måndag 18 mars 2019

Kärlek vs Terror

Terrordåd är inte ovanliga och har aldrig varit det. Det sker ibland terrordåd på platser där man kanske inte förväntar sig att det ska ske och då kommer det nära känslomässigt.

2017 minskade terrordåden i världen, dock var det en uppgång i Europa och Nordamerika.Det var 10 900 terrordåd i världen och 26 400 människor fick sätta livet till. De flesta terrordåd begicks framför allt i fyra länder.23% av dåden begicks i Irak, 13% i Afghanistan, 9% i Indien och 8% i Syrien. Alltså 53% av dåden begicks i dessa länder. Terrordåd är såklart lika illa vart de än i världen begås och det som vi får till oss i div media är ju framförallt terrordåden som drabbar Europa eller USA. Några terrordåd som de flesta nog kommer ihåg i modern tid är bl.a Bombdådet i Oklahoma city 1995, 11 September attackerna 2001, Bombdådet i Madrid 2004, Breiviks terrorhandlingar i Oslo och på Utöya 2011, Fredagen den 13:e attackerna i Paris 2015 för att nämna några. Rakhmat Akilovs terrordåd på Drottninggatan 7:e April 2017 minns nog många också.

En som minns den terrorattacken i Stockholm var en av gärningsmännen som genomförde terrorattentatet i Christchurch Nya Zeeland. Han hade skrivit namnet på en av människorna som dog på Drottninggatan på sitt automatvapen som han sköt med inne i moskén där 49 människor miste livet. En teori är att han ville hämnas det som hände i Stockholm. Han ville också enligt media att sätta stopp för muslimernas försök att byta ut Nyzeeländarna mot muslimer. Detta är inget extremt för Nya Zeeland, i Sverige har vi ett parti som heter Alternativ för Sverige som brukar ha med en banderoll på demonstrationer och torgmöten där det står att: citat "Vi förklarar krig mot dom som byter ut vårt folk! Stoppa massinvandringen! Påbörja återvandringen!" slutcitat. I Sverige finns också ett nätverk som kallar sig parti och som heter Nordisk Motståndsrörelse som i stort hyllar moskéskyttarna i Christchurch, inget konstigt med det. De har även hyllat Breivik.

Människor som hyllar mord och terror så länge det drabbar människor av annan etnicitet, religion, kultur, är människor som kan bli farliga när de är rädda och de blir väldigt lätt rädda ser man om man kollar deras sociala mediearbete de gör. Asociala media borde det heta i vissa fall. Många av dessa som hyllar moskéskyttarna är samma människor som skriker ut sin frustration högst över att Sverige inte återkallar medborgarskap från svenskar som åkt och stridit/mördat för IS (Islamska staten). Om man tittar på hur mycket skit många advokater får på Twitter när de förklarar våra grundlagar och olika dilemman som kan uppstå vid ett medborgarskapsåtertagande så förstår man att Livets hårda skola inte färdigutbildar sina elever. Det är klart det blir ett problem om man utvisar någon från Sverige med svenskt medborgarskap. Vilket land ska man pådyvla sådana terrorister. Klart man skulle vilja fälla alla som mördat för IS i en svensk domstol men man kan inte göra nya lagar som gäller dåtid. Vi får se över lagarna här och nu och hoppas de är bättre en de gamla.

Jag tror bara vi kan få en empatisk värld om vi lär hatare att kärlek är ett bra vapen mot negativa och destruktiva tankar. Länge leve kärleken! Älska din nästa som dig själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar