söndag 22 mars 2015

Cirka tre och tjugo per kvinna!

 Återigen tänker jag skriva något om jämställdhet.
 
Kung Carl den 16:e Gustaf, våran kung alltså har erbjudit sig att reperera skadan Margot Wallström ställde till med. Han kan prata med Saudiarabiens kung. Så fint. Dom kan ju sitta på ett oljetorn någonstans och sjunga we shall overcome eller bara visa vad en svensk tiger är. De kan ju sitta där i varsin solstol och prata om hur långt kvinnan bör få gå från spisen eller vad maxbeloppet för en päls p.g.a ett snedsteg bör ligga på.
 
Företagsledare och andra med makt gråter ögonen ur sig p.g.a 11 miljarder i utebliven inkomst. Japp det är mycket pengar absolut. Lika mycket som det krävs för att rädda oljebolaget OW Bunker från konkurs. Lika mycket som statens överskott var i November, Betydligt mindre än de 800 miljarder som Schweiziska storbanken HSBC hjälpt rika att skattegfiffla bort. Bara för att vi ska få en känsla om storleken på summan.
 
På riktigt nu. 11.000.000.000 skr är det ett högt pris för att tala om för världen att Sverige står på de mänskliga rättigheternas sida? Är det ett högt pris för att påpeka att världen inte är jämställd? Om vi tar jämställdhetsaspekten här och kostnaden för den. Japp jag vet att många tycker att det är väl jämställt här, vi ligger bara efter Island, Norge, Finland och Danmark när det gäller jämställdhet. Bra då kan vi tala om för världen att vi jobbar för jämställdhet. 11 miljarder kronor är mycket kan tyckas men det beror väl kanske på vad man jämför med.  Om Sverige visar vart Sverige står så kommer kostnaden vara cirka 3 kronor och 20 öre / kvinna i världen. Nu lät det inte så mycket i mina öron. Om detta är ett problem för Sverige så tror jag man kan få andra länder att dela på bördan lite.
 
Om vi går lite på mänsklighetsaspekten i stället. Sverige river ett vapenavtal. Borde gjort Sverige Demokraterna jätteglad, gjorde tydligen inte det. ?? Jo så här tänker jag. Så länge vi säljer vapen som säljs vidare till krig/terror förande länder/organisationer så är det väl inte mer än rimligt att vi tar emot flyktingar. Så som vi ställt till det i världen borde vi öka mottagandet med flera 1000%. Inte ens SD kan tycka det är fel egentligen. Varför är inte fler stolta över att vi har en utrikesminister som tar ställning för mänskliga rättigheter? En än gång kan Sverige vara ett föregångsland. Saudiarabiens kungafamilj är inte representanter för alla muslimer så Margot har inte heller kränkt någon på grund av religiösa grunder. Läste en väldigt bra grej idag, tänker citera den här. Buddah var inte Budist, Jesus var inte Kristen, Muhammed var inte Muslim, de var "lärare" som undervisade i kärlek. Kärlek var deras religion!
 
Men tillbaks till gråtandet om 11 miljarder. Är det inte värt det? Det måste det vara! Annars kan vi lägga ner hela jämställdhetsprylen och skita i att försöka göra jorden till en bra plats att leva på oavsett vem du är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar