söndag 13 augusti 2017

Flykting? Ensamkommande? Skäggbarn? Medmänniska?

Försöker greppa och förstå vad som händer med människor i Sverige idag. Katerina Janouch har i uppdrag av Viking Line att sitta med i en kommitté där man ska ta fram idéer om hur man ska minska sexuella trakasserier och andra sexbrott på sina båtar. Hon fick uppdraget på grund av sin kompetens som sexolog. Igår la hon upp en bild på Twitter där vänsterpartiets Rossana Dinamarca sitter på medborgarplatsen för att stötta sittstrejken/demonstrationen. Katerina skriver att det är en bättre plats än tinder. Alla möjliga människor går i gång och har sina egna teorier och utläggningar om hur många Hazarer hon ska kunna lägra. Det florerar även en bild på Feministiskt initiativs Gudrun Schyman när hon hälsar på representanter för #ungisverige som står bakom de fredliga protesterna mot utvisningar på medborgarplatsen. Diskussionen runt Gudrun har på bl.a. Twitter gått över till att man hävdar att hon är där för att få tag i ett ligg. Man kommenterar gärna hennes kläder och om urringningen är för att locka med sig ungdomar från medborgarplatsen hem. Varför dessa osakliga rent lögnaktiga utmålningarna av dessa politiker? Om man nu sprider sådan dynga är det  för att man själv är dum i huvudet och skulle försöka utnyttja situationen för de utvisningshotade eller är det för att clownmåla dessa politiker för att man vill att man ska utvisa alla flyktingar?

Såg kommentarer ang nyss nämnda politiker att de stödjer kriminell verksamhet när de är och stöttar ungdomarna på medborgarplatsen. Den kriminella verksamheten skulle vara att man första kvällen inte bröt demonstrationen kl 22 som man hade tillstånd till. Polisen har gjort en anmälan, en utredning och tagit beslut om att demonstrationen skall få fortsätta till den 23/8 om demonstranterna vill det. Ingen av dessa tar avstånd mot rökgranaten som kastades in bland demonstranterna. En olaglig action men det är knäpptyst. Det finns om du frågar mig grader i helvetet. Jag tycker att en fredlig sittstrejk där man inte försöker skada någon inte går att jämställa med en rökgranat som kastas för att skada och skapa kaos. Den sist nämnda händelsen är sju resor värre om ni frågar mig och jag tror straffskalan för det brottet är betydligt högre. Tycker du att det är för jävligt att de demonstrerade för länge är ett oförlåtligt brott men inte tar ställning mot granatkastningen så är jag helt klar på i vilket fack jag placerar dig. En annan enligt nordisk ungdom kriminell handling är att man  som politiker stöttar ungdomar som med en form av civil olydnad vill få fram en ändring i en statlig myndighets uppdrag. Att man vill att myndigheten som är migrationsverket skall omvärdera sin syn på säkerhetsläget i Afghanistan utifrån vad som verkligen händer där. Till er som tycker det så vill jag bara påminna om en av grundpelarna i demokratin. Rätten till mötesfrihet (som är otroligt lite begränsad) rätten till att få tycka att staten gör fel och att få uttrycka det och försöka påverka det.

Jag undrar vad de som gapar/skriver/skanderar om "skäggbarn" och "batikhäxor" verkligen tänker. Vad är det som bygger ett sådant hat? Jag var på stödmanifestationen som var i Jönköping. En kille frågar mig varför det finns människor som vill visa ut han till tortyr och död i ett land där han aldrig har varit. Han sa - Jag har aldrig träffat de människorna men de vill ändå att jag ska visas ut. Vad har jag gjort dem? Jag undrar också vad han gjort dem. Oavsett om en Hazarpojk någonstans har begått ett brott, kanske rent av ett vedervärdigt brott så har ju denna killen inget med det att göra. Han kan väl lika lite som vi andra kan hjälpa vart vi är födda någonstans. Det finns väl ingen given koppling mellan folk för att de är födda i samma land ungefär samtidigt. Varför ska denna kille straffas för vad någon annan gjort? Vi svenska män runt 45 lever ju jävligt farligt i så fall om vi semestrar i Thailand. I ett land där våra landsmän inte helt sällan begår vidriga sexualbrott.

Annat intressant man kan läsa lite överallt på sociala medier eller man kan få kastat i ansiktet vid en diskussion är att flyktingar är bara lyxflyktingar som är här för att ta våra jobb. Nej. De kommer antagligen inte ta ditt jobb  som NO lärare och gör dom det är kanske problemet inte någon annans än ditt egna. Klarar du inte behålla ditt jobb när det kommer ungdomar från Mellanöstern, ungdomar som står så lågt i rang att få av dem har fullgod grundskoleutbildning för att folk har satt dem i arbete i stället för i skolbänken den mesta tiden. Förlorar du ditt jobb till en av dessa ungdomar, ditt jobb du slitit fem år på högskolan för att få så kanske du inte skulle haft det jobbet från början.

Hur folk regerar tror jag ä en rektion på hur vi ser på människor. Är det ensamkommande flyktingar som fått avslag på asylansökan och ska visas ut? Är det skäggbarn som lurat sig hit och hålls kvar av batik häxor som sexleksaker? Är det medmänniskor som flytt hit för att de är i behov av trygghet och skydd men riskerar att visas ut från Sverige p.g.a att en myndighet har en bild av en situation som många hävdar är fel? Hur skulle jag vilja bli behandlad om jag var tvungen att fly? Skulle jag vilja bli behandlad som en stapel i ett diagram? en siffra på ett papper? en sak som är en politisk het potatis? eller som luft kanske? Skulle jag vilja bli bemött som om jag ljög om min historia, mina intentioner och min ålder. Skulle jag vilja se mig själv photoshopad på sociala medier på en bild där jag är inklippt och det verkar som att jag grovhånglar med en 90 årig ideellt arbetande människa? Skulle jag vilja bli bemött med medmänsklighet, värme, förståelse och  löfte om trygghet? Jag har inga problem att välja här, har du?

Att ens förutsätta att organisationer som #ungisverige #vsiu och ideella krafter överhuvudtaget ställer upp på dessa ungdomar för att kunna utnyttja dem sexuellt är så in i helvete korkat att jag inte hittar ord för hur jävla dumt det är. Att pissa på människor som uppträder som änglar för att lindra, mildra och hjälpa är så fult något så fruktansvärt fult.

Ni som står upp för dessa medmänniskor som kommit hit för att slippa krig och elände ni är de synliga skyddsänglarna. Ni är de verkliga hjältarna, ni är fantastiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar