söndag 8 oktober 2017

Männens "våldsmonopol" !?

Hur kommer det sig att så få våldsamma händelser som media skriver om har en kvinna som våldshuvudrollsinnehavare?

Det blir livat i Sverige om en kvinna blir antastad på en festival, det tycker jag också det ska bli. När kvinnor tröttnar på att bli antastade och en kvinna skakar fram pengar för att satsa på en mansfri festival så blir många män alldeles skogstokiga och tycker det är diskriminerande. Att det är kvinnliga artister och band som knappast spelar på de andra festivalernas headlinetider spelar ingen roll för dessa män, bara det att vara ovälkommen gör tydligen tillräckligt ont i egot. Man går ut och gör det man kan för att misskreditera kvinnan som har dragit igång det här och samlat in pengar till att genomföra festivalen. Att det ens går att samla in pengar till en mansfri festival kan jag tänka tyder på att det behövs mansfria partyzooner. Hur ont det än gör i vissa snubbegon. Jag har aldrig hört att någon ställt krav på kvinnofria festivaler p.g.a att kvinnor skulle massera ballen på någon yngling eller att någon kvinna skulle gnugga sitt underliv mot rumpan eller trycka brösten i ryggen på någon grabb. Har googlat men hittar inget. Märkligt, eller? 

Jag såg presskonferensen angående de nya fynden vad gäller Peter Madsens inblandning i journalisten Kim Walls försvinnande. Innan har man hittat hennes torso. Nu hittade man kläder, hennes huvud och benen. Hon har alltså blivit styckad efter att hon enligt herr Madsen dött av att få en 70 kg tung lucka i huvudet. Styckningen skedde för att underlätta för honom att begrava Kim till sjöss då det hände på hans U-båt och det var så trångt att få upp henne hel. Jag vet inte hur mycket hon ätit och växt under de timmar hon var ombord på U-båten men hon kom ju ner i den i ett stycke, likaså han. Hennes huvud visade inga tecken på våld vilket jag tycker är märkligt om hon fått en 70kg tung lucka i skallen så hon dog. Peter är inte dömd för något brott ännu han är bara häktad på sannolika skäl på att han är inblandad i Kims död. När det händer sådana här grejer är det ytterst sällan det är en kvinna som är gärningsman.

Men barnflickan i Knutby då? Sara Svensson. Ja hon begick ju enligt domen mord på en människa och skadade svårt en annan. Hon är ju kvinna. Hon fick dock sina uppdrag av Gud och de förmedlades genom pastor Helge Fossmo. Helge berättade precis vad "Gud" tyckte hon skulle göra. Det finns div sekter i USA där det begåtts kollektiva självmord. Det finns sekter där man tycker det är okej att barnen sover hos "pastorerna" (som alltid tycks vara män) och där "Gud" har förmedlat att det är okej om den sk pastorn för att "hjälpa" barnen har sex med dom. Det gick en dokumentär om sådana sekter på svt för några år sedan, kommer inte i håg vad de kallade sig.

För snart 30 år sedan så mördade Juha och Mariita två personer i Åmsele. Juha skötte dödandet och fick livstid för mord och Marita fick två års fängelse för medhjälp till misshandel. Ja det har varit något fall nu där en kvinna är anhållen för mord men det tycks väldigt ofta vara män som begår så grova brott. 2015 mördades Lisa Holm, av en man. En man som ville ha henne som sin. Det är tack och lov inte ofta sådana mord sker men när "svartsjuke/stalkermord sker så är det väldigt ofta män. Likadant när det gäller våldtäkter. De allra flesta begås tydligen av män. Hur skulle vi reagera om Hagamannen Niklas Lindgren var Hagakvinnan Sofia Lind (Påhittat namn) i stället, kan vi ens tänka tanken. Eller om Englas mördare Anders Eklund varit Emma Karlsson (också påhittat namn) som sexmördat 10 åriga Wille (påhittat).

Jonsboro, Red lake, Newtown, Colombine masakrerna, skolskjutningar i USA. De är vad jag hittat bara killar/män som begått dessa massmord. Hur kommer sig det? Gärningsmännen är sinnesjuka, lider av depressioner är två vanliga förklaringar. Jag köper dock inte de förklaringarna rakt av. Jag anser också att man har något fel i huvudet om man skjuter ner en massa folk för att man känner sig för fördelad på grund av något som offren sällan är orsak till. Men det måste vara något mer. Det är många fler kvinnor än män i USA som lider av psykisk ohälsa men det verkar som att de kvinnorna inte är lika angelägna om att ta till vapen och straffa samhället genom att döda så många man kan.

Vad är det som gör att det är så mycket färre kvinnor som är våldshuvudrollsinnehavaren när det sker våldsbrott som är så grova att riks och internationella medier skriver/pratar om händelserna. Varför är män överrepresenterade?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar