söndag 18 november 2012

Astrid Lindgren Land ?

 Har läst lite bloggar skrivna av diverse personer som säger att dom älskar Sverige och vill ha tillbaka Astrid Lindgrens Land. Inget ont om Astrid Lindgren, hon skrev sina böcker för längesedan om man är född på 80 talet vilket många av bloggskrivarna är. Jag har läst och läser gärna hennes böcker för mina barn och ser gärna filmerna med barnen också.
 
Men jag har börjat förstå vad det är dessa personer vill ha tillbaks. Det är inte Emil de är imponerade av. Emil är ju en typisk ADHD unge utan hyfs och respekt för överheten. Nästan som AFA ju. Nä det är Emils pappa Anton som man är imponerad av. Han som försöker lära Emil att veta hut genom att spärra in Emil i snickerboa. Ida är ju bra, hon har just hår i fläter och ser ut precis som barn gjorde i nazisternas propagandablad. Man märker att dessa personer röstar mörkblått för inte en enda kommentar om fattigstugan så den är nog bra. När du blir gammal och inte kan generera pengar tilll Sverige så sätt dig i en dragig kåk, smitta ner varandra med sjukdomar och bara dö, svält också om det andra inte hjälper. Lite tjänstefolk är ju inte heller helt fel att ha. Ja vi skickar Sverige tillbaks hundra år så blir allt bra.
 
Bröderna Lejonhjärta är ju fin enligt dessa. En efterdöden tillvaro helt utan färgade människor. Tror fanken de gillar det. Skit samma att det finns en diktator som verkligen lever upp till att vara just diktator. Men sådant vill man kanske ha, så var det ju i Tyskland på trettitalet. Bara där inte är färgade människor. Undrar vart alla färgade tar vägen när de dör om de nu inte får komma in i Nangiala. Hoppas de kommer till en bättre plats. Ja vi skickar sverige till medeltiden.
 
Madicken är ju en bra saga med. Konstigt att de gillar den. Det kan ju inte vara Jonas (Madickens pappa) som är den man vill framhålla där iallafall. En Journalist som försöker få upp ögonen på folk vad det gäller sociala orättvisor. Men det är nog Madicken själv som de vill ha som det svenska idealet. En brådmogen lillgammal flicka som busar lite lagom ibland. Och här finns ju också tjänstefolk. Bra att visa på att den alkoholiserade grannen inte kan försörja sin familj så att frun får sälja sina organ till forskningen och så att sonen får baka och sälja sina kringlor så att familjen får in några kronor. Dricker man för mer än vad man har råd med så får man skylla sig själv. Bort med sociala skyddsnät, det är något osunt socialistiskt påhitt. Sådant kan vi inte syssla med 2012. Tillbaks med Sverige hundra år bara så blir det bra sedan.
 
Ronja Rövardotter beskrivs ju också på dessa bloggar som något ideal. En tjej som gör som hon vill och blir kär i en pojke (Birk) som inte är accepterad i familjen Mattis på grund av hans rötter i familjen Borka. De träffas ändå och flyttar ihop utanför den tudelade borgen. De bor i en grotta och är rädda för vad deras föräldrar ska tycka. Halå ni som älskar Sverige så mycket så ni inte vill dela med er av er kärlek till människor som inte är önskvärda i sina länder. Ronja och Birk skulle lika gärna kunnat heta Lisa och Achmed eller Henrik och Li wan ho. Skulle boken bli lika bra enligt er då? Tillbaks med Sverige till medeltiden bara. Då blir det så bra.
 
Detta är ingen kritik mot Astrid. Jag älskar hennes sagor. Detta är bara ett sätt att kritisera de som tror att dom kan själa svenska ikoner, göra dom till sina och använda dom mot svenskar som inte har rötterna i Sverige. Det finns fler Astrid sagor att ta upp här men det blir bara mer upprepningar så det sparar jag till en annan gång.

Hallå! Det är sagor som handlar om Sverige för länge sedan. Är det dit ni vill? Det är sagor om barn som skapar förändring. Förändring åt det håll ni inte vill. Har ni ens läst böckerna eller sett filmerna? Jag tror att ni bara helt enkelt lutat er tillbaks, sett filmerna och njutit av frånvaron av invandrare. Jag tror att ni kan läsa eftersom ni skriver i era bloggar. Jag antar att ni skriver själva i allafall.

Vakna Sverige finns på Twitter och är ganska på med att skriva om allt illa invandringen gör Sverige. Flera av bloggarna följer och retweetar gärna inlägg från Vakna sverige. Jag kan hålla med om en sak. Vakna Sverige, vi håller på att förlora vårat Sverige till människor som vill skicka oss i en tidsmaskin tillbaks till dåtiden. Folk som är emot utveckling som enligt mig gynnar Sverige. Folk som snart kommer att kräva att vi skriver och pratar som man gjorde för hundratals år sedan. Folk som verkar vara mer utvecklingsfientliga än Amishfolket. Vill vi skänka vårt land till dessa? Vill vi rasera det Sverige som är utvecklat av människor som trivs här, vill bo här och vill vara med att utveckla det vi har. Ska det spela någon roll vart man är född för att man ska få älska sitt Sverige. Jag ställer inte upp på eran idé jag kan älska mitt Sverige ändå. Jag älskar mitt Sverige med dess mångkulturella inslag med dess kärleksfulla människor oavsett om de är från Lidingö eller Teheran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar