måndag 26 maj 2014

En reflektion så här på valdagen den 25/5 2014

 Då var valdagen över. Spännande att Miljöpartiet är näst största parti. Varför satsar inte de andra partierna hårdare på miljön? Feministiskt initiativ fick ett mandat. Varför satsar inte de andra partierna på deras frågor lite hårdare? Har jag något emot MP och Fi? Absolut inte! Sverige demokraterna fick nästan 10%. Varför är inte andra partier mer på hugget när de gäller integrationspolitiken? Har jag något emot SD? Absolut!
 
Frankrikes eu parlamentsval dominerades av Front National, i Italien så gick Lega Nord bra. Två partier som av många anses vara främlingsfientliga. Gyllene Gryning i Grekland verkar också ganska nöjda. Det finns fler liknande partier i andra länder som också ska vara med och bestämma.
 
Lite läskigt tycker jag. Lite läskigt att jag sitter och drar paralleller med hur Hitler kämpade sig till makten i Tyskland på trettiotalet. En av EUs huvuduppgifter är att säkra för fred i Europa. Det har inte varit krig i västra Europa på ca sjuttio år. längsta freden där någonsin. Jag är glad att Fi fick ett mandat. Vi behöver krafter som kämpar mot patriarkatet och mot intolerans. Jag hoppas att de goda krafterna kan nå över gruppgränserna i parlamentet. Jag hoppas att även att de så kallade främlingsfientliga partierna och deras grupp får det svårt att få igenom någon av sina frågor. Jag hoppas att riksdagsvalet i höst blir en tillbakagång för SD och att SvP inte kommer sitta med i ett enda kommunfullmäktige.
 
Varför?
Jag vill inte ha personer och partier som diskriminerar människor på grund av deras härkomst eller deras släkts härkomst. Jag vill inte att dessa människor skall vara normcementerare. Jag anser att varje människa skall få vara fri att vara fri så länge de inte skadar andra människor. Och nej! Jag anser inte att våran flyktingmottagning skadar någon. Den skadar inte sjuka, den skadar inte pensionärer och den skadar inte mitt Sverige oavsett vad SD och SvP påstår.
 
Som sagt jag röstar på de jag anser kommer kunna göra mest för just tolerans i samhället.
Mer kärlek och inget hat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar