fredag 8 juni 2018

En röst är en röst och min ska användas!

I dag har Sveriges riksdag röstat igenom en lag för att flyktingar som haft lång handläggningstid, tre år ska få stanna och gå klart utbildningar utan att riskera att utvisas (enkelt förklarat) . Det handlar om ca 9000 ungdomar. Regeringen med stöd av Vänster partiet fick igenom sitt förslag tack vare stöd av Center partiet som inte tycker lagen är bra men röstade med regeringen mot sina Allianspartivänner av humanitära själ för flyktingarna.

Genast börjar människor attackera de som tycker att det var bra att lagen gick igenom. t.ex den Moderata riksdagspolitikern Hanif Bali går till attack mot Fatheme Khavari som är talesperson för Ung i Sverige. Han hävdar att det är 9000 vuxna som får stanna här för att leka barn/ungdomar och tära på vårt samhälle. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ifrågasätter också han Fatheme. Samtidigt så sprider Alternativ för Sveriges ledare Jeff Ahl (FD Sverige demokratisk politiker) bilder på Sverige från förr där man ser sk Ariska människor njuta av livet i Sverige 1988 och bilder påp kvinnor i slöja som ska föreställa Sverige i dag. Problemet är bara att bilden från 1988 är från ett Hotell i Berlin som var färdigbyggt 2004. Mitt i röran så går Medborgerlig samling ut och skriver så här: " För tre miljarder kronor får du skolgång för 9000 vuxna män utan skyddsbehov och med oklar identitet här i Sverige eller skolgång för 3 122 000 barn (varav hälften flickor) i Afghanistan. Vad väljer du, vad väljer din riksdagsman? Samtidigt har människor från livets hårda skola ett par dagar förfärat sig över att det amerikanska glassbolaget Ben & Jerry tagit ställning i flyktingfrågan här i Sverige och de skänker tre miljoner kronor för arbetet med flyktingungdomarna.

Fatheme Kahvari är en ung tjej som flytt till Sverige. Hon är talesperson för  Ung i Sverige bl.a . Varför skulle hon inte föra organisationens talan? Varför skulle hon vara tyst i debatten som t.ex Hanif Bali, Ann Heberlein och Katerina Janouch tycker att hon borde? Hon är i Sverige, hon har samma rätt som vilken talesperson för vilken organisation som helst att framföra sin organisations talan. När Nordisk Motståndsrörelse framför sina åsikter, då sitter folket stilla i båten och låter den driva dit där strömmarna går. (Inte alla, jag vet)

När nu Alternativ för Sverige sänder ut sina propagandabilder med osanna texter så är det i mitt tycke förvånansvärt få som reagerar med att man tycker det är fel att måla upp en bild som inte stämmer. Det hände i Tyskland på 30 talet, det har hänt i länder både innan och efter men Nazisternas sätt att propagera för sin sak fick ju ödesdigra konsekvenser för Världen i stort men kanske Europa speciellt och för Judarna framför allt, men även för Romerna och de homosexuella som var två andra stora grupper som fick lida mycket.

Nu när Medborgerlig samling återigen visar vart de står så sätter de 9000 ungdomar på flykt emot 3000 000 barn i Afghanistan. Varför? Är det med omtanke om barnen i Afghanistan? Knappast om ni frågar mig. Ju mer man läser om Medborgelig samling ju mer uppenbart blir det att de bara vill minska flyktingantalet i Sverige. Man hävdar precis som så många andra att de 9000 ungdomarna inte finns utan att de ärt är 9000 kriminella vuxna som man har att göra med, som man släppt in i svenska skolor.

Glassbolaget Ben & Jerry vill satsa 3 000 000 skr på flyktingungdomarna. Företagets egna skattade pengar. Man vill göra en insats för dessa ungdomar som är här p.g.a flykt. Då går folk bananas över det och ska bojkotta Ben& Jerry glassen. Politiker från både Alliansen och längre ut åt höger tycker att Ben & Jerry ska hålla sig till att sälja glass. Ben & Jerry har tydligen sedan starten varit med och stöttat och skänkt pengagåvor till projekt och arbeten som främjar de mänskliga rättigheterna. Och varför skulle Ben & Jerrys beslut av att skänka pengar till människor som har det svårt vara så farligt när SD tvärt emot vad man lovade i förra valet, Moderaterna, Liberalerna, Krist demokraterna och Centern röstade för att företag ska kunna ta ut vinster i vårdbolagen och skolbolagen? Ben & Jerry skänker! pengar för att flyktingungdomar ska få det bättre, bolagen som ska garantera vår välfärd får ta ut vinster ur bolagen, Sverige är numera det enda land där det är tillåtet. Det är alltså okej att ta pengar som skulle kunna ge våra barn och unga ännu bättre utbildning, det är också okej att ta pengar ur bolag till ägarna, pengar som kunde användas till sjuka människor. Detta har flyktingarna inget med att göra, det är Allianspolitikerna och Sverigedemokraterna som bestämt.

Vi är på väg mot ett val där det finns oändligt många frågetecken vad gäller satsningar i Vård och omsorg, utbildning, infrastrukturen, jämställdhet, rätten till sin egen kropp, arbete, miljö, vår roll i EU, vår roll i samarbetsorganisationer t.ex FN, migrationspolitiken. Vad som än diskuteras i media så jagar programledarna och journalisterna in diskussionen i migrationsspåret, bara det. Givetvis en viktig fråga men det blir ju inga bra diskussioner utan bara slå, blocka, ducka, slå igen. Alla andra frågor måste ju vara lika viktiga kan jag tycka. Sverige är ett land som mår fantastiskt bra ekonomiskt med en bra arbetsmarknad men som ändå lider smärtsamt av något. Precis som läkarna försöker hitta felet i kroppar så jagar folk efter felen i samhället. Att vi överkonsumerar vår rätt till resurserna på denna vår jord med drygt fyra gånger och jagar människor som inte ens gör åt sin rätt att konsumera denna jord visar väl ändå på att något är fel. Vi har tagit oss friheten att förse oss över vårt mandat och när någon säger att lämna tillbaks lite du har tagit för mycket så är det helt plötsligt den personen som är problemet, aldrig den som roffar åt sig. Är det så vi tycker det ska vara?

Är det okej när riksdagspolitiker hävdar att bara för att du har ett svenskt pass så betyder det inte att du har rätt att kalla dig svensk? Är det okej att politiker ger sig på Fatheme Kahvari som är talesperson för Ung i Sverige och hävdar att hon ljuger när hon säger att den nya lagen skyddar 9000 ungdomar men att vi måste jobba vidare för att det är många som inte inkluderas i de 9000 och de som inte gör det behöver också lagskydd för att få stanna i Sverige? Politikerna i frågan hävdar att de 9000 är vuxna män och att det inte finns grupper som har skyddsskäl som inte fått skydd. Är det okej att som politiska partier lägga ut bilder med påhittade texter och falska tids och platsangivelser bara för att avhumanisera människor med annan etnicitet? Är det inte märkligt att man attackerar ett företag som vill hjälpa de utsatta och är beredd att satsa tre miljoner kronor på att hjälpa dem? Snart är det val. Jag vägrar att rösta mot mina medmänniskor, jag kommer att rösta för deras rätt att få skydd och inte utvisas till krig, terror och tortyr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar