tillbaka köpesumman pengar för mat och logi samt en skälig vinst innan sexslaven kan få något alls av det torskarna betalar. Är de födda i bordellområdet så kan ev mamman få lite av pengarna om hon finns kvar på bordellen. Vi pratar om totalt 2 000 000 barn som lever detta helvete varav ca 1 000 000 i Indien. Det finns alltså fler barn som är sexslavar i Indien än vad det finns invånare i Sveriges andra och tredje största städer sammanlagt. (Göteborg och Malmö).

Är barnsexhandel lagligt i Indien kan man ju undra då. Nä det är det inte. Det är hårda straff om man åker dit för att betala barn för sexuella tjänster eller våldtäkt som jag kallar det. Problemet är bara att det är väldigt få som gör något åt detta. Ligor som sköter sexhandeln mutar ofta de polisofficerare som har befälet i sitt område så de ser aldrig vad som händer. En del poliser har själva utsatt barn när det kommit till att anmäla för de vet att dessa barn inte har någon annanstans att vända sig. Detta sker två-tre kilometer ifrån det Indiska parlamentet, parlamentet i världens största demokrati. parlamentet som ska se till att landet funkar och lagar följs.

Bara på GB Road i Delhi finns ca 80 bordeller där det finns över 1 500 barn som våldtas som sexslavar. Det är en gata i 25 000 000 staden Delhi. Hit kommer många Indiska män för att "köpa sex" Många av de rika som skulle ha råd att gå på dyrare bordeller men även medelklass män för de har råd. Ett barn kostar mellan 20 och 200 euro beroende på hur citat "söta" de är och hur oerfarna de är. Kundens (våldtäktsmannens) önskemål på vad som ska ske är också en del av prissättningen. Vi pratar nio åringar som våldtas för mellan 200 och 2000 skr minst tio gånger om dagen varje dag 365 dagar om året. snabbt räknat blir det minst 3 650 övergrepp på ett! år.

Många av de som säljs unga till bordellerna gör det för att föräldrarna kanske har en skuld till någon markägare, dessa markägare känner ofta till vart barnen kan säljas. Andra barn blir sålda för löfte om giftermål och ett bra liv vilket föräldrarna inte kunnat garantera i sin fattigdom. Så såg det ut i Delhi för ca ett år sedan och inget tyder på att barnsexhandeln har minskat där eller någon annanstans i världen heller för den delen.

Och nu kommer jag ju hävda att detta är en del av våldtäktskulturen vi lever i, det har ju de som läste förra inlägget redan listat ut. Men hur kan jag hävda att vad som händer i Delhi hur vidrigt det än är skulle kunna vara en del av våldtäktskulturen jag hävdar att vi har här?  Även om majoriteten av män som köper sig våldtäkter på barn i Delhi är Indier så finns det en hel del sexturism från Europa och då även Sverige. Så länge det finns män som gör allt de kan för att inte sex som köps utomlands skall kunna straffas i Sverige för att de köpen bryter mot svensk lag så är det ett upprätthållande av våldtäktskulturen vi lever i.

Som jag även skrev sist så måste vi utvärdera och lära oss av gårdagen för att inte göra om samma misstag i morgon. Jag hoppas att det finns så många människor som tycker att ett liv i jämställdhet är att föredra så att det en dag blir realitet.

Detr finns de som arbetar med att hjälpa barnen i dessa bordellområdena i Delhi. Det går att hjälpa dem ekonomiskt också. Jag skickar med länkar till några av dem.

http://www.ecpat.se/vad-du-kan-gora/ge-en-gava
https://unicef.se/stod-oss
http://www.freedom.firm.in/international-donations/
https://www.raddabarnen.se/stod-oss/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar