tisdag 26 februari 2019

Vart är vi på väg 10 poäng eller bara del 1.

Ännu en dag har gått. Ännu en dag då folk får tokspel av alla möjliga orsaker. En dag precis som igår, eller iallafall nästan som i går. Gårdagen går inte att ändra på, däremot har vi alla möjligheter att ändra på hur denna dag kommer bli och t.o.m tid över till att fundera på hur vi gör morgondagen fantastisk. Det finns ganska många människor med en hel del energi i vårt avlånga land, många med energi att sprida hat och hot.

Linnéa Claesson, advokatstuderande och influenser har fått pris av FN Förbundet för sitt arbete för mänskliga rättigheter. Det kan man väl hylla henne för, inte kan någon hata någon som står upp för alla människors rättigheter även hatarnas. Tydligen kan man hata henne för det. Vilket känns lika korkat som att försöka komma undan hen som håller på att rädda en från att drunkna. Det är helt sinnessjukt vad en del personer vill att Linnéa ska råka ut för och då tänker jag på all skit de vill att hon ska behöva utstå, alltså mer skit än att folk stänger av hjärnan och skriver i blint raseri till henne. Människor vill på riktigt att hon ska våldtas. Varför vill dom det? Det är många män som hävdar att de vill skydda svenska kvinnor från just våldtäkter som skriver att hon borde våldtas. Varför? Bara för att hon tycker att alla människor är lika mycket värda och för att hon tycker att flickor, kvinnor, tanter, gummor inte ska behöva finna sig i att sexualiseras hela tiden. Hon blir inte sällan "lilla gumman" på huvudet klappad av män som tycker att hon inte har något att komma med. Att vi orkar. Linnéa prisas av FN Förbundet, hon måste gjort något bra för mänskligheten för att prisas av dom. Kan vi inte bara glädjas över att det finns människor som slåss för mänskliga rättigheter.

Greta Thunberg miljöaktivist kallad och det är hon väl. Hon är 16 år gammal och har fått Arnold Schwarzenegger, Al Gore, FN och många statsmän att lyssna på vad hon har att säga om miljöfrågorna. Hon har fått tusentals människor över hela jorden att engagera sig i miljöfrågor och vara med på hennes fredags skolstrejk. Greta får en massa skit av svenskar där hon hånas för sin unga ålder och för att hon har Aspergers syndrom. Greta hånas av svenskar när hon hyllas av människor i hela världen. Greta pratar om miljön och vad som inte kan fortsätta om vi vill ha en levande planet. Greta är med och diskuterar miljö med världens ledare och det finns folk som tycker det är okej för att håna henne för det. Kan vi inte bara glädjas över att vi i Sverige har en person som bryr sig om vår framtid och vår planets överlevnad.

Emma Persson advokat och twittrare ställde frågan om hur man tänker med IS Svenskarna utifrån Sveriges rikes lag. Hon får en del skit för att hon inte håller med alla som skiter i just Sveriges rikes lag. Klart man kan tycka att terrorister inte har några rättigheter alls och att de aldrig ska få beträda svensk mark igen. Men att börja trakassera Emma för att hon funderar runt detta utifrån våra lagar och för att hon svarar utifrån lagtexten. Jag har läst vidriga saker som en del människor vill att hon ska utsättas för. De tycker hon förtjänar det för att hon inte håller med mobben utan tycker att man måste kolla vad lagen säger här, där de befinner sig och om det finns internationella lagar som gäller över nationella lagarna. Borde vi inte stötta människor som slåss för rättssäkerhet. Absolut behövs det nya lagar vad gäller terrorism, det är nästan alla överens om men det går inte stifta lagar och använda dom retroaktivt.

Detta är tre kvinnor som står upp för FN:s konventioner för mänskliga rättigheter och barnkonventionen. Tre kvinnor som inte helt sällan blir attackerade för sina ställningstaganden. Det är inget stort problem att människor tycker olika och slåss för olika saker men när man attackerar en människa med att t.ex önska att människan på andra sidan ens värderingar skall våldtas, mördas eller något annat vidrigt då känner jag att man gått över gränsen för anständighet och kastat sina egna värderingar på elden. För saken är ju den att det inte alltid tycks olika bara det att vägen fram till målet kan skifta. Linnéa tycker att män ska bete sig mot kvinnor och ge fan i att använda våld som något kontrollvapen. Hon vill att alla människor skall få känna sig trygga oavsett vart man kommer ifrån. Linnéa står upp för att  tjejer / kvinnor skall få äga sin egen sexualitet. det gör de flesta av hennes hatare med om man ska tro vad de säger men när Linnéas metoder inte passar de männen så blir hon helt plötsligt en kvinna att skända i stället för att vara en kvinna att skydda som de först påstår sig stå för. När Greta pratar om miljöhotet och världens vara eller inte vara så tycker de flesta att hon har rätt men en del har svårt att ta att en 16 årig flicka med Aspergers syndrom berättar att vi kanske måste se över hur vi reser och sprider miljöfarligt avfall då går Allan Ballan i taket och önskar att flickan ska utsättas för våld även sexuellt sådant vad det nu har med miljön att göra. När Emma ställer frågan på Twitter hur man kan lagföra terrorister och undrar hur man ska kunna lagföra dom med dagens lagar då går Allan Ballan i taket igen och önskar att hon blir IS berikad i en våldtäkt, gärna med avslutande halshuggning. Varför? Hur kan det bli så? 

Carl Bildt satt i styrelsen för Lundin Oil. Ett företag som handlat med diktaturer och som stulit naturtillgångar från fattiga länder. Jag tycker inte Carl Bildt ska utsättas för det Linnéa, Greta och Emma utsatts för men är det inte konstigt att man inte sett ett enda inlägg där någon arg man tycker att Carl ska "kulturberikas" (som det verkar heta i vissa kretsar) med en arabisk eller afrikansk penis i sina kroppsöppningar? Bert Karlsson och Jan Emanuel Johansson har gjort grova pengar på att starta hem för flyktingar och behandlingshem för ungdomar. De har tagit ut ockerpriser för platser på deras olika hem och de ockerpriserna har betalts via våra skattepengar. Jag tycker inte man ska hota och önska livet ur folk men jag har inte sett några kommentarer eller inlägg någonstans där man tycker att Bert och eller Jan Emanuel ska straffknullas tills de inte orkar skrika mer. jag hoppas jag aldrig får se sådana inlägg heller.

Man måste kunna ha olika åsikt utan att vilja att den andra parten ska utsättas för brutalt sexuellt våld. Det är något som blir totalfel när vi pratar om vilka värderingar som är viktiga men att de värderingarna inte gäller för att inte en annan människa håller med om vägen att nå målet som inte sällan är ganska likt. Detta är vad som kännetecknar våldtäktskultur, att det är okej att tycka att en kvinna som säger något annat eller emot eller Gud förbjuder har en bra idé ska utsättas för grovt sexuellt våld. Våldtäktskultur handlar inte om att alla män vill våldta.

Det som har varit har varit och det måste bearbetas såklart men det är det som är kvar av dagen och det som kommer ske morgondagen som vi kan påverka. Kan vi lära oss av det som inte var okej så kan vi undvika många misstag i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar