söndag 23 november 2014

Media, religion och värdegrund.

 Funderade lite över media religion och värdegrund. Carola Häggkvist är ju högaktuell igen genom så mycket bättre. Carola som blev hela Sveriges Carola 1993 men snabbt blev Sveriges medias driftkucku när hon började på Bibelstudier hos Livets ord. Bröderna Herrey fick också dom en hel del pisk på grund av sin tro. Finns givetvis fler. Ja religion kan skapa skit som sekter där man inte får tänka och tycka som man vill. Bara kristna anslutningar är över 250 st i världen. Självklart finns det dom som orsakar lidande, det kan lätt bli så när en del människor får för sig att de kan bestämma över andras liv.
 
Tycker det är intressant att media bl.a. Tv4 promotar en drogförespråkande Alexander Bard. Tv3 och Kanal 9 lever på sina såpor Paradise hotell och Big Brother. SvT och Tv4 varje Fredag visar vintips inför helgen. Ja de har fattat att det även finns alkoholfria viner.
 
Vad som är riktigt intressant är att media tycks tycka att droger, alkohol, mobbing inte är så farligt som att någon säger att han/hon/hen är kristen. Ja jag har tyckt till om folk som kallar sig kristna, bl.a. Siewert Öholm och Marcus Birro. Jag tycker fortfarande inte om det de gjort och sagt och har inga problem med att säga det eftersom de är offentliga personer och får ganska mycket utrymme för sina tokigheter.
 
Tycker det är märkligt att en sådan som Alexander Bard kommer undan med en liten notis när han sagt att droger är bra och han berättar om heroin som om det vore glass när en sådan som Carola (inte helt smart att slänga en blomma på publiken) får så mycket skit för blomman hon slängde. Varje dag i veckan året runt livet ut skulle Carola få slänga blommor på mig hellre än ett enda narkotiskt njutningstips av Herr Bard. Jag ser ju mycket hellre att Carola är förebild för mina barn än Alexander Bard.
 
Många kristna kan verka läskiga och skumma, mänga som är beredda att ge av sig själva och inte vilja ha något tillbaka. Många kristna som inte är hämndlystna. Många som inte är rädda för att släppa taget lite för de litar på att det funkar. Lättare med dockusåpor, paktbildning, hämnd osv. Blir tydligen mer spännande att skriva om och inte så läskigt för man kan räkna ut hur personerna i såporna kommer reagera.
 
Jag blir glad varje gång media tar upp när det händer saker inom kristna rörelser, när det händer saker som strider mot FNs konventioner om mänskliga rättigheter. Varför tycker jag det är så viktigt då? Jo för kristna organisationer har en bild av sig att vara rätt väg, sanningen, ärlighet osv och när en del församlingar missbrukar människors tillit  i det läget ser jag de församlingarna som farliga. Men jag tycker det blir lite tradigt när det ska bli chockrubriker för att någon säger att han/hon/hen är kristen. Om Carola eller Herreys i början av sina karriärer sagt att de testat droger och att cannabis är helt okej i stället för att gå ut med sin tro så tror inte jag att intresset från media blivit lika stort.
 
Vet att många gillar Pluras kök men än en gång så har vi en drogliberal människa som gärna krökar loss i TV. Ja man ska vara försiktig med religion för den kan lätt bli farlig när den används som maktmedel. Men att skoja runt med sinnesförändrade droger kan också vara farligt. Kul att skratta åt Bards berättelser eller Pluras lullande i köket, inte lika många skrattar åt uteliggarna i våra städer. Medialt acceptabla missbrukare är tydligen sådana som har råd att missbruka, alla andra missbrukare är ett problem som samhället borde ta hand om. Vem, vilka är samhället? Det är ju alla vi som konsumerar all skit på tv t.ex.
 
Ja personer som Carola får nog ta att media skriver om när det kastas blommor. Men det har ju knappast med hennes tro att göra. Känner många kristna och ingen av dom har kastat blommor på det viset även om de haft chansen så det är nog ingen kristen grej utan en Carola grej. När Alexander går ut med sitt drogliberala snack så är det nog inte för att han inte gått ut med att han skulle vara kristen, det är antagligen en Alexander grej. Och där är det också intressant. Är man som Carola och Herreys öppet kristna så är det en grej att trycka ner för men det är ingen som skriver att den eller de där är ateister, agnostiker, humanister för att trycka ner dem.
 
Bara lite funderingar över varför media tycks tycka att religion är så mycket värre än all skit som visas och skrivs om.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar