söndag 25 mars 2018

Sverige

Sverige, Sverige älskade vän, En tiger som skäms,Jag vet hur det känns, När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms, Vad är det som hänt, Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Duka din veranda till fest. För en långväga gäst. I landet lagom är bäst. Vi skålar för en midsommar till, Färsk potatis och sill, Som om tiden stått still. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Regnet slår mot rutorna nu. Men natten är ljus i ett land utan ljud. Och glasen glittrar tyst på vårt bord. Lika tomma som ord. Visst är kärleken stor. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är (Text Joakim Berg) 
Ja vad är det som hänt? Kristdemokraterna (KD) i Sundsvall vill förbjuda böneutrop i Sundsvall. Det är bara det att Muslimska föreningen i Sundsvall inte begärt att få ha böneutrop, de vill inte ha böneutrop. Det som hänt är alltså att KD tar upp en ickefråga och vill förbjuda något som ingen bett om. Frågar ni mig så tycker jag det verkar som att man börjar förbereda sig på val och måste ha någon att smutskasta, man behöver en fiende som människor kan bli rädda för. Man väljer en grupp i samhället som redan får mycket skit från många andra. Oförtjänt skit. Man läser Samhällsnytt och tar deras artiklar för sanningar hur mycket de än motbevisas med fakta från riktiga statistikbyråer för "PK media" som media kallas om de bevisar att t.ex Sverige Demokratiska statistikuppgifter inte stämmer alls, ljuger tydligen även när de kan bevisa att samhällsnytt sprider fake news. Källkritik verkar inte vara något som man bryr sig om så mycket. Även KD nationellt, SD och Moderaterna vill stoppa en muslimsk församling i Växjö att ha böneutrop vid moskén fem minuter i samband med fredagsbönen. Det kan man absolut tycka men när man läser div motiv för förbudet så undrar jag hur det står till. Det är inte så att det är de som bor grannar med moskén som skulle kunna tycka det stör fredagslugnet mitt på dagen som protesterar högljutt. Om det har med volymen att göra som vissa hävdar så är det ett dåligt argument, jag säger glassbilen. Den låter högre (Mer decibel) och de kör runt och väsnas i hela staden. Så volym argumentet går bort. Att Islam skulle vara en religion som förtrycker människor och som därför inte borde få låta utanför moskén är ett annat argument. Ja religion använd och har alltid använts för att förtrycka folk, t.o.m kristendomen även om jag vet att jag har vänner  som tycker att kristendomen skall fram med varje tillbuds stående medel. Men argumentet håller inte, för samma människor som vill förbjuda böneutropen p.g.a att det skulle vara förtryckande på något vis tycker att vi måste vara toleranta när t.ex Nordisk motståndsrörelsen skriker om folkförrädare och att folk ska hängas, vi måste värna om yttrandefriheten sägs det då. Varför ska man låta dem åtnjuta yttrandefriheten när man inte köper skyldigheterna som ingår, t.ex att man inte trampar över gränsen för de sju diskrimineringsgrunderna, vilka är! Kön, Könsöverskridande identitet och uttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Det är också samma folk som tycker NMR ska ha rätt att väsnas men inte 5 min böneutrop som har spridit att regeringen sagt ja i en lag om att det ska vara lagligt med barn äktenskap och månggifte. Det är inte sant såklart, bara att gå in och kolla lagarna. Kolla via regeringens hemsida. Kolla riksdagens hemsida med så får ni en liten lektion i hur lagar stiftas och antas. 
Vi värnar om vårt land säger krafterna som skyller allt som inte är bra på invandrare och flyktingar. Eftersom det går bra för Sverige i allt som kan ses som bra jämfört med andra länder så hittar man på skit, hittar på egna siffror som helt saknar evidens och någon som helst grund. Precis så gjorde sig Scutzstaffel (SS) av med Sturm abteilung (SA) Man hittade på skit , hämtade in de höga SA befälen och avrättade dem utan rättegång 30 Juni 1934. Göring, Heydrich och Himler tog över polisväsendet och Eike fick uppdraget att leda massakern mot rättsväsendet. Allt för att Hitler skulle kunna avskaffa demokratin och bli den starka ledaren som han hävdade att Tyskland behövde just då. Sverigedemokraterna (SD) gick redan i förra valet ut med att man ville ersätta polisen med en ny styrka, man sa att Sverige behöver en stark ledare och att den ende som skulle klara uppdraget var Jimmie Åkesson. Nä jag har inget förtroende för SD och kommer inte ens att överväga att rösta på ett parti som samarbetar med dom! 
Att försöka styra andra människor har alltid varit maktens mål. En av de tydligaste aktionerna för att kontrollera och ha makten över andra människor har nog katolicismen gjort när Gregorius I införde att prästerskapet skulle levas i celibat. Allt för att minska korruptionen inom kyrkan. Har du inga arvingar så har du ingen anledning att gynna andra och utnyttja jävsituationer. Även mameluckerna under det Ottomanska rikets storhetstid hade bara band till Sultanen och inga egna arvingar. Även i Sverige har man velat ha makten över folk med annan etnisk bakgrund och över folk med normbrytande könsidentitet. Rashygiensk sterilisering som det kallades nådde kulmen på 40-50 talet men pågick fram till 1976 även tvångssteriliseringen av asociala upphörde 1976. För dem med normbrytande könsidentitet så pågick tvångssteriliseringarna fram till 2013. SD har ifrågasatt varför tvångssterilisering förbjudits och verkar vilja ha tillbaks det. 
Sverige använder naturens resurser i den storleksordning att det skulle behövas 4,2 jordklot om alla länder brände på som Sverige för att täcka åtgången. Makthavare har samlats och skrivit på diverse avtal och fördrag vad gäller hur vi ska värna om vår jord. Kyoto-, Rio-, Parisfördragen är bara några. De globala målen för hållbar utveckling är Ingen fattigdom, Ingen hunger, God hälsa och välbefinnande, god utbildning för alla, jämställdhet, rent vatten och sanitet för alla, hållbar energi för alla, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, hållbar industri innovationer och infrastruktur, minskad ojämlikhet, hållbara städer och samhällen, hållbar konsumtion och produktion, bekämpa klimatförändringarna, hav och marina resurser, ekosystem och biologisk mångfald, fredliga och inkluderande samhällen, genomförande och globalt partnerskap. Vad har detta med flyktingar här i Sverige? Väldigt mycket. Vill vi ha en värld som vi kan lämna till kommande generationer så måste vi, tror jag, titta på vad som händer utanför Sveriges gränser. Vi måste bete oss som om vi faktiskt är en del av världen, hela världen. 
Vi behöver inga nationalsocialistiska partier i vår riksdag. Vi behöver inte ha politiker som tycker det verkar sunt att låta folk sprida Nazistisk propaganda och skrika sig hesa på gator och torg att alla som inte är med dem är folkförrädare och ska hängas. Jag förstår att det kan svida i vissa människors hjärta när jag nu tänker berätta att du inte har en aning om vart dina rötter är ifrån om du inte gjort ett DNA test. Människors DNA har blandats och spridits över hela jorden länge. Risken/chansen att du har lite DNA från alla världsdelar är oerhört stor. Gör det dig till en annan människa? Inte kroppsligt. Eventuellt skulle du kanske omvärdera dina åsikter om vissa folk om du såg att du har någon procent samma DNA. Så SD, NMR, Alternativ för Sverige, och andra partier med vanföreställningen om att vi är lite bättre än andra folk, ni har lite att läsa på om. Och bilden av den rågblonda blåögda skandinaviske mannen är bara en schablon som författare på 1800 talet lade till för oss här i Norr för att vi skulle ses som vackra för det var modet då. Och efter som det är Nordens, Skandinaviens författare som lade till den bilden så tog människor här i norr till sig den. Det finns många vallonättlingar som absolut är lika svenska som vilken adelsätt som helst. Vallonerna var inte långa, blonda och blåögda men nog är de svenskar idag. Det är intressant idag 2018 att man vet hur alla kroppens delar fungerar och att de fungerar likadant oavsett etnicitet att man ändå kan få fram partier där det diskuteras om utsidan och vem som har rätt att leva här. 
Jag tänker dela av mig av de kloka orden i texten till Kents  låtSverige igen: Välkommen, välkommen hit. Vem du än är var du än är. Duka din veranda till fest. För en långväga gäst. I landet lagom är bäst. 
Välkommen välkommen hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar