fredag 19 april 2019

Bara en tanke!


Nu är ingen Jude eller Grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus. (Galaterbrevet 3:28 (Bibeln))


Vi tror på Gud som varje morgon låter hoppet födas, om att en annan värld är möjlig där inga tårar finns och ingen smärta mer. Vi tror på Jesus Kristus, försvarare av alla människors värdighet. Lär oss att samtala och äta med alla utanförställda människor, och som genom sitt kors river alla skiljemurar. Som även leder oss över evangeliets många broar längs sanningens och livets vägar. Vi tror på den heliga Ande, som kallar oss att bli en enda kropp och en enda gemenskap, där ingen åtskillnad görs mellan människor, eftersom vi alla för alltid är ett i Kristus. Så lyder trosbekännelsen när Maria leder en Regnbågsmässa i St: Johannes kyrka i Habo.

Det är långfredag. I går var dagen då Jesus fångades och torterades, idag är det korsfästelse. Jesus dör och uppstår på annandagen. Han dog för vår skull, han uppstod för att döden var besegrad. Allt hände för att det aldrig mer ska behövas människooffer för att få umgås med Gud. Detta är vad Kristna tror på. Det finns ingen arvsynd längre. Ingen ska straffas för vad ens ättlingar gjort. Vi är förlåtna, jesus är försvararen. 

Ändå finns det de som kallar sig Kristna som tycker att man inte skall hjälpa barn till IS terrorister, man tycker att de får skylla sig själva. Det finns Kristna som tycker att det är okej att avvisa människor på flykt och utvisa tillbaks dom till krig och förföljelse. Det finns Kristna som tycker att människor som inte anpassar sig efter heteronormen har samma rättigheter som sig själv. Uppenbarligen tror dessa inte att Jesus dog för dom. Han dog tydligen bara för några utvalda och inte alla. 

Jag är inte emot Kristendomen, absolut inte men jag kan inte acceptera när människor som inte gjort ont är ovälkomna i gemenskapen. Tror man på Bibeln och tar den som Guds ord så kommer Hitler, Stalin, Saddam Hussein, Pol Pot, Bin Laden, eller vilken IS terrorist som helst komma in i himmelriket om de överlämnar/överlämnat sig till Gud. Men är du ett barn uppväxt i terrorsekt, eller en människa som är sedd mindre värd i sitt land och som förföljs av den anledningen  eller en person som hamnar utanför heteronormen så passar du inte in i gemenskapen enligt vissa Kristna, absolut inte alla men de som tycker så är hyfsat "högljudda" . 

Jag är för en Gud som vill alla människor väl och anser att vi har samma värde allihop! 

I stället för att hata dessa barn som inte valt terrorn utan blivit valda av terrorn, i stället för att hata de som är på flykt från krig, tortyr och förföljelse, i stället för att hata människor som ställer sig utanför heteronormen så kanske vi kan göra vad vi kan för att på ett empatiskt sätt få med dem i en mänsklig gemenskap med eller utan någon Gud beroende på vad vi tror och känner. Bara en tanke. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar