torsdag 19 juli 2018

Simsalabim...


Simsalabim blir det 3.e och sista inlägget som rör Magi, illusioner och nutid för denna gång. Som jag skrivit i föregående inlägg så handlar det om att man vill ha makt och rikedomar och därför hittar på egna "fakta" för att få med sig folket. Man spelar på människors rädslor och hittar på attacker som kommer innanför bekvämlighetszonen. Man hävdar att dessa attacker har skett. Man gör sina egna "fakta" som gynnar ens egna mål. Målet är ingenting, vägen är allt sjöng Robert Broberg. Jag kan nog hålla med även i detta fall. Skillnaden här är att vägen inte händer bara utan den produceras. Den produceras eftersom målet är spikat och det är bara närmsta vägen dit som gäller oavsett om vägen finns eller ej.

Kan man bemöta de som likt illusionisterna hittar på sina egna sanningar med riktig magi och riktiga sanningar? Finns ens riktig magi? Finns riktiga sanningar? Ja det finns riktiga sanningar. Sanningar som idag är riktiga och vi förhåller vårt samhälle till. Sanningar som att jorden är rund, att solen är en stjärna likt oändligt många andra stjärnor i universum, att för att folk ska kunna vara rika så måste andra vara fattiga, att eld är varmt och is är kallt att vi måste få i oss vätska och föda för att kunna överleva en längre tid osv osv...

Absolut kan man bemöta folk och organisationer som hittar på egna "fakta" för att sko sig på samhället och roffa åt sig makt. Våga ifrågasätta, be om källor. bara för att det finns organisationer som beter sig värre än den du tvivlar på betyder det inte att den du tvivlar på är bra och "rumsren" . Fråga följdfrågor. Det är snart val och det som står på twitter och Facebook kan se bra ut, rent logiskt ibland men kolla gärna om det stämmer med partiprogram och parti ideologier. Vart har partiet sina rötter. Har partiet gjort upp med ev osnyggt förflutet. Om ett parti vill dela upp människor i olika värde, i olika raser så fundera på varför man vill göra det. Om ett parti vill bryta fredsbevarande samarbeten så ta reda på varför.

Att leka magiker eller illusionist för att skaffa sig fördelar i sin jakt på makt är inte magi, det är bara ett sätt att försöka nå dit man vill med minsta möjliga motstånd. Magi på riktigt är när solen, jordens lutning, månens dragningskraft avgör vilka växter som kan växa var. Magi är när bin och fjärilar pollinerar dessa växter under rätt tid så att de kan få växa och bli det de var ämnade för. Magi är när ett barn ser ljuset för första gången och ler mot ditt ansikte. magi är när en människa inte tvekar att offra sig för att rädda en annan människa. Magi är när två personer möts och fattar tycke för varandra. Magi är när du enligt alla andra har rätt att slå spiken i kistan för någon men du låter bli för att du kan. Magi är när du bjuder in en människa att bo hos dig för att hen behöver det utan att du får något som helst ekonomiskt stöd för det. Magi är när musik kan ändra ditt sinne. Magi är när du inte kräver någon motprestation av en människa som tycker hen står i skuld till dig. Magi är när bråkiga, omöjliga, elaka Lisa växer upp och blir en fantastisk förebild. Magi är när en missbrukare lyckas bli kvitt sitt missbruk. Magi är när ett samhälle mår bra utan en massa hat. Magi bygger på att människor är magiska och gör det hen känner är gott. Magi sker hela tiden alltid. Tyvärr uppmärksammar vi det nog för lite. Jag tycker att politiken ska ge tusan i att leka magiker. Politik borde mötas med politik. Politik borde utgå från fakta som kan kontrolleras för då kan man göra något åt riktiga problem.

Vi behöver inte ha politiker som leker magiker för att skrämma oss och sedan ta på sig hjälterollen för att de räddat oss. Vi räddar oss. Vi, inte någon politiker med smutsig agenda som bara vill komma åt makten. Jag hävdar att Sverigedemokraterna är ett sådant parti. Ett parti med smutsig agenda. Varför redogör man inte för parti och principprogram när man presenterar vad man vill?

Låt oss vara magiker allihop och älska våra nästa som oss själva. Låt oss göra för andra det vi vill att de ska göra för oss.

Kärlek och respekt till alla riktiga magiker som står upp för andra när det behöver stås upp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar