fredag 16 maj 2014

Cannabis okej eller ej?

 Droglobbyn jobbar på inför EU Parlamentsvalet. Kan inte sluta tänka på vad Rosé Labrouste som är medlem i mammor för marjuana sa -"Till slut kommer alla inse hur mycket bra Ganja gör"
 
Detta är vad jag hittar om vart det förekommer legalisering av marijuana.
 
I "Cannabis social clubs" i spanska Baskien och Katalonien och även i Belgien är det tillåtet. Det är icke-vinstdrivna klubbar som erbjuder egenodlad cannabis för medlemmar.
I Nederländerna, Portugal, Italien, Tjeckien, Estland, Kroatien, Australien, Argentina, Ecuador, Mexico, Peru, Colombia, Kambodja, Indien, Nepal. Jamaica, och 14 stater i USA är cannabis avkriminaliserat för personligt bruk.
I Uruguay är cannabis helt lagligt, för att kontrollera drogen. All kommersiell propaganda är olaglig.
I 20 delstater i USA, i Israel, Kanada och Finland är cannabis avkriminaliserat för medicinskt bruk.

Hör och läser ofta om cannabisens hälsosamma effekter. Hur det hjälper tusentals och åter tusetals människor med diverse åkommor allt ifrån huvudvärk till MS.

Ganska intressant att läsa vad Fred Nyberg professor i biologisk beroendeforskning vid Uppsala universitet och Maria Ellgren forskare i farmakologi vid Uppsala universitet säger om det här.

Att röka eller på annat sätt inta marijuana för att få en medicinsk effekt finns det inga nationella läkemedelsverk eller läkarförbund som stöder någonstans i världen, inte heller i USA. Kom då ihåg att det forskats på det här sedan 1948. Cannabis kan eventuellt vara smärtstillande och i vissa fall av MS vara kramphämmande. Men som smärtstillande finns det betydligt effektivare medel. Forskare världen över varnar i stället för allvarliga skaderisker så som psykisk sårbarhet, hjärnskador och lägre IQ speciellt för unga människor.

Och då känns Rosé Labrouste uttalande -"Till slut kommer alla inse hur mycket bra Ganja gör" lite sorgligt. för det gör tydligen ingenting bra i längden.

Om folk slutade backa i tiden för att hitta forskning som inte gäller längre bara för att hitta en ursäkt för att röka på så kunde man kanske minska användandet av cannabis och på så sätt få ungdomar att inte bli ointelligenta. Enligt amerikansk forskning så kan även lite nöjesbruk av cannabis störa och förstöra hjärnan. Kolla gärna drugnews.nu.

Nu tänker jag fly ifrån forskning och artiklar en stund och resonera lite med mig själv.
Det blir fler och fler som hävdar att cannabis är medicinskt eller till och med läkemedelsdugligt. Varför påstår man detta och hävdar att nuvarande forskning har fel och man framställer gammal forskning som är överbevisad som rätt? En tanke är att det är för att man skall kunna rättfärdiga sitt eget bruk/missbruk. Då kommer nästa tanke. Precis som med alkohol och andra gifter så är man alltså beredd att skada de man älskar mest för att själv kunna hålla på med ett missbruk. Hur då kan man undra. Jo om cannabis skulle vara näst intill ofarligt och har alla de positiva effekter som det påstås så kan man väl inte tycka det är fel om ens älskade, sina barn, sina släktingar, sina vänner osv festar till det med lite cannabis produkter ibland. Och visst måste giftet vara så aggressivt mot hjärnan att det tar över tänkandet då man är beredd att chansa på att nyare forskning har fel när man riskerar att fördumma sina barn genom att låta dom bruka cannabis.

Jag vill bli gammal i ett land där de som är unga idag växer upp och använder den intelligens de begåvats med för att ta hand om mitt land och till slut även tar han om mig på ett bra sätt. Så snälla ni som tror på senaste forskningen se till att vi inte röstar in drogliberala i EU parlament eller i riksdagen. Fortsätt kämpa för att det aldrig ska bli lagligt att använda cannabis här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar