onsdag 13 juni 2018

Idrott och prostitution

Snart startar Fotbolls VM. Sportsligt hoppas jag det blir en fest. Däremot är jag lite fundersam över vad vissa  håller på med som vanligt. Man ska tydligen ha dockbordeller nu när VM kommer toll stan. Strippklubbar får också ett uppsving. Penningstinna fans från all over the world intar nu de ryska VM städerna och man tycker att det är okej att tjäna pengar på den typen av verksamhet nu när det är förknippat med fotbolls VM. Aftonbladet  gör en helt otrolig analys av detta och skriver att nu får de riktiga prostituerade och bordellerna det nog svårt. Tycker Aftonbladet på fullt allvar att det är okej med bordeller och prostitution? Tror fan att de prostituerade får det svårt, de har det alltid förjävligt. Att vara någons ägodel och behöva ställa upp med sin kropp för att vita män med pengar behöver få sig ett ligg är väl för fan inte ens i närheten av en värdig arbetsmiljö. Det är inte kvinnorna som är ovärdiga,m det är hallickarna och sexköparna! Ja det finns en laglig sexindustri i Ryssland men det betyder inte att det är okej om man ser till FN:s deklaration för mänskliga rättigheter och/eller till barnkonventionen!  På den mörkare sidan, den sidan som inte kallas laglig så är sexindustrin ett en mer djävulskt problem. I intervjuer som div organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter gjort med kvinnor och barn så visar det sig att det vid varje stor sammankomst så som t.ex fotbolls VM, OS, Superbowl diverse F1 tävlingar och andra liknande tillställningar så förser sig ofta högt uppsatta delegater i de olika förbunden gärna med små flickor och pojkar, flickor runt 7-10 års ålder är de tydligen mycket beställningar av. Dessa flickor är till 99,99 % kidnappade redan som väldigt små av personer som förser div ligor med dem. En liten liten del är födda i syfte att säljas till dessa personer. För ett tag sedan på TV programmet Dr Phil så var det med en kvinna som blivit såld av sina föräldrar till en hallick som uppfostrat henne från spädbarnsålder till att bli sexslav. Hon hade blivit utsatt många gånger av delegater för förbund och firmor vid bl.a Super Bowl och Fotbolls VM.

Jag har jobbat en del på mässor i Jönköpingstrakten förr. När vi spelat färdigt musiken och serverat den sista ölen på mässområdet så började det. Varenda taxi som fanns i stan var uppe och hämtade mässutställargubbarna och körde ut dem till Sextemplet som låg i Bankeryd. Det var skytteltrafik mellan mässstället och sextemplet. Folk ringde escortservicebolag  i Göteborg för att få med någon till hotellrummet. Jönköpings egna prostituerade var redan upptagna med de som varit snabbast med att hitta dem. Ingen ifrågasätter detta. De är de flesta män med fru och barn hemma i någon annan del av Sverige, men det verkar som att det är en "kultur" att få "köpa sig lite sex" när man är på bortaplan. När man har tittat närmare på diverse stora klubblag och landslag (svenska) så förekommer det inte alltför sällan att de aktiva köper sex (inte helt lätt att få de uppgifterna) Bara bland herrsportsutövare kanske ska förtydligas, har inte sett en enda uppgift om att det skulle skett bland aktiva damsportsutövare. Även inom politiken verkar det ju finnas  någon form av kultur att det är okej med strippklubbar och prostitution. Vi har haft kommunpolitiker i flera kommuner som fått begära avsked p.g.a sexköp.

De ryska dockbordellerna skadar ju ingen kvinna fysiskt i allafall men jag är orolig för att det befäster ett skadligt beteende och en bild av att det är okej att köpa sex. Bara det att det finns laglig sexhandel i Ryssland tycker jag är oroande. Jag undrar även varför en man skulle köpa sexuella tjänster av en docka om det ändå är lagligt att köpa sex av en kvinna med puls? Är det mer moraliskt okej att köpa sex av en docka? Känner man sig mindre som en gris om man köper sex av en docka? Eftersom prostitution och stora idrottsevenemang tydligen gått hand i hand länge så tänker jag att dessa dockbordeller kommer mestadels locka män som inte tagit steget att köpa sex innan och alltså finns det en helt ny målgrupp för sexindustrin. De som alltid annars köper sex av kvinnor tror jag inte byter över till en docka. Och det stora problemet på mörkersidan. Hur många barn ska behöva stå ut med övergrepp av rika vita män under detta mästerskap? Jag skriver köper sex/sexuella tjänster för att det är de termer som används dagligen i media men jag menar våldtäkt varje gång!

Samtyckeslagen här i Sverige är bra att den kom till men jag skulle vilja se en skärpning av alla lagar som handlar om sexköp/våldtäkter

Vi gnäller gärna på andra kulturer där det praktiseras hedersvåld, med all rätt! Vi ska inte acceptera hedersvåld, att vara emot hedersvåld från andra kulturer hindrar väl oss inte att titta på vårt egna samhälle och se hur vi behandlar kvinnor. Självklart ska vi skydda kvinnor från hedersvåld men vi ska också skydda alla kvinnor från allt sexuellt våld, ALLT! Vi ska inte ha kvar "kulturen" att det är okej att köpa sex bara för att det är lagligt någonstans eller för att risken för att åka dit är obefintlig. Vi ska ha ett samhälle där ingen äger rätten till någon annans kropp. Kom igen politiker lyft den frågan högt nu i valrörelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar