söndag 3 september 2017

För vs mot, för vs för alternativt mot vs mot.

Lite söndagsfunderingar efter en sväng ute på sociala medier. Läste lite på den "Nya" sidan Samhällsnytt. Det enda stora nya med den sidan är att den inte heter Avpixlat längre, jo det är nog bara ett namnbyte då man kommer till den sidan om man går in på Avpixlats gamla adress!

Tydligen ska de nu skriva mer artiklar och krönikor. En av de nya krönikörerna och skribenterna är den fd SD politikern Erik Almqvist som var en av järnrörsgängets snubbar.

Varför var jag inne på den sidan idag? Jag brukar kolla vad de skriver då det förklarar varför en del människor delar det de delar. likaså idag. Klickar man runt lite där kan man helt plötsligt följa artiklar och krönikor bakåt till någon ofta man som gått livets hårda skola som gör diverse bilder i vad som verkar bara ha två syften, att idiotförklara dom de kallar PK fittor och Batik häxor samt att avhumanisera flyktingar.

Det poppar upp en del liknande memes/Gif ar med bilder på svältande barn från Afrikas öst kust med texter som att Varför bryr vi oss inte om dessa svältande barn när vi slåss för lyxflyktingarna från Afghanistan. Lyxflykting är inte mina ord utan något ,man tydligen lärt sig i Livets hårda skola. Den skolan borde skolinspektionen kolla närmare på för deras samhällskunskapsböcker verkar vara tryckta runt 1933 i Berlin. Om ni frågar mig varför man sätter människor på flykt emot svältande barn så kan jag inte ge ett faktabaserat svar. Jag kan däremot ha en fundering runt det och det har jag ju. Jag gissar på att man glömde tänka. Jag är helt övertygad om att alla hjältar och änglar eller batikhäxor som det heter i Livets hårda skola är lika måna om att världen ska fungera även utanför Sverige och många av dom är månadsgivare till UNHCR, Rädda barnen, SOS Barnbyar, Läkare utan gränser, Röda korset m.fl organisationer. Varför tror jag det? För att när man tittar på vad dessa människor delar så verkar det som att det är så. Så att det där med att sätta två grupper i stor nöd mot varandra blir bara hjärndött! Jag undrar över hur många från Livets hårda skola som är månadsgivare till någon av dessa organisationer. Jag undrar för att jag är nyfiken. Det skulle vara bra om de är lika många eller fler för det finns massor av människor i hela världen som är i akut behov av hjälp och stöd. Jag fattar inte varför man ska ifrågasätta varför inte människor som står upp för människor som lider inte samtidigt står upp för tusen saker till. Det finns säkert människor som står upp för att förbättra t.ex flyktingars situation  i Sverige nu ställer säkert upp på en aktion för att rädda pandan men kanske inte samtidigt, många lägger allt fokus på ett akut problem i taget. Det är ingen som ifrågasätter varför t.ex Greenpeace inte har varit på Mynttorget för att protestera mot utvisningar av ungdomar med rötterna i Afgahnistan. Jag tycker inte heller att man ska kräva att dom göra det, ingen har krävt det så allt är lugnt.

Jag har en annan fundering. Om man nu vill att ungdomarna med rötter i Afghanistan skall ovillkorligt utvisas till Afghanistan så kanske man kan engagera sig i Svenska Afghanistan kommittén för att göra det man kan för att det ska bli bättre där. Ett land med krig och inbördeskrig länge. Det var lugnt där ett tag på sjuttiotalet iofs men det är det inte nu. Frågan borde inte vara, hur många flyktingar klarar Sverige av? Frågan borde vara, när i helvete tänker världen tycka att det är nog med dumheter som krig och terror och när kan vi göra något åt det?  Att stoppa krig/terror i länder som Afghanistan och Syrien är inte lönsamt någonstans. Det kostar i oskyldiga människoliv vilket verkar vara en bisak och det kostar i pengar, makt och anseende. Det är lättare att befria länder med olje eller andra natur -tillgångar så man kan kräva absolut tillbakabetalning med ockerränta i all framtid.

Jag är lite fundersam och upprörd över hur avhumaniseringen av de unga människorna med rötter från Afghanistan framställs av vissa personer som följs av en hel del människor. Ann Heberlein kallar dessa människor för Lyxflyktingar. Den moderate politikern Hanif Bali kallar dessa människor för Barnlajvare. Sexologen och samhällsdebattören kallar dessa människor bl.a för skäggbarn. Jag vill veta vad lyxen är i att lämna allt man har, familj, vänner, ägodelar mm för att på farliga vägar ta sig till en säkrare plats. En hel del av de ungdomar som flytt hit har blivit tvungna att använda sina egna kroppar för att betala för resan mot en tryggare värld. Enligt Jönköpings länsstyrelse och deras fd föreläsare Mikko Rooth så betalar de Européer som köpt dessa ungas kroppar 100 skr för en avsugning och runt 200 skr för att få penetrera analt. Jag ser inte lyxen någonstans måste jag säga, jag tycker det är fult av en Doktor i etik att kalla dessa människor för Lyxflyktingar. Den Moderata politikern Hanif Bali kallar dessa ungdomar för Barnlajvare. Orsaken om man läser annat han skriver skulle väl kunna vara att han tycker att alla ljuger om sin ålder. Han verkar inte ha tillit till statistik från Brottsförebyggande rådet eller Statistiska centralbyrån så han fortsätter att säga att istortsätt alla ljuger om sin ålder. Katerina Janouch har kallat dessa människor för bl.a skäggbarn, även här verkar det syftas på att hon tror att de flesta ljuger om sin ålder. Katerina har twittrat ganska flitigt ang protesterna på Medis och Mynttorget i sommar om människorna som inte vill utvisas till otrygghet/inbördeskrig/tortyr. Hon verkar tycka att dessa människor är ett problem samtidigt som våldsaktionerna mot dessa har varit okej. Jag har noll förtroende kvar för en människa som hånar människor som blir skadade för att någon kastar en rökgranat på dem.

Som jag skrev innan så kan man knappast kräva att folk ska engagera sig i flera stora frågor samtidigt. Jag hoppas att när människor som protesterar mot att människor som behöver skydd vill stanna här tröttnar på att strida mot FNs deklaration för mänskliga rättigheter och Barnkonventionen så kanske de kan hjälpa till att protestera mot Donald Trumps och Kim Jong-Uns sandlådefasoner och deras lek med hot om kärnvapenkrig. En lek som ingen av dem borde få leka för kom i håg hur det var på skolgården. Låtsasbråket är bara på låtsas så länge ingen känner sig kränkt eller fått en för hård smäll, då brukade det bli bråk på riktigt. Jag hoppas att de som protesterar mot hjälpbehövande människor kan kanalisera om sin ilska och vara med och slåss för Jämställdhet, jag hör sällan dessa människor vara upprörda på att kvinnor bara har i snitt 80% så hög lön som männen för samma jobb.

Motiveringen för en hel del människor att demonstrera mot och demonisera flyktingar skulle vara att alla är kriminella. Det skulle alltså komma 160 000 kriminella om året till Sverige. Har man matte i Livets hårda skola så borde man kunna räkna ut orimligheten i detta påstående. I bland räcker det med att tänka efter. Man kan fundera på varifrån siffror och statistik kommer ifrån och vad källan kan ha för syfte.

Det är intressant att se att så fort det blir sensommar så börjar fd eleverna på Livets hårda skola, samma människor som demonstrerar mot flyktingar börja rya om att deras barn inte kommer att få vara pepparkaksgubbar, att Lucia vanhelgas även i år med största sannolikhet, att PK hororna ännu en gång klippt i Julaftonens Disneyprogram. bara en snabb genomgång av dessa grejer med. Om det ska vara pepparkaksgubbar i Lucia tågen avgör Lussetågsansvariga överallt i landet. Det struntar regering och PK elit i fullständigt. Hur man kan vanhelga Lucia bara genom att inte vara en rågblond Valkyria är ju ofattbart då Lucia är från Syracusa i Italien. Disney klipper sina egna filmer! Svensk censur var det längesedan man använde sig av. Tar man artiklar från Fria Tider och Samhällsnytt (fd Avpixlat) och inte bryr sig om källor kan det bli lite tokigt.

Vad vill jag ha sagt egentligen? Den dag vi inte kan stå upp för medmänniskor i nöd så är vi bara en hoper rövhål. Vi kan ha olika syn på hur och vart det ska göras. Vi kan ha olika synpunkt på vem som ska göra det. Vi kan ha olika synpunkt på vilken prioriteringsordning vi ska ha men sätt för helvete inte behövande grupper mot varandra. Bara för att en grupp säg flyktingar med rötter i Afghanistan är i behov av säkerhet och trygghet betyder det inte att alla människor som står upp för dom tycker att barn ska svälta i en annan del av världen. Varför skulle människor med stor empati vilja att barn dör? Det är så förbannat korkat att den som tänkte ut den grejen ska nog tänka en gång till innan hen photoshoppar en ny bild med en text som demoniserar våra riktiga hjältar eller batikhäxor som motdemonstranter och meningsskiljare kallar dom.

Kärlek och respekt för alla som kämpar för FNs deklaration för mänskliga rättigheter och barnkonventionen, som kämpar för utsatta människor som är i behov av skydd/trygghet/kost/logi/utbildning/jobb/osv., som kämpar för en kärleksfullare och varmare värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar