tisdag 28 februari 2017

Kan det verkligen vara vårat fel?

 Komikern Lasse Eriksson skrev ner en intressant tanke 1995. 1995 fanns det ca 8 000 000 människor i Sverige, det fanns ca 1000 000 000 människor i Kina.Kom ihåg det så ni kan fundera över siffror som finns i texten.

-"I Kina bor det 1000 000 000 människor. De far säkert illa på många sätt och de har väl sina problem och så.
Men det är konstigt vad lite väsen de gör av sin situation.

I Sverige är vi 8000 000, vi för ett oherrans liv. Tänk om det vore tvärt om- om det fanns 1000 000 000 svenskar i stället för kinesiska medborgare. Skulle världen tåla 1000 000 000 svenskar som den för närvarande tåla 1000 000 000 kinesiska medborgare?

Jag vet inte. Men om så vore så skulle det finnas inte mindre än 120 000 000 skåningar, 3000 000 Västeråsare, 46 000 kommunalt anställda kultursekreterare, 190 000 000 offentligt anställda.

TV skulle varje år sända 161219 timmar kulturprogram av typen "Ett gammalt altarskåp berättar" Det skulle förbrukas inte mindre än 125 000 000 000 kg kaffe och 17000 000 ton falukorv motsvarande en levande boskapshjord av Nord Norges storlek. 

Det skulle säljas 3700 000 volvobilar och 2200 000 Saabar. 

Små grodorna skulle vara ett av jordens mäktigaste kulturella uttryck.

Om varje svensk då skulle bestämma sig för att ta en extra skiva rostat bröd till morgonkaffet så skulle man behöva bygga ut 6 älvar och bygga ett nytt kärnkraftverk.

Skulle världen tåla 1000 000 000 svenskar som den för närvarande tål 1000 000 000 kinesiska medborgare? 

Jag vet inte. Men vi kan ju fundera på det en stund. "

R.I.P Lasse Eriksson 1949-2011

Det är alltså vi som överkonsumerar jordens resurser. Det är vi som gör att folk svälter. Det är vi som är skyldiga till att många människor lider. Om man tycker att andra människor ska kunna ha det lika bra som vi så kanske det är vi som ska sänka våran nivå för att jämna ut när det ändå är vi som är orsaken till överkonsumtion annars så kommer resurser ta slut fortare. Med andra ord så kanske vi Sverige, ett av jordens absolut rikaste länder kunna fundera över hur vi ska kunna låta de inte så resurskrävande flyktingarna ( alltså alla flyktingar) få stanna och få skydd i vårt rika land. Det är ju inte flyktingarnas fel att vi överkonsumerar. Det är inte flyktingarnas fel att företag flyttar utomlands, Det är inte flyktingarnas fel att vi väljer att utse dem som orsaken till allt dåligt i landet. Kan vi börja ta hand om varandra oavsett vart vi kommer ifrån, när vi kom och vilken ålder vi har, 

Politiker är ute i världen och spenderar tid med att ljuga i media för att de har en agenda för att få invandrarna att hamna i dålig dager. Enligt de siffror Åkesson och Karlsson presenterat i bl.a. Wallstreet journal så skulle alla våldtäkter som sker i Sverige och som skett I Sverige begås av en mörk man som inte har sina rötter här i Sverige. De som blir våldtagna skulle enligt deras siffror vara uteslutande vita kvinnor. Inte bara i Sverige. Man hävdar ju att det ser ut så i hela Europa att mörka män med rötter utanför Europa våldtar vita europeiska kvinnor. Det är inga andra som våldtar och det är inga andra som blir våldtagna. Upp emot 1 våldtäkt var 48:e sekund i Europa dygnet runt året om. Inte heller de siffrorna tycks stämma, det ser ut som att Åkesson o Karlsson tagit ett extremfall i Storbritannien som pågick en tid och gjort om de siffrorna som om de gällde i hela Europa hela tiden.

Varje våldtäkt är absolut en för mycket! Så ni inte tror jag tycker något annat!

Om världen hade tålt 1000 000 000 svenskar hade världen tålt 1 000 000 Jimmie Åkesson eller lika många Mattias Karlsson som pratade skit om och smutskastade sitt land? Skulle vi i Sverige stå ut med det? 

Varför marscherar Nazister på våra gator. Vem har gett dem mandat till det? Varför vågar vårt största parti inte stå för den humana politik där trygghet, skyddsnät, rättvisa och medmänsklighet har varit ledord? Varför börjar gamla demokratiska partier regera i hop med odemokratiska partier. Ja det händer just nu i bl.a. Hässleholm, vi har en oppositionsledare som tänker börja föra samtal med Sverige demokraterna, hur blev det så? 

För att citera Albert Einstein -"Det är mycket nedslående att leva i en tid då det är lättare att spränga en atom än en fördom" !

Jag ger mig aldrig på att det är ett enormt stort svek att utvisa en människa till tortyr och död! Vi har råd att låta de som kommer stanna, vi måste bara omfördela lite resurser på ett ansvarsfullt sätt. Vi har råd att vara medmänniskor, Varför skulle vi? Bara för att vi kan ! Vi kan! Jag är helt säker på att vi kan!

Jag hävdar att det vi inte har råd med i Sverige är att ha människor som tycker att vissa människor inte är tillräckligt svenska för att behandlas respektfullt. Vi har inte råd att lämna över makten i händerna på politiker med rötterna i nazismen. 

Alla ni fantastiska människor där ute som kämpar för andra människor som har det besvärligt och svårt på något sätt, fortsätt kämpa. Ni är hjältarna, ni är föregångarna fastän så långt efter till Grekernas och Romarnas gudar som gjorde stordåd dagarna i ända. För varje god handling som utförs av er så föder ni idéer om nya goda handlingar hos dem ni ger era goda handlingar till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar